За щука хасково , димитровград околноста...

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Tarabuba
новобранец
новобранец

За щука хасково , димитровград околноста...

Мнение от Tarabuba »

Има едни язовирчета между дряново и обручище .... Някои да е ходил или да има информация за там??
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: За щука хасково , димитровград околноста...

Мнение от Chromeo »

В момента водата на всички тези язовири и язовирчета се е покачила и има доста клечки и драки, които са под вода. Бях преди 3 дни и хванахме 1 читава и 2 малки щуклета. Основното оръжие беше сребриста блесна независимо от модел и марка, но ако не е ветровито и е слънчево доста колеги се хвалят с успех на попер. С оглед на растителността според мен е по-удачна примерно употребата на пригодени за тези условия примамки(Rapala Weedless Shad или Хърватското яйце на Kira - ПРИМЕРНО). Въпросните язовирчета държат доста щука и преди застудяването уловът й е бил като детска игра, но в момента не е много активна. В случай, че няма да я гоните на спининг, почти на всички от въпросните язовирчета има прекрасни места за рибка на тапа :)
catch a fish or die trying !!!
waller
новобранец
новобранец

Мнение от waller »

Здравейте колеги, мисля да посетя споменатите от вас язовирчета тази неделя, ще бъда с лодка, та въпроса ми е - достъпни ли са с нормален автомобил и как бих могъл най -бързо да стигна до тях през Обручище ли се минава или има друг път. За всяка информация ще бъда благодарен, може и на лс.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Ще дам по-подробно инфо вечерта, колега, че сега съм зает ;)
slayer88
новобранец
новобранец

Мнение от slayer88 »

Вчера бяхме там - пълно мъртвило, нито барване, но само на спининг и нямаме лодка. От лодка нещата може да стоят по различен начин. С обикновена кола може да имаш проблем тук таме и определено не можеш да идеш на всички места, но ако си внимателен не трябва да имаш проблеми, а и с лодката можеш да си обиколиш много по-качествено, аз ти говоря как стоят нещата от брега. Колкото до пътя, аз минавам през с.Дряново, но и през Обручище би трябвало да има път.
Ако те интересува нещо конкретно, питай.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

slayer88 написа:От лодка нещата може да стоят по различен начин. С обикновена кола може да имаш проблем тук таме и определено не можеш да идеш на всички места, но ако си внимателен не трябва да имаш проблеми
Колегата, slayer88, е абсолютно прав ! Доста по-читавият път е този през Дряново, от всяка гледна точка, както и да го погледнем. Не знам от къде ще започне пътуването ви, затова нека опиша нещата от Симеоновград до въпросните гьолове :D
1.png
1.png (2.07 MiB) Преглеждано 2823 пъти
Минава се през целия град в посока Гълъбово, като след 5 км. има разклон. Наляво е за Гълъбово а напред е за село Троян. Хващате пътя за село Троян и без да свивате никъде минавате през цялото село. Следващото село е Дряново:
2.jpg
2.jpg (357.38 KiB) Преглеждано 2823 пъти
Като влезнете в него ще стигнете до едно уникално кръстовище, където трябва да се огледате много хубаво :lol: И след това поемате по пътя отляво на сградата, която е срещу вас:
3.png
3.png (1.94 MiB) Преглеждано 2823 пъти
Пътят е асфалт(не е класическия черен път) но са сметка на това има къде по-малко, къде повече дупки, а на места има едър чакъл, който раздрусва положението :D Най-много мераклии с лодки съм виждал на т.н. "големия" язовир:
4.png
4.png (2.19 MiB) Преглеждано 2823 пъти
Двете отбивки водят до него, НО първата е тази която води до бряг удобен за пускане на лодка и пътят е по читав. Втората отбивка също е проходима,но се минава през едни ниви, които са набраздени и трябва да се минава бавно и внимателно. С кола 4х4 от типа на Subaru Legacy Outback се стига без проболем на всички язовирчета, както и с джип. За обикновена кола или ван някои гьолчета са почти невъзможни за достигане. По това време през тези пътища между язовирите минават множество трактори и селскостопански машини, така че дори и да затънете някъде(в което се съмнявам) ще се намери, кой да ви дръпне ;) Наслука, колеги.
waller
новобранец
новобранец

Мнение от waller »

Koлеги, благодаря ви много за ценната информация, специялни благодарности на колегата Chromeo за изчерпателното упътване. Неделя сме там и дано има слука, ще ловим само на изкуствени примамки, дано щуката е активна.
Tarabuba
новобранец
новобранец

Мнение от Tarabuba »

И аз мисля да ходя сутрента но на тапи... Че на злато поле не бара ништо... Каде другаде в околноста в момента ходите за хишници ... За гарваново някои да каже нещо
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Гарваново реката или Гарваново язовира ? За реката не съм чувал нищо иначе язовира е под аренда, не съм наясно с такста, но по последни данни държи много щука. Но чух че са дръпнали доста риба, но щуката не знам дали е оредяла. Иначе реката до село Войводово държи щука.
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

Само да попитам... за Гарваново кой язовир държи щука ? По-малкия в близост до селото или по-големия (който се казва яз.Гарваново) след него?
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Големия язовир Гарваново ;)
grozevm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от grozevm »

А арендован ли е ?
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

grozevm написа:А арендован ли е ?
До колкото знам, все още е арендован.
Tarabuba
новобранец
новобранец

Мнение от Tarabuba »

Колеги събота неделя каде мислите да ходите в околноста.... Миналата неделя на злато поле пално мартвило... Вчера на марица около железния мост капо...
Tarabuba
новобранец
новобранец

Мнение от Tarabuba »

Колеги как е положението при вас каде ходите някфа слука... Миналата неделя бях на мартинка на тапи никфа активност един колега искара една хубавица на блесна 3-4 кг... Днес бях от 08:00 до 14:00 на миниорските 7-8 души имаше на тапи и блесни но никакав успех... Другата неделя се чудя накаде да хвана да ида ..?
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”