Кога тръгват различните морски риби?

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Re: Кога тръгват различните морски риби?

Мнение от КИРО »

След като влезете в този сайт,горе в дясно има онлайн камера,натиснете там.Въпроса ми е на коя буна е тя.http://varna.meteo.bg/cgi-bin/home.cgi?lang=bg
А температурата на водата се покачва с добри темпове,за днес 5-7 градуса я дават,скоро я мятаме.
gipsa77
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gipsa77 »

това е 2 ра буна
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

БЛГ,Гипс.
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

КИРО написа:След като влезете в този сайт,горе в дясно има онлайн камера,натиснете там.Въпроса ми е на коя буна е тя.http://varna.meteo.bg/cgi-bin/home.cgi?lang=bg
А температурата на водата се покачва с добри темпове,за днес 5-7 градуса я дават,скоро я мятаме.
Бат Киро с какъв браузър си ? Моя Експрорер не отваря камерата? :(
А сега де? :roll:
Аватар
Encho-master
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Encho-master »

Здравей колега !!! Инсталираи си Mozilla Firefox и няма да имаш проблеми. Ето и още един линк да гледаш морето.http://www.google.bg/url?q=http://alben ... CeRWQx14zw
VPK
новобранец
новобранец

Мнение от VPK »

Колега чурулик за какво ме обвиняваш, за това, че донякъде подкрепям мнението ти с данни, че заргана наистина не напуска Черно море, или затова, че съм пишел от София, второто не е вярно, доста по-близко съм в момента.
Обясни защо според тебе заргана мигрира от Азовско море, тоест зимата рибата е там а лятото тук или как, защо тази топлолюбива риба мигрира на север през зимата, според теб?
Това, че някой е видял някъде едно ято риба или е хванал няколко, неозначава, че цялата популация не е мигрирала и е тук нали, неможе така да се обобщава.
Моле те необиждаи хората отдали целия си живот в изследване на рибните популации, обработване на данните, статистики и т.н.
И неможе да кажеш, че миналата зима бе нормална, вярно, че температурата на водата се мени малко, но за рибите това е достатъчно, те са студенокръвни незабравяйте, движенията им изцяло зависят от температурата на водата.
За рибата преди и сега: Ами според мен това е една тенденция започнала с началото на индустриалното ни развитие, морето вече не е като преди, тралене, мрежи, отрови, мръсотии в реките, няма пречиствателни станции за канализацията, свръх улов, нови видове пришълци, промени в климата, и каквото още се сетите, положението е еднакво навсякъде и в реките и езерата, едновреме пак така е било.
И защо нявсякъде всеки се заяжда с мен незнам какво толкова пиша?
Темата пак се разводни.
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

VPK написа:Колега чурулик за какво ме обвиняваш, за това, че донякъде подкрепям мнението ти с данни, че заргана наистина не напуска Черно море, или затова, че съм пишел от София, второто не е вярно, доста по-близко съм в момента.
Обясни защо според тебе заргана мигрира от Азовско море, тоест зимата рибата е там а лятото тук или как, защо тази топлолюбива риба мигрира на север през зимата, според теб?
Това, че някой е видял някъде едно ято риба или е хванал няколко, неозначава, че цялата популация не е мигрирала и е тук нали, неможе така да се обобщава.
Моле те необиждаи хората отдали целия си живот в изследване на рибните популации, обработване на данните, статистики и т.н.
И неможе да кажеш, че миналата зима бе нормална, вярно, че температурата на водата се мени малко, но за рибите това е достатъчно, те са студенокръвни незабравяйте, движенията им изцяло зависят от температурата на водата.
За рибата преди и сега: Ами според мен това е една тенденция започнала с началото на индустриалното ни развитие, морето вече не е като преди, тралене, мрежи, отрови, мръсотии в реките, няма пречиствателни станции за канализацията, свръх улов, нови видове пришълци, промени в климата, и каквото още се сетите, положението е еднакво навсякъде и в реките и езерата, едновреме пак така е било.
И защо нявсякъде всеки се заяжда с мен незнам какво толкова пиша?
Темата пак се разводни.
Да не ти пука
той чурулика е компетенция голяма
мисли като риба и му вервай

Аз пак ще кажа че мигрира
който не вярва да отива да хваща :lol: :lol: :lol:
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Да не ти пука
той чурулика е компетенция голяма
мисли като риба и му вервай

Аз пак ще кажа че мигрира
който не вярва да отива да хваща :lol: :lol: :lol:
Chipi,беше ми домъчняло за теб.То,покрай тази Амарена,съвсем беше "изтрещЕл". Мислех си,че си ме забравил,ама сега ми поолекна.Добре,че ви би шута момичето,'щото бая простотии и там се изписаха.Е,добре дошъл отново в играта. :D :D :D :D
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
chipi_
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от chipi_ »

Спор няма
зех малко да си променям мнението за тебе
дали не си са променил малко се чудя.
п.п Евала това за воблерите
хареса ми :smt023
не използвам такива дъндурки
обаче това че сподели идеята пред всички ме зарадва.
найстина си я бива. :prayer:
Изображение
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Колега ,VPK,по никакъв начин не те обвинявам за каквото и да е било.Не съм твърдял никога,че зарганът мигрира в Азовско море.Писах,че тази разновидност , която се среща при нас е като в Азовско ,а не като в Мраморно море. Има разлика.
Според мен ,това че съм хванал риба означава,че рибата си зимува тук ,навътре в морето,а случаен пасаж е минал по-близо до брега. Писах също така,че миналата зима не влиза в наблюденията ми.
За издаватата напоследък научна литература , мнението ми остава непроменено.По-скоро обърква читателя,отколкото да му помага .Всеки "дърпа" всякакви статии,обобщава ги в една бумажка и я издава.За последните 20 години никой не е изследвал нищо в Черно море.Бъди сигурен.
За "рибата преди и сега" съм напълно съгласен с теб.

П.П. Това , че съм по-краен в мненията си не означава,че се заяждам с теб.Не се обиждай,аз така си приказвам. Успех!
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Въобще не съм се променил.Просто мнението ти за мен се гради на това ,че си пазя в тайна някои от местата за риболов. Това обаче, не е пречка някой ден да пием по едно на сладка приказка. :drinkers: :D
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

чуруликпенчо написа:...,че си пазя в тайна някои от местата за риболов. Това обаче, не е пречка някой ден да пием по едно на сладка приказка. :drinkers: :D
Тази година съм ти обещал още едно място.Много поздрави от Митака/Методи/,днес ми донесе едни снимки.

А към VPK,тук сме доста разумни хора за да се обиждаме.Всеки си споделя мнението,което не ангажира другите.Изводите всеки си ги прави сам за себе си.Е,когато някой иска помощ,който може я оказва.Темата наистина е интересна,не бива да се получават дразги.

Моряк 1.С интернет експлорър съм.Натисни два пъти,трябва да ти се отвори Windows media player,изчакай малко да зареди.Трябва да се получи.И на Енчо линка е интересен.

Малко и за рибите.Миналото лято беше голямо настъпление и на дракона.На едно влизане ни разказа играта.На всяко хвърляне на чепарето,по3-4.Че и салюта пак направи номер,не можахме да дръпнем по-навътре,та се наложи да минем на кая.Там интересното беше,че на каяджийските такъми не удари нито един път,но докато хвърля чепарето за сафрид,ми се накачат няколко дракона,после 5мин.откачане.Лично за мен,от толкова години за първи път ми се е случва.Имах колега /Бисер/,преди 20г,ми разправяше за такова нашествие на дракона,но той имаше специални клещи за хващане и ножици с които им реже главите,другото в лондата.
Отдавна не съм ловил и хамсия,влизала в даляните,но на чепаре доста години не съм имал късмет.
Някой да се сеща за други риби?
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Тази година съм ти обещал още едно място.Много поздрави от Митака/Методи/,днес ми донесе едни снимки.
Мерси и за поздравите/Митака е готин/ ,и за мястото.Подозирам ,че е "разходка с лодка". :D :D :D :D Нека се позатопли времето и водата,пък после "каквото сабя покаже".Дано морето е по-благосклонно откъм чернокоп и лефертази година.
Поздрави!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Риба,каквото господ даде,но другото ще си го направим.Както каза да се затопли още малко,че все метео-прогнозите гледам.И мен ми сърбят ръцете.
VPK
новобранец
новобранец

Мнение от VPK »

Явно не съм разбрал добре за заргана, наистина имаше май 10 вида и тук се среща само един, в Азовско със сигурност трябва да е същия.
За дракона, и скорпида: Накой имали спомени преди години как е било положението?
Дали увеличената им популация не се дължи на това, че имат отрова, дали хищниците ги хапват, сигурно не?
Не заемат ли мястото на каята, която май в последните години закономерно си намалява както всички други видове?
За сафрида, никой не каза необходима ли му е медузата за укритие на малките, тоест без медуза има ли популация?
За едрата и дребна форма, аз го разбирам така веднъж започнал да расте бавно, тоест нямоло е достатъчна храна сафрида си остава дребен завинаги, тоест дори възрастните пак са по-малки от едрата форма.

За несподелянето на места съм напълно съгласен, това е форум и едно казване води до окопация на мястото през целия сезон, по-приемливо е на ЛС и на познати. Аз места не казвам не само във форуми, ако си намеря нещо си го паза до последно избягвам да го казвам, много е гадно място което си си намерил сам, хващал си там някоя риба, и после отиваш и заето после със седмици неможеш да се вредиш.
Публикувай отговор

Обратно към “Рибите, навици, особености и как да ги ловим.”