Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Моят проект - Лодка за захранка.
Модератор: emo vasilev
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Re: Моят проект - Лодка за захранка.
Ето го и моите съвети.
Хилс е дървен философ и не бих му се доверил. Участва в огромен брой теми без да има и най-малко понятие.
При малки модели сме разтапяли пълнежа с разредител, но за лодката мисля, че корпус от две части ще е най-практично.
Дори бих те посъветвал да не режеш през средата, а по-високо. Така ще изнесеш шева извън водата и ще имаш възможност да нагласиш карантията пробно, преди да слепиш корпуса.
Хилс е дървен философ и не бих му се доверил. Участва в огромен брой теми без да има и най-малко понятие.
При малки модели сме разтапяли пълнежа с разредител, но за лодката мисля, че корпус от две части ще е най-практично.
Дори бих те посъветвал да не режеш през средата, а по-високо. Така ще изнесеш шева извън водата и ще имаш възможност да нагласиш карантията пробно, преди да слепиш корпуса.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- научил се да хвърля
Здрявейте колеги! Не съм писал от една седмица ,но работата все пак върви.Донесоха ми двата спийд контролера, поръчах си и 2 дейдвуда с перки и накрая завърших всичко от електрониката с 1 12волтов 7амперов акумулатор. Днес си взех 2 кг полиестерна смола и стъкломат и направих 2 слоя на лодката само ,че ми свърши смолата.Утре продължавам мисля да я направя 4 слоя.
Зависи колко ти е дебел стукломата,но 4 слоя ми се струват множко.Не за друго,но ще стане тежичка.Моите ги правя на на два слоя 450 гр/кв.м.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
-
- научил се да хвърля
Готово вече направих корпуса.Остана да го разделя и китосам ,но това ще стане най-вероятно в понеделник ,че утре празника на града и няма да остане време.Иначе аз отдолу я направих 3 слоя ,а отгоре е 2 точно с такъв стъкломат какъвто си посочил.
А снимки???
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
-
- научил се да хвърля
Докато я правих нямам ,но утре ще я снимам.
-
- научил се да хвърля
Здравейте колеги!Нещо не мога да кача снимките във форума и затова ще пусна линк към албума ми в снимка бг. Днес лодката е при баща ми да я шлайфа и отреже ,вечерта като се прибере ще кача още снимки.
http://kirko999.snimka.bg/fishing/lodka ... 2.36351034" onclick="window.open(this.href);return false;
http://kirko999.snimka.bg/fishing/lodka ... 2.36351034" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- новобранец
Здравей колега с тези контролери ще имаш проблем с захранването на приемника защото са с вгреаден BEC
а и най вероятно ако са ти по яки сервотата ще ти се губят токовете за за части от секундата при активиране на серво машинка моята преподък е да си купиш еди отделен BEC на 3А и на кабелите на контролерите който влизат в приемника да премахнеш червения кабел така ще захранваш приемника не от контролерите а от BEC-a а кабелите на контролерите ще са само с сигнал за моторите.
Ако решиш че лодката ти ще е без рул за тази апаратура мога да ти пратя готови настройки за миксирана работа на два двигателя.
А ако решиш да послушаш колегата elbosi да се откажеш от тоя тип корпус което е и мое мнение ще ти препоръчам готов корус от който аз правя лодки на много сносни пари корпусите ги прави колега от Русе!
Успех!!!
а и най вероятно ако са ти по яки сервотата ще ти се губят токовете за за части от секундата при активиране на серво машинка моята преподък е да си купиш еди отделен BEC на 3А и на кабелите на контролерите който влизат в приемника да премахнеш червения кабел така ще захранваш приемника не от контролерите а от BEC-a а кабелите на контролерите ще са само с сигнал за моторите.
Ако решиш че лодката ти ще е без рул за тази апаратура мога да ти пратя готови настройки за миксирана работа на два двигателя.
А ако решиш да послушаш колегата elbosi да се откажеш от тоя тип корпус което е и мое мнение ще ти препоръчам готов корус от който аз правя лодки на много сносни пари корпусите ги прави колега от Русе!
Успех!!!
-
- научил се да хвърля
Колега мерси за съвета.Незнам дали да ползват отделен BEC понеже имам само 1 серво и би трябвало да може да се захранва от спийд контролера.И аз настройките ги направих ,но все пак може ли да ми пратиш и твоите ,че с мойте нещо нямам 5 и 6 канал.Сега ще е с този корпус защото вече е направен пък по нататъка ще помисля и за друг ако този не ми хареса.
- трапера
- сериозен играч
kirko999 написа:....Нещо не мога да кача снимките във форума....

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- научил се да хвърля
Най-накрая корпуса отново е при мен.Сега е разделен и следва леко изшкурване.Имам и малко снимки ще ги сложа.И да попитам някои има ли си идея какво се използва за механизма за куките.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
-
- новобранец
Здравей колега за куките имаш два варианта даже три ако не ти се занимава с механизъм за освобождаване може да слагаш монтажа в контейнера с захранката и няма да имаш проблеми от друга страна ако ти се прави механизъм имаш два варианта или електромагнити които се продават готови или изгледай това https://www.youtube.com/watch?v=g-29icO ... F&index=23" onclick="window.open(this.href);return false; и ще ти стане ясно как да го направиш ,този вариант е много по добър и сигурен от електромагнитите.
Успех!!!
Успех!!!
-
- новобранец
Колега написал си куп глупости които нямат общо с истината и да ти кажа детаили от смола се леят във вътрешен калъп защото лицето на изделието ти няма нужда от шкурка и 1 тон кит след изваждане от калъпа направо отива на шприц!!!Hills написа:Фибрана намазан с гипс директно няма да стане !!!
Ето как ще стане на 100 процента.
Формата на фибрана се намазва с циментово лепило за изолции .
Консистенцията трябва да е като на кисело мляко или малко по-гъста.
След като се намаже шаблона се поставя мрежа за да не се троши и за здравина.
Режат се разни парчета и се вкарват в циментовото лепило.
Заглажда се със шпатула,мистрия или с ръце колкото е възможно.
Намазазването трябва да е около един сантиметър дебелина максимум.
Оставя се да изсъхне един ден !!!
Като основният модел е вече втвърдил и е сух !!!
След като дръпне малко циментовото лепило>>>>> между 2-5 часа.
Взима се гъба намокря се ,изцежда се и с нея се заглажда колкото е възможно.
Така гъбата се мие и изцежда докато загладите целият модел.
Оставя се да изсъхне още един ден !!!
Лепило то се бърка с миксер на бавни обороти.
На дъното на едно строително кошче слагате ПЪРВО ВОДАТА около 4-5 пръста максимум.
След това добавяте с купичка и бъркате с миксера до желаната консистенция.
На гъстота трябва да е течно ,но да не капе нещо .
След 10-15 минути лепилото е отпуснало леко в кошчето .
Пак пребъркваме и добавяме една купичка циментово лепило за изолация.
Това е начина .
След това може да се намаже с гипсово лепило(ГИПС) и накрая със сатен гипс.
Следва -Шлайфане запечатване и тн.
Всичко както си е в сайта на моделистика описано по-етапи.
Забравих преди това макета с формата се поставя на някъв талашит .
Това се прави с цел да не пипаме модела ако трябва да го местим или завъртим.
Хваща се за талашитената плоскост и се мести-примерно в друга стая да съхне.
Така се прави и с Итонг (YTONG) тухлите, но там разтвора трябва да и по-течен.
Защото дърпа много вода преди да изсъхне първият слой на макета.
Някои хора обичат да гледат как другите си хвърлят парите в боклука.
Това е няква форма на извратеност -бъдете сигурни .
И да не ми се правят на модератори ,че мога да ги направя сами да си говорят преди
нова година !!!
Това кой къде ще пише- не се определя още от селяни с основно образование !!!
Всички изречения си имат ГЛАВНА буква и другите не са ГЛАВНИ .
Сменям шрифта за да наблегна (акцентирам), където ТРЯБВА !
Баба ти пише с главни букви щото не вижда като теб.
Готовият модел от фибран се срязва на половина и се боядисва с боя на водна основа и после с спрей или се облепва просто с тиксо залага се в една каса за отливки затиска се с затискалка напръсква се с силиконов спреи и върху него се излива течен гипс след стягане на гипса вадиш лесно фибрана боядисваш гипсовия калъп с шприц и след това спрей за да неможе да напива смолата в гипса преди леене калъпът се напръсква или с специален отделител или с силиконов спрей и изделието ти излиза гладко без да има нужда от шкурене и кит!!!
Къде прочете че това е калъп ?
Тука прочетох как се прави модел !!!
Научете се да четете и пишете !
Неграмотни хора ходете на училище .
Тука прочетох как се прави модел !!!
Научете се да четете и пишете !
Неграмотни хора ходете на училище .
-
- научил се да хвърля
Начина на Hiils може да е верен ,но ми се стори много сложен и затова го направих по начина на elbosi.Иначе засега всичко съм го оставил на село и ще я правя през коледната ваканция ,че тогава повече време ще ми остане.Ще пиша когато има развитие. Не я правя много бързо ,но пък то до лятото има много време и затова не бързам.Механизма за куките ще го направя както е посочил krachunov1 на клипчето даже днес си поръчах 3 сервота и почвам да го майсторя.