Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум


Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
ракията както писа по напред Павел,първо се стабилизира да стане готова за пиене,смисъл да премине първо през отворен бидон с помпа 2 седмици,после разреждане,разни мерудий кой квото си харесва,ако има буре и да стой там 1 - 3 мес. още по добре,но не повече,и вече готова за консумация налееш ли я в бутилка,колкото и да седи,си е все същата,това за мен е мит че като седи в стъкло,ще отлежее, в буре да, но в стъкло не,пример чичо ми имаше една 8 -9 г.налята в шишета,та викаше вече не пия и ела я вземи,аз като добър човек я взехКрасимир Атанасов написа:Павел Иванов написа:.... ако си упущил дори малко метил у съдържанието , то колкото повече отлежава напитката в стъкло , толкова по-отровна става....
Баси и провала значи.
И как да разбера дали е гнус или нещо хубаво за пиене.
Аз не пия и нищо неразбирам от алкохол.



Красьо да я отвори тая скритата,да я опита и ако му хареса пак да я затвори и скрие

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Рядко се обаждам,ама на Краси ще му дам акъл.Красимир Атанасов написа:Някой от вас има ли опит да заделя ракия с цел да отлежава
Преди всичко добрата ракия почва още с подготовката на материала - това сега май не те интересува.
После на казана - мое мнение,ползвайте старите модели казани,тея новите дето ги водят
"двойна"преварка вадят чист спирт,не ароматна ракия.
При казан 250л - първите 300-500гр направо ги хвърляйте в канала,не се лъжете че стават
за мазане после - това е силна отрова.
Като падне ракията от чучура на 42* - отделете я,останалото пак го приберете,но в други съдове,
ще я ползвате при следващия казан вече.
И НИКОГА не разреждайте ракията с този отделен материал.
Ракията ако ви е силна,се разрежда с ВОДА.
След казана,сложете всичката качествена ракия в един съд,може и бидон,
отворен с тензух отгоре,или някакъв друг начин да не влизат боклуци,
пуснете му вибратора за седмица,да му влиза въздух,така по-бързо "старее" ракията,
абе изчезва неприятния аромат на казан,после я сместете с водата.
Измервате градусите на ракията,знаете колко литра имате - умножавате ги и получавате
общия градус в бидона
ИЛИ 50л ракия на 58* =2900градуса
Искате да пиете ракия на 43*
2900/43 = 67л
Значи добавяте 17л вода,на практика по-добре сложете 14лвода,
пуснете вибратора за 20-30мин,и после я мерете.
Пуснете в бидона десетина трупчета от сърцевината на черница,10/10/5 примерна големина.
Нека вибратора да работи още 4-5 дена.
След това си затворете бидона.
За дълъг престой,най добре е в стъкло,но сложете една малка клечка вътре
от черницата - нека така да си отлежава.
Жорка - черничевото буре не пие ракията,пък и другите бурета,
те пият водата в ракията.
Ако по-дълго време остане ракията в бурето,вярно че И пада нивото,
но вземи спиртомера и измери ракията - ще се почешеш те там.

Аромата на плодовите ракии се усеща между 38 - 43*,по-високо е по-слаб аромата вече.
Гроздовите търпят малко по-високи градуси.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Е те това е класика.
Браво морски,може да поръчам една 5 литра по еконта,ако ти се дава.
Браво морски,може да поръчам една 5 литра по еконта,ако ти се дава.

Риболовци.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Ами аз и да я отворя тази ракия ,като не пия и не разбирам нищо к'во да я душа?
Ако пък я дам на тези къде разбират, ще я изпият и ще кажат не беше хубава.
Въпросната ракия която сложих в бутилка преди седем години си беше минала през нужните процедури, дори беше и оцветена.
Ако пък я дам на тези къде разбират, ще я изпият и ще кажат не беше хубава.
Въпросната ракия която сложих в бутилка преди седем години си беше минала през нужните процедури, дори беше и оцветена.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
За мойта сватба,имаше галон уиски на стойка
Даларс,беше запечатано със найлон върху тапата,
И за 27 години фира имаше 150 мл.
Незнам защо.
Но пък беше нарочено и от него пиха всички гости,
Можеби стотина човека по малко.
Седеше на главната маса,и беше върха на сладоледа,много пяхме,танци голем купон беше,
Даларс,беше запечатано със найлон върху тапата,
И за 27 години фира имаше 150 мл.
Незнам защо.
Но пък беше нарочено и от него пиха всички гости,
Можеби стотина човека по малко.
Седеше на главната маса,и беше върха на сладоледа,много пяхме,танци голем купон беше,

Риболовци.
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Това беше 1996 година,големата инфлация,
Кога стана долара 3000 лв.
И заплатите 5 долара.
Кога стана долара 3000 лв.
И заплатите 5 долара.

Риболовци.
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15112
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
КИРО написа:...
Жорка - черничевото буре не пие ракията,пък и другите бурета,
те пият водата в ракията.
....
Гроздовите търпят малко по-високи градуси.
Кире - Варна,
Обадих се в темата, ама като пияч на ракии, не като производител

Иначе за буретата - това съм чувал от хората, които ми доставят ракиите

Само не разбрах ролята на "вибратора" - да не е аератор

Имам една ракия в мяхче

Ама не мога да намеря снимката - утре ще я пусна,
Много е пинизчийска

А много свикнах с високите градуси - около 50, разреждам я с лед през лятото и вода през зимата,
Заводската ракия с 38 градуса вече ми изглежда като "разредена"

- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 15112
- Регистриран на: Чет Сеп 18, 2008 8:00 am
- Местоположение: София
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Vid написа: ...Едно гащеризонче за зимен риболов днес ми пристигна на цена от 96 лв. при реална- вижте етикетчето...
Ако си купил плуващ костюм за риболов на тази цена - си късметлия.
Аз си купих гащиризон за зимния риболов за 240 лева, ама през лятото и с голяма отстъпка от познат търговец.
Зимата цените им вървят доста по-високо.
За късмет, до сега не съм го пробвал дали плува,
Ама Павел спомена, от Владо - Чируза знам, че е плувал през лятото с неговия - дано да държат, да го ева

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Мехче и аз имах-даже 2 ми подариха-но вече като ходя на риба за ден не пия,и
са някъде по мазето-вътре пак е пластмаса-кавото и да налееш.
Мой приятел има стрелбище-и там ги продава на ловджиите.
са някъде по мазето-вътре пак е пластмаса-кавото и да налееш.
Мой приятел има стрелбище-и там ги продава на ловджиите.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Те т'ва е пиячG.Petkov написа: А много свикнах с високите градуси - около 50...
Заводската ракия с 38 градуса вече ми изглежда като "разредена"!



Жорееее, ш'ти донеса от на тъста скоросмъртницата - 60 градуса - стаа и за нагревки и компреси даже


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Тези така наречени мехчета са от мъди на коч!lusienn написа:Мехче и аз имах...
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
То и при спасителните жилетки е така-някой не са за тази работа.
Но все пак е по добре от никаква.
Жорката има на Американската армия-тюленска-160 долара струва-това е за Жилетка само,
за Плуващ костюм-много повече по спомен.
Кире-Видин-днеска минах поне 6 пъти покрай вас-гледам за Алфата-няма я.
Но се разходих в твойта и на Чичо Кольо-градинкта.
Жалко за Църквата-че са е боядисали отгоре Лилава-ебати грозното.
По Великден ще скиваш кво е да се съберат 100 000 души-на куп-точно там.
Но все пак е по добре от никаква.
Жорката има на Американската армия-тюленска-160 долара струва-това е за Жилетка само,
за Плуващ костюм-много повече по спомен.
Кире-Видин-днеска минах поне 6 пъти покрай вас-гледам за Алфата-няма я.
Но се разходих в твойта и на Чичо Кольо-градинкта.
Жалко за Църквата-че са е боядисали отгоре Лилава-ебати грозното.
По Великден ще скиваш кво е да се съберат 100 000 души-на куп-точно там.

Риболовци.
- Martin Mihailov
- учете се от него
- Мнения: 5047
- Регистриран на: Чет Авг 20, 2015 8:45 pm
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Току що мисе обадиха че утре трябва да пьтувам и сигурно нямада имам достьп до интернет.Затова реших дави поздравя с утрешния никулден.Приятно прекарване на празника на всички колеги и именници и повече слука.НАЗДРАВЕ.
- Don4o_62
- учете се от него
- Мнения: 5619
- Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 3:04 pm
- Местоположение: гр.Асеновград
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
На времето беше модерно да имаш барче,ха ха и аз по модатаКрасимир Атанасов написа:Ами аз и да я отворя тази ракия ,като не пия и не разбирам нищо к'во да я душа?





колегата да не се притеснява ако е домашна,да си седи скатана и нищо няма да и се промени,ако е купешка съм резервиран

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Аз също не съм правил Ракии-но Баща ми правеше като млад-азп събирах материяла от дърветата,
и пълнех делвите да ферментират-но слагаше и захар за джанките-а от захарта боли глава после,
ако пиеш много.
Имам комшии,къде за тях това е Реликва-то не са Песни-в казан си се пекла по-тръбичка текла,
Ракийчици-светая и така нататък.
Помагал съм и на махане на чепките и валиране на гроздето-тая най ми харесва.
И от Сини сливи-без костилки-също
И кайсиевата-тя е най лека,като градуси-но предпочитам да се събереме-от тях ракията от мен Рибата.
и пълнех делвите да ферментират-но слагаше и захар за джанките-а от захарта боли глава после,
ако пиеш много.
Имам комшии,къде за тях това е Реликва-то не са Песни-в казан си се пекла по-тръбичка текла,
Ракийчици-светая и така нататък.
Помагал съм и на махане на чепките и валиране на гроздето-тая най ми харесва.
И от Сини сливи-без костилки-също
И кайсиевата-тя е най лека,като градуси-но предпочитам да се събереме-от тях ракията от мен Рибата.

Риболовци.