Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
- кирил великий
- разбира нещата
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Струва ми се бая топло като за ноември в София, щом свият студовете и ще се набута там и ще застанат двеста риболовци
един до друг...

Не било от това.
Последната клюка е че не Бачка ли ресторанта-няма храна от него,и затова го няма уклея.
Ако се събере-Риболовците го захранват с по няколко кила червей бели на ден,отделно захранката,
и така като го хранят всеки ден-той си седи там.
Последната клюка е че не Бачка ли ресторанта-няма храна от него,и затова го няма уклея.
Ако се събере-Риболовците го захранват с по няколко кила червей бели на ден,отделно захранката,
и така като го хранят всеки ден-той си седи там.

Риболовци.
Колеги, какво живо рибе да ползвам за костур? Щипок става ли, или каракудка?
И как според вас е най-добре да се закачи на куката? Аз обикновено я закачам направо през гърба, с каракудите е ОК, но щипоците най-често дават фира.
Утре ще мина за два часа по обяд към Щъркела с една дънна и един воблер, че това Панчарево тотално ме отчая..
Някакви съвети?
И как според вас е най-добре да се закачи на куката? Аз обикновено я закачам направо през гърба, с каракудите е ОК, но щипоците най-често дават фира.
Утре ще мина за два часа по обяд към Щъркела с една дънна и един воблер, че това Панчарево тотално ме отчая..
Някакви съвети?
най добре Лишанки , но когато кълве Костя дава на всичко . Торен , бял , рибе
Здравейте,
В събота мисля да отскоча до "бетона" на Шипока да пробвам костурите - някой ходил ли е в тази посока?
Знам че капото е почти 90 % сигурно, но ей така за спорта и заради хубавото време.
В събота мисля да отскоча до "бетона" на Шипока да пробвам костурите - някой ходил ли е в тази посока?
Знам че капото е почти 90 % сигурно, но ей така за спорта и заради хубавото време.

Абсолютно капо днес на "Бетона". Бял, торен, жива рибка, силикони, блесни, захранки, ефект и резултат никакъв. Рапорт даден...

Следващият път ще имаш успех. На Щъркела има ли рибари и някой знае ли какво е положението там? Преди 3 години точно на Никулден ловихме много добри костури на директна шестица в залива.RAMIREZ написа:Абсолютно капо днес на "Бетона". Бял, торен, жива рибка, силикони, блесни, захранки, ефект и резултат никакъв. Рапорт даден...
Костура и уклея може и да е тръгнал в залива.Вчера минах от там и видях в залива сигурно поне 10на риболовци ... но дали са хващали не знам.
-
- ще става разбирач
Здравейте и от мен.Само чешете езиците и седите на завет.Сиреч, рекох да ви речем
нека другите ги духа вятъра пък вие хоп и на готово.
Честит ви Никулден на всички.Честит празник на всички риболовци.Всички парашутисти,мрежари
,клошари и т.н .т.пишман рибари ,моля да не приемат поздрава.
Благодаря на жена ми ,благодаря на вуйчо,благодаря на новата ми въдичка, че така се случи ,че хоп и ден преди Никулден се озовах на Искъра-щъркелово гнездо.
Стана тя една ,че риба не знам дали остана
.Снимки няма,щото няма ама кои за каквото бе си хвърлил това и хвана.Интересно ми е ,че днес аз хапнах от шарана а за Искъра и дума няма.
Нек,ва рима стана ама това е от винцето.Греда римата свърши но да ви разкажа..
Кой каза ,че на Искъра не дава или просто премълчава, но когато ние хвърлихме за
риба хванахме такава.
Аз и вуйчо бяхме за костур и хванахме по две кила за време до обят от сутринта,
а колегите до нас бяха със шестици хващаха уклеи в редици,има няма много килограми.
.
Леле мале кво се случи ,всички май късмета ни улучи.
П.П.Още веднъж честит празник на всички колеги и извинявайте ако има нещо.
нека другите ги духа вятъра пък вие хоп и на готово.

Честит ви Никулден на всички.Честит празник на всички риболовци.Всички парашутисти,мрежари
,клошари и т.н .т.пишман рибари ,моля да не приемат поздрава.
Благодаря на жена ми ,благодаря на вуйчо,благодаря на новата ми въдичка, че така се случи ,че хоп и ден преди Никулден се озовах на Искъра-щъркелово гнездо.
Стана тя една ,че риба не знам дали остана

Нек,ва рима стана ама това е от винцето.Греда римата свърши но да ви разкажа..
Кой каза ,че на Искъра не дава или просто премълчава, но когато ние хвърлихме за
риба хванахме такава.

Аз и вуйчо бяхме за костур и хванахме по две кила за време до обят от сутринта,
а колегите до нас бяха със шестици хващаха уклеи в редици,има няма много килограми.

Леле мале кво се случи ,всички май късмета ни улучи.
П.П.Още веднъж честит празник на всички колеги и извинявайте ако има нещо.

Ако рибите бяха жени щях да ги ухажвам всеки
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
ден,ако жените бяха риби нямаше да се
занимавам с глупости а щях постояно да съм за риба.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
От името на спиниг клуб "Стари Видри" разписах ей тоя документ на "Риболовен клуб Приятели" в знак , че нашият клуб подкрепя начинанието им :

Дано да се получи нещо .

Дано да се получи нещо .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Днес никаква слука на Щъркелово гнездо.Сутринта рано два костура и после нищо .Стояхме с колегата до към 12 часа.Имаше и други риболовци но костур и уклей не кълвеше.След обяд може и да е имало по добър улов.Поне така каза бай Иван ... костура влизал в залива към 14-15часа.За съжаление нямах повече свободно време за да проверя дали е така.
Тоя язовир,Много му се Разви тревата-ама страшно много.
Това е от 5 години някъде-не знам точно как се казва вида на Водораслото-но е,
Прогресиращо нарастващо по целия Бряг-Вече навсякъде.
Бистрата и Чиста Вода-скоро ще стане Мит-От там и Качеството на Водата за пиене,
ще е опасна за Здравето на Все по-нарастващото население на град София.
Това го установихме много от Риболовците,и се чудиме откъде се взе това Водно Растение.
Винаги Язовира е бил чист-Сега се промени Драстично.
Който мисли като мен-да сложи един Лайк-от тоя Форум.
Амурчета се пуснаха ама Личинки.
За Водоем от 650 000 000 кубични метра,е хубаво да се Изчисли-колко бройки Укрепнали риби,
Бял Амур ще е необходимо да се зариби,та да изядът въпросното прогресивно водорасло,
Иначе ще патим в бъдеще Много-Цяла София.
Ако има някой връзка с Експерти-да направят проверка,и да се вземат Мерки-докато не е късно.
Другото което е добре-Броя на проверяващите с Лодка-да се Увеличи,
да Влачат по често Котви за Мрежи.
Мрежи се пускат Близо до Будното око-в тоя район-най често,и около Вилите-преди щъркела-това са топ проблемните места.
Това е от 5 години някъде-не знам точно как се казва вида на Водораслото-но е,
Прогресиращо нарастващо по целия Бряг-Вече навсякъде.
Бистрата и Чиста Вода-скоро ще стане Мит-От там и Качеството на Водата за пиене,
ще е опасна за Здравето на Все по-нарастващото население на град София.
Това го установихме много от Риболовците,и се чудиме откъде се взе това Водно Растение.
Винаги Язовира е бил чист-Сега се промени Драстично.
Който мисли като мен-да сложи един Лайк-от тоя Форум.
Амурчета се пуснаха ама Личинки.
За Водоем от 650 000 000 кубични метра,е хубаво да се Изчисли-колко бройки Укрепнали риби,
Бял Амур ще е необходимо да се зариби,та да изядът въпросното прогресивно водорасло,
Иначе ще патим в бъдеще Много-Цяла София.
Ако има някой връзка с Експерти-да направят проверка,и да се вземат Мерки-докато не е късно.
Другото което е добре-Броя на проверяващите с Лодка-да се Увеличи,
да Влачат по често Котви за Мрежи.
Мрежи се пускат Близо до Будното око-в тоя район-най често,и около Вилите-преди щъркела-това са топ проблемните места.

Риболовци.
Амури е хубаво да се пуснат, но не вярвам че ще опасат водораслите дори да са много и големи. Интересно наистина, откъде ни дойде тая напаст, дали пък не е от затоплянето??
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- кирил великий
- разбира нещата
Приятели, процесът се нарича еутрофикация. Водата се замърсява по много начини от брега, развиват се първо алгии и зоопланктон, след това идват висшите водни растения. Тинята се увеличава, язовирите бавно и постепенно се превръщат в блата. Това с яз. "Искър", ако не се почиства, ще се случи след горе-долу 60 години напълно до стената. Видяхте как бързо става с Панчаревското езеро.
Явно е така! Основен замърсител е застрояването(напълно незаконно) на бреговата линия. Канализация няма, септичните ями нагло са заустени в язовира. "Софийска вода" това явно не ги интересува, продават си вода и печелят без лев инвестиция. Да не говорим за тунеядците от десетките контролни държавни и общински органи, които трябваше отдавна да се намесят .....кирил великий написа:Приятели, процесът се нарича еутрофикация. Водата се замърсява по много начини от брега, развиват се първо алгии и зоопланктон, след това идват висшите водни растения. Тинята се увеличава, язовирите бавно и постепенно се превръщат в блата. Това с яз. "Искър", ако не се почиства, ще се случи след горе-долу 60 години напълно до стената. Видяхте как бързо става с Панчаревското езеро.
Последно промяна от naskobo на Нед Дек 13, 2015 8:30 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн