Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Тъй като гледам хубавата тема за казармата е на линия, че и Я да спомена...
Служих в ШЗО като влязох през 1989г. и бях първия набор който хвана намалението на 1,5г.
Първото кое ми иде на акъла е началния двуседмичен чанч- бегане по плаца и около него с новораздадените кубинки. Тук, минах между капките, щото не можаха да ми намерят кубинки 47-и номер и тичах с мокасинките на мама
Ама, после чанча вече беше в силата си- държах сребърния нож по наряди-дневален, лично Урко- полк. Иванов мисля че се казваше беше ме вкара в ареста за 2 седмици... За капак останах два месеца след уволнявката в школата в т.н. караулна рота. Последното беше най хубавото кое видях в казармата..., щото след това бях по кльонковете на НРБ.
И един истински хумор-случай от ШЗО-то.
Ротния е събрал цялата рота на плаца и прави вечерна проверка. Ротата е 80 човека.
Брои капитана хората в строя- 75 човека + 1 де чисти столовата = на 76 + 1 де е в щаба = на 77 + 3 дневални = на 78...
Това се случва няколко пъти.
Ротния: Господа школници, 2-ма човека се губят, и ако не се намерят ще спите на плаца..
Тих глас от строя: Г-н капитан, 77 + 3 е равно на 80..
Ротния: Г-н школник, вие няма да учите капитана, той е завършил математическа гимназия, а после и висше образование..
Иии, един поздрав за все мъже де сме били в казармата...

Служих в ШЗО като влязох през 1989г. и бях първия набор който хвана намалението на 1,5г.
Първото кое ми иде на акъла е началния двуседмичен чанч- бегане по плаца и около него с новораздадените кубинки. Тук, минах между капките, щото не можаха да ми намерят кубинки 47-и номер и тичах с мокасинките на мама

Ама, после чанча вече беше в силата си- държах сребърния нож по наряди-дневален, лично Урко- полк. Иванов мисля че се казваше беше ме вкара в ареста за 2 седмици... За капак останах два месеца след уволнявката в школата в т.н. караулна рота. Последното беше най хубавото кое видях в казармата..., щото след това бях по кльонковете на НРБ.

И един истински хумор-случай от ШЗО-то.
Ротния е събрал цялата рота на плаца и прави вечерна проверка. Ротата е 80 човека.
Брои капитана хората в строя- 75 човека + 1 де чисти столовата = на 76 + 1 де е в щаба = на 77 + 3 дневални = на 78...

Това се случва няколко пъти.
Ротния: Господа школници, 2-ма човека се губят, и ако не се намерят ще спите на плаца..
Тих глас от строя: Г-н капитан, 77 + 3 е равно на 80..
Ротния: Г-н школник, вие няма да учите капитана, той е завършил математическа гимназия, а после и висше образование..

Иии, един поздрав за все мъже де сме били в казармата...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Връщам поздрава с по-здрав:

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Ех,....спомени, спомени.........!

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Вид-добре се включи.
Тая тема за казармата е Мнооого дълга-сигурно спомени всеки от по-старите има много-повечето комични,щото-така-трябва.
Много се дразнех кога-някой-се натегаше излишно-в службата-то и историята реши че нема смисъл от това-факт в днешни дни.
От мойте новобранци-всички бяха-на 90 процента-добри момчета,другите обичаха да се скатават,
тоест-не си даваха зор излишно.
За мен беше все тая-важното да не ми създават проблем-щото-мен ме търсеше лейтенанта,после
началника над него и накрая-баш началника майор Йотов-по прякор Прасето-рядкоа го виждах в поделението.
Та принципа беше и Вълка Сит-и Агнето Цяло общо взето.
Тая тема за казармата е Мнооого дълга-сигурно спомени всеки от по-старите има много-повечето комични,щото-така-трябва.
Много се дразнех кога-някой-се натегаше излишно-в службата-то и историята реши че нема смисъл от това-факт в днешни дни.
От мойте новобранци-всички бяха-на 90 процента-добри момчета,другите обичаха да се скатават,
тоест-не си даваха зор излишно.
За мен беше все тая-важното да не ми създават проблем-щото-мен ме търсеше лейтенанта,после
началника над него и накрая-баш началника майор Йотов-по прякор Прасето-рядкоа го виждах в поделението.
Та принципа беше и Вълка Сит-и Агнето Цяло общо взето.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Само ми е жално едно- оно време бяхме държава, пиле не можеше да мине през кльонка, а ние що зайци и сърни сме утрепали там и пекли на шиш с бира..., то колко бяха жилави и безвкусни е друг въпрос, ама никой даже и не ни броеше патроните..
А, сега сме разграден двор, ако някой гръмне таме един авгански циганин става международен проблем, добре че още не сме станали кенеф, щото сега кенефите са Германия, Дания, Белгия и пр.., ама то не е късно де.
Утре съм в почивка и още сутринта отивам да ги мъча сулките на Тракиец
Може да са редки, ама още ги има по нашите изстърмъчени трапове.. Глейте Петьо кВо ги лови на пясъчник http://bigfish.bg/news/novini/75-kila-b ... asaka.html" onclick="window.open(this.href);return false;

А, сега сме разграден двор, ако някой гръмне таме един авгански циганин става международен проблем, добре че още не сме станали кенеф, щото сега кенефите са Германия, Дания, Белгия и пр.., ама то не е късно де.

Утре съм в почивка и още сутринта отивам да ги мъча сулките на Тракиец

Може да са редки, ама още ги има по нашите изстърмъчени трапове.. Глейте Петьо кВо ги лови на пясъчник http://bigfish.bg/news/novini/75-kila-b ... asaka.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Сенека
Сенека
Красимир Атанасов написа:Значи Норвегия да не видя вече!
Толкова кошмарно пътуване съм нямал досега.
Бях във най-крайната и точка, пълна трагедия.
Съжалявам от сърце хората които живеят там.
Който гледа Дискавъри няма начин да не е гледал "Магистрала през ада"
Наложи се да я мина два пъти,ами заслужава си името плюс 13 кръг за бонус. Сега минах граница и съм вече в шведско малко по-спокоен. Паузата ме хвана и ще дремна още една вечер в камиона.
Незнам защо като качвам снимка от телефона всеки път я обръща. ...
Аз имам приятели в Норвегия-младо семейство с 2 деца-разбрах че си идват за нова година отпуска.
Кво те интересува-ще питам.

Риболовци.
Vid написа:Само ми е жално едно- оно време бяхме държава, пиле не можеше да мине през кльонка, а ние що зайци и сърни сме утрепали там и пекли на шиш с бира..., то колко бяха жилави и безвкусни е друг въпрос, ама никой даже и не ни броеше патроните..
А, сега сме разграден двор, ако някой гръмне таме един авгански циганин става международен проблем, добре че още не сме станали кенеф, щото сега кенефите са Германия, Дания, Белгия и пр.., ама то не е късно де.![]()
Утре съм в почивка и още сутринта отивам да ги мъча сулките на Тракиец![]()
Може да са редки, ама още ги има по нашите изстърмъчени трапове.. Глейте Петьо кВо ги лови на пясъчник http://bigfish.bg/news/novini/75-kila-b ... asaka.html" onclick="window.open(this.href);return false;![]()
![]()
Епа имаме хора и там-роднини-не се оплакват-кви кенефи кви пет лева-взимат добри пари-не се оплакват.

Риболовци.
OK ! Та та та , та ти та ! Даже мога и с тирета и точки , понеже навремето в казармата бях първи клас радист ! _ _ _ _ . _ ! SOS сигнала е три точки , три тирета и пак три точкиПавел Иванов написа:Сега е момента Петре Триаса да се включи

Последно промяна от Trias на Сря Дек 02, 2015 11:54 pm, променено общо 1 път.
Trias написа:OK ! Та та та , та ти та ! Даже мога и с тирета и точки , понеже навремето в казармата бях първи клас радист ! _ _ _ _ . _ !Павел Иванов написа:Сега е момента Петре Триаса да се включи
Нема кой ти поверва-оди легай и заспивай стана време вече.
За другите-това съм го учил по 6 часа дневно-всеки ден без неделя.„„

В почивката-чанч

Риболовци.
Прав си , да бъдем други вече късно еlusienn написа:Trias написа:OK ! Та та та , та ти та ! Даже мога и с тирета и точки , понеже навремето в казармата бях първи клас радист ! _ _ _ _ . _ !Павел Иванов написа:Сега е момента Петре Триаса да се включи
Нема кой ти поверва-оди легай и заспивай стана време вече.

_ _ . _ , _ _ . _ , _ ..

- Павел Иванов
Георге , това ще рече , че си карал достатъчно лежерна служба , без значение къде и кога си служилG.Petkov написа:...Верно, че гризачи имаше във всяка казарма - вечер се забавлявахме да ги храним със слънчоглед, ама плъхове - канибали не съм виждал!

Баси , само като чета надписите на поздравите и настръхвам

Чакай малко да разнообразя поздравите щот ще влезне некой чужд човек да чете темата и ще се срамуваме

пп - Триасе , тамън да те питам за ЩЩД и гуем си го пущил

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- Vid
- кандидат преподавател
Павка, да почвам ли Я да разправям, за поделение дисцип 34000 усмивки де там имам поне 50 караула, де гледахме как оне се чукат анално през прозорците, де там ходехме с пуснат предпазител на калашника и вишките бяха високи- турят ти стълба да се качиш и после я махат, за да не може друг да се качи.... Таме колега застреля един де се мъчеше да прескочи оградата... Тогава за първи път видях застрелян човек, още краката му мърдаха от конвулсиите...Павел Иванов написа: Та ти разправям за упоменатият от мен по-рано СГА . Там вкарваха най-долните издънки където не ги щеха в арестите по поделенията . Кенефите нямаха дупки за да не избяга някой през тях . Серяха на един цимент ,![]()
На кльонковете, никога няма да го забравя- стоиш в тъмното сам, огряван от лунната светлина и гледаш съзвездието Орион как бавно минава над теб, снега бавно вали и трупа, а темп. навън е -20 гр. целзий и само калашника е най добрият ти приятел. Снега е до кръста, от студа е станал като разронен стериопор и бавно вървиш по една утъпката партина.. Мислиш си за мацки и чукане, пееш си любовни песни наум, че и леко на глас... КВо става? Нещо шуми, изпразваш дузина патрони, идва приятеля ти по пост и той изпразва една дузина, всичко утихва... Няма предупреждение, няма фенерчета, т.е. има ама нямат батерии

Като се разсъмне, се ходи да се провери кВо е станало- ами 5 диви прасета натръшкани... Не ни позволиха да ги врътнем на шиш, натовариха ги на камион да не увонят пейзажа...
п.п. Най ужасТното е да ти се присере на пост... С вдигане на облекло не става, то е гъбина, отдоле шинел, въшкарник, вестници да спират вятъра и пр. и пр..

Кво знаят сегашните 20г. пиклювци? Ако се наложи, утре ние 40 и кусур годишните ще браним родината, а оне ще се гушкат на топло в подлогите на майките си...
Има едно което е сигурно, то е че нашите деца няма да живеят нашия спокоен живот, защото света става друг..., а ние така и продължаваме да спим....
Сенека
Сенека
Ефрейтор Костов , Бог да го прости ,си отиде на Столнишката курия под един незаземен камион , докато бяхме на лагер , играеха мач ,и валеше дъжд, а после пък по време на караул , редника Мъната взе да стреля неконтролируемо из двора на караулното , щеше да ни избие до крак , ама оцеляхме някакси ! После по времето на ЩИТ 82 бях в района на квартал Зорница , Бургас и си разпънахме антените АДУ 454 Ф между жилищните блокове !Голям кеф си беше , щото тогава от радио апаратурата на Урала , се ловяха всички радиостанции по света ! Даже имаше и връзка с домашния ми телефон с мама от камиона .А на плажа си беше пълен кеф , то германки , то полякини , то мацки всякакви , ама и от ВКР, накрая ни набараха и после извозвахме сметта на поделенията в региона ! Отврат
- GODzillata
Павел Иванов написа:....упоменатият от мен по-рано СГА . .... После там на неговото място построиха Аско Деница ...
Това за гарнизонния арест в Младост-3 ли иде реч?

На риба - като на война! Fish'n'chicks!

Точно там Кире-влизал съм вътре,веднъж но от добрата страна на Решетките.

Риболовци.