р.Росица и р.Видима

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
rokooo76
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: р.Росица и р.Видима

Мнение от rokooo76 »

Skellington написа:Темата никога не е била от активните :) Аз съм по реката през 1-2 седмици, но инфо дадох от последното си ходене, та не мога да помогна с по-актуално, иначе като цяло познавам местата около Севлиево, та ако мога да бъда полезен, но тази година скобара по Росица почти не се лови, само на няколко пъти в мътната вода излизаше, 99% от времето не можеш с нищо да го накараш да кълве, нищо общо с предни години.
Така е колега,тази седмица Понеделник(30.11.15),Вторник и Сряда реката около Севлиево беше голяма и мътна и е имало добър риболов на Скобар(някои с по над 20 броя),днес минах след работа,реката се поизбистрила и намаляла, от два дена няма бутване на Скобар,само някое друго дребно Морунажче.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

rokooo76 написа:
Skellington написа:Темата никога не е била от активните :) Аз съм по реката през 1-2 седмици, но инфо дадох от последното си ходене, та не мога да помогна с по-актуално, иначе като цяло познавам местата около Севлиево, та ако мога да бъда полезен, но тази година скобара по Росица почти не се лови, само на няколко пъти в мътната вода излизаше, 99% от времето не можеш с нищо да го накараш да кълве, нищо общо с предни години.
Така е колега,тази седмица Понеделник(30.11.15),Вторник и Сряда реката около Севлиево беше голяма и мътна и е имало добър риболов на Скобар(някои с по над 20 броя),днес минах след работа,реката се поизбистрила и намаляла, от два дена няма бутване на Скобар,само някое друго дребно Морунажче.
Благодаря ти колега!Ето това е отговор!До миналата година редовно обикалях Росица ,понеже зареждахме кооперацията на Севлиево с торове и препарати.Тази година нямам един излет там и все пак мислех да се поразходя,да сменя малко дестинацията ,която обикалям.Дават го мъгленици другата седмица ,но не го дават да скръцнат температурите.Ще помисля добре и може и да отскоча и задължително ще пиша!
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

Започна ежегодната сеч на рибата при село Ресен.Засега основно скобар дребен и среден до 500-600 грама.Нищо ново като тактика и места.Много народ и всички с амбиции да скубят,толкова насериозно вземат нещата,че някои колеги ме докарват до смях и съжаление.Рибите блъскат в кофите за ужас и срам - никакво уважение към тях,дори живарник не им се полага.Всичко се взима,всъщност то май само аз пускам всичко.Конкретно за моя улов - от 7 до 10 сутринта около 30 скобара с 30 минути престой в бокса, но не съм доволен защото нямаше тупалки като миналата година.Изсипах живарника за потрес на колегията и мястото ми беше окупирано на мига.
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

колега ,и аз бях миналата седмица в петък , верно много скобар се беше завъртял ,но вчера ходих пак и абсолютно капо , 2 малки морунажчета , кефала се изгуби въобще там,няма и помен от скобар , даже и не преиграва а преди водата вреше от риба, на едни колеги до мене им звъннаха техни приятели които биле в момента на Първомайци , и мигновенно събаха багажа и отпрашиха за там ,от разговора който водеха се разбра че сечта на скобар се е преместила там
ivosaxo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivosaxo »

О, слава богу, спасила се е риба от клането,дано обаче не е минавало енергото.
Така следващия пасаж дано да е и по-качествен :D .Кефала той си е там,но скобара го притска да се спотайва.Поне така беше последните две години, интересното става,когато скобарската лудница премине, тогава излизат и по-качествени екземпляри и дори бели риби на бял червей.
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

ето такава е комбинацията на която вземаше скобара в петък

Изображение
Изображение

сравнително голяма кука номер 11 с едро манисто и 4-5 бели
Аватар
kaminero65
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kaminero65 »

Днес 13.12.2015 голямо дърво на Ресен.Рибите играят,но не вземат.На вира около 30 човека видях да се извадят около 7-8 риби.И ние - трима човека хванахме 6 броя.
Team Milo - feel the difference
Аватар
dannySvishtov
новобранец
новобранец

Мнение от dannySvishtov »

Колега а опита ли на фидер с бял ;) аз лично имах много добра слука предната седмица именно на Ресен и общо взето никой освен мен на целия вир не вадеше
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

в неделя имаше на Ресен около 100 коли от двата бряга общо , от бетонния мост до пътя нагоре до малката река Неогованка в радиус около 2-3 км лудница от хора и всички ловат , кой по малко кой повече ,то на фидер колега няма каде да ловиш ще те овикат отвсякаде , на Бяла на моста същата работа -панаир отвсякаде , то в града в бяла не можеш да видиш толкова народ ,колкото на реката , скубят всички с болонезите като невиждали ,скобар и кефал, на моста на Първомайци преди Горна до горе до вира пак панаир от коли , рибарите и там нагъсто през 5 метра един от друг и там сеч на скобар и хубави каракуди от по високия бряг излизат . А ВСИЧКИ КАЗВАТ НЯМА РИБА , И СИ ТРАЯТ
Аватар
dannySvishtov
новобранец
новобранец

това е
това е
12313651_1059713057393711_6166937293390217950_n.jpg (59.49 KiB) Преглеждано 1172 пъти
ами последното ми ходене на Ресен лових точно на фидер с бял червей ето какво хванах докато другите на плувка къпеха червея ;) :fishing11: :twisted: :twisted:
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

Супер мренчок
И мифката кърти :lol:
Аз там съм пораснал...
Аватар
topspin
фен клуб-скобар

Мнение от topspin »

Бобо като каза мренчок се сетих ,миналата седмица направих един излет на вира на Първомайци до Горна ,отидох по информация за мрени ,и кво да вида масово се ловяха мренки по 200гр ,местните ги ловяха на леко дъно на торен , извадиха се може би над 20 такива и по дребни и никой ама никой не върна мренките обратно , всичко в кофите ,и то тези колеги там са всеки ден така,как да има едри мрени после ,голям глад
Аватар
Skellington
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Skellington »

Глад, лакомия, запасяване, манталитет... ба ли го кво е, аз съм се предал вече, да вземат да изловят всичко, та да мирясат. И като почнат да вадят пликчетата и да тъпчат в тях ми призлява.

Мивката е добра, да, личи си че е проектирана за риби :lol:
Аватар
dannySvishtov
новобранец
новобранец

10574269_1062649630433387_2213286420244997448_n.jpg
10574269_1062649630433387_2213286420244997448_n.jpg (61.95 KiB) Преглеждано 1066 пъти
Мифката е в мазата да не искате да сложа видима там :) а и рибата която е уловена не е много като се има в предвид други колеги какви маломерни риби пребират мренката е 1 кг точно хубави морунажи по 0.600 гр ето ви още една снимка на мифката от днешния клизмав излет заваршил с 11 рибока от които един Морунаж 0.900 гр и някой друг хубав скобар но те стигат повече за душманите :) да има малко за биричката :drinkers: :drinkers: :drinkers:
stas
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от stas »

Колега, добър риболов, с хубави риби. Браво! Снимката е ужасна, но това няма отношение към темата. Моля ви, напишете я тая " миФка" поне един път с "В"! :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”