Aero FA Match 4000

Модератор: Paublo_Eskobar

MyaHue
новобранец
новобранец

Aero FA Match 4000

Мнение от MyaHue »

Здравейте имам питане за този модел Shimano Aero FA Match 4000. Мераклисал съм се на тази макара, но заслужава ли си парите и има ли по-добър вариант за този ценови клас имам мач D.A.M. Devil stick 4.50 акция до 15 гр. дали ще се балансира слагах Stradic 3000SGTM-RC но ми се видя малак :) и последно Stradic 4000SGTM-RC може ли да се сравнява с Aeroto .
bushido1964
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Aero FA Match 4000

Мнение от bushido1964 »

Не бих я препоръчал! По-добре един Страдик 4000. Балансът на мач пръти на 4,50м. или 4,80м. на практика е невъзможен,така че се предпочита нещо максимално близко от размер 4000 и това е ...
MyaHue
новобранец
новобранец

Мнение от MyaHue »

bushido1964 написа:Не бих я препоръчал!
ако може да се обосновеш каква е причината заради която нея препоръчваш :)
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

MyaHue написа:
bushido1964 написа:Не бих я препоръчал!
ако може да се обосновеш каква е причината заради която нея препоръчваш :)
Заради бързия аванс и двойната дръжка сигурно!!
Доста хора,предпочитат бърз аванс при риболов на мач,та дори и на фидер.Ако решиш да си вземеш 4000ФА,можеш да го ъпгрейднеш до 8 лагера.От друга страна,Страдика няма Х-ship и е по-труден за обслужване.
Страдик е на пазара от доста години и е голямо име сред мач риболовците.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

Що не си вземеш един Daiwa TDR и да си решиш проблема даже гледам, че е на промоция в момента :D
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
MyaHue
новобранец
новобранец

Мнение от MyaHue »

Нямам никакви наблюдения над даива и несъм и въртял даи саит да я видя тая даивица а и като цяло маи е по скъпа от коментираните до момента :)
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

http://www.masterfishing.bg/product/257 ... match.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Мисля че в БГ се предлага само там
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation
Изображение
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

ТДР-а е прекрасна макара,но предавателното число ми се вижда малко за риболов на мач!От друга страна пък,Дайва са с по-големи шпули от Шимано(така и не можах да намеря колко линия прибира Дайвата????)

П.П.-Не съм я отварял,но 1 лагер ми се губи!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

Аерото също е с по голяма шпула от тази на страдика, нищо че предавателното число е по малко, а и има също двойна дръжка. Едната обира 93см на оборот другата 95см. едната тежи 390гр. другата 385гр. по устройство не мисля че се различават много така че остава да си избереш с кой аванс ще ти е по лесно да работиш. Аерото има един лагер по малко но това не е толкова важно.
MyaHue
новобранец
новобранец

Мнение от MyaHue »

Принципно с предния аванс са уш по прецизни и по деянджии а и по широкта шпула е предимство а пък и няма да ходя на състезания та да ми трябва бързина :) а и това с упгреида е доста яко
Аватар
dunavski
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dunavski »

kevlar написа:ТДР-а е прекрасна макара,но предавателното число ми се вижда малко за риболов на мач!От друга страна пък,Дайва са с по-големи шпули от Шимано(така и не можах да намеря колко линия прибира Дайвата????)

П.П.-Не съм я отварял,но 1 лагер ми се губи!
Ако не смяташ да ловиш повече от 20-25м не мисля, че е чак от такова значение. Аз ползвам същия ТДР за фидер риболов и размер 3012 обира приблизително 75см влакно, можеш да погледнеш Daiwa Balistic те са малко по-бързи. От друга страна по-ниското предавателно число ти дава по-голям въртящ момент, което означава, че трябва да приложиш по-малко усилие върху дръжката на макара при вадене на риба. Ако смяташ да ловиш дребни риби в бързо темпо може би шиманото ще е по добрия избор за теб.
Изображение
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Определено е така!
Мисля че Страдик е с 52мм а Аерото с 57мм шпула.
Аерото е с лагер по-малко,но има лагер в основата на пиньона т.е. X-ship
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

Още нещо, страдика е с 3кг. драг а аерото с 8кг. още един плюс за аерото :wink:
MyaHue
новобранец
новобранец

Мнение от MyaHue »

Като цяло черното ме кефи повече от бялата перла :) пък и съм ползвал страдик та мисълта ме навежда към черния звяр :) . Да питам имали някои които да поръчва от nordfishing77 а и защо има такава разлика в цените спрямо магазините в България нашите се опитват да стават милионери от бедния българин май :)
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Виж в обявите,понякога има попадения!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”