Моят проект - Лодка за захранка.

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Моят проект - Лодка за захранка.

Мнение от chirusa_bg »

Ето го и моите съвети.
Хилс е дървен философ и не бих му се доверил. Участва в огромен брой теми без да има и най-малко понятие.

При малки модели сме разтапяли пълнежа с разредител, но за лодката мисля, че корпус от две части ще е най-практично.
Дори бих те посъветвал да не режеш през средата, а по-високо. Така ще изнесеш шева извън водата и ще имаш възможност да нагласиш карантията пробно, преди да слепиш корпуса.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Здрявейте колеги! Не съм писал от една седмица ,но работата все пак върви.Донесоха ми двата спийд контролера, поръчах си и 2 дейдвуда с перки и накрая завърших всичко от електрониката с 1 12волтов 7амперов акумулатор. Днес си взех 2 кг полиестерна смола и стъкломат и направих 2 слоя на лодката само ,че ми свърши смолата.Утре продължавам мисля да я направя 4 слоя.
Аватар
elbosi
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от elbosi »

Зависи колко ти е дебел стукломата,но 4 слоя ми се струват множко.Не за друго,но ще стане тежичка.Моите ги правя на на два слоя 450 гр/кв.м.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Готово вече направих корпуса.Остана да го разделя и китосам ,но това ще стане най-вероятно в понеделник ,че утре празника на града и няма да остане време.Иначе аз отдолу я направих 3 слоя ,а отгоре е 2 точно с такъв стъкломат какъвто си посочил.
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

А снимки???
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Докато я правих нямам ,но утре ще я снимам.
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Здравейте колеги!Нещо не мога да кача снимките във форума и затова ще пусна линк към албума ми в снимка бг. Днес лодката е при баща ми да я шлайфа и отреже ,вечерта като се прибере ще кача още снимки.
http://kirko999.snimka.bg/fishing/lodka ... 2.36351034" onclick="window.open(this.href);return false;
krachunov1
новобранец
новобранец

Мнение от krachunov1 »

Здравей колега с тези контролери ще имаш проблем с захранването на приемника защото са с вгреаден BEC
а и най вероятно ако са ти по яки сервотата ще ти се губят токовете за за части от секундата при активиране на серво машинка моята преподък е да си купиш еди отделен BEC на 3А и на кабелите на контролерите който влизат в приемника да премахнеш червения кабел така ще захранваш приемника не от контролерите а от BEC-a а кабелите на контролерите ще са само с сигнал за моторите.
Ако решиш че лодката ти ще е без рул за тази апаратура мога да ти пратя готови настройки за миксирана работа на два двигателя.

А ако решиш да послушаш колегата elbosi да се откажеш от тоя тип корпус което е и мое мнение ще ти препоръчам готов корус от който аз правя лодки на много сносни пари корпусите ги прави колега от Русе!

Успех!!!
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Колега мерси за съвета.Незнам дали да ползват отделен BEC понеже имам само 1 серво и би трябвало да може да се захранва от спийд контролера.И аз настройките ги направих ,но все пак може ли да ми пратиш и твоите ,че с мойте нещо нямам 5 и 6 канал.Сега ще е с този корпус защото вече е направен пък по нататъка ще помисля и за друг ако този не ми хареса.
Аватар
трапера
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от трапера »

kirko999 написа:....Нещо не мога да кача снимките във форума....
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
лягам си star
събуждам се super star

Alt ist man erst...wenn die Kerzen mehr kosten als die Geburtstagstorte!
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Най-накрая корпуса отново е при мен.Сега е разделен и следва леко изшкурване.Имам и малко снимки ще ги сложа.И да попитам някои има ли си идея какво се използва за механизма за куките.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
krachunov1
новобранец
новобранец

Мнение от krachunov1 »

Здравей колега за куките имаш два варианта даже три ако не ти се занимава с механизъм за освобождаване може да слагаш монтажа в контейнера с захранката и няма да имаш проблеми от друга страна ако ти се прави механизъм имаш два варианта или електромагнити които се продават готови или изгледай това https://www.youtube.com/watch?v=g-29icO ... F&index=23" onclick="window.open(this.href);return false; и ще ти стане ясно как да го направиш ,този вариант е много по добър и сигурен от електромагнитите.

Успех!!!
krachunov1
новобранец
новобранец

Мнение от krachunov1 »

Hills написа:Фибрана намазан с гипс директно няма да стане !!!
Ето как ще стане на 100 процента.
Формата на фибрана се намазва с циментово лепило за изолции .
Консистенцията трябва да е като на кисело мляко или малко по-гъста.
След като се намаже шаблона се поставя мрежа за да не се троши и за здравина.
Режат се разни парчета и се вкарват в циментовото лепило.
Заглажда се със шпатула,мистрия или с ръце колкото е възможно.
Намазазването трябва да е около един сантиметър дебелина максимум.
Оставя се да изсъхне един ден !!!
На следващият ден пак се бърка циментово лепило нанася се около 5милиметра максимум.
Като основният модел е вече втвърдил и е сух !!!
След като дръпне малко циментовото лепило>>>>> между 2-5 часа.
Взима се гъба намокря се ,изцежда се и с нея се заглажда колкото е възможно.
Така гъбата се мие и изцежда докато загладите целият модел.
Оставя се да изсъхне още един ден !!!
Начин за бъркане на циментово лепило.
Лепило то се бърка с миксер на бавни обороти.
На дъното на едно строително кошче слагате ПЪРВО ВОДАТА около 4-5 пръста максимум.
След това добавяте с купичка и бъркате с миксера до желаната консистенция.
На гъстота трябва да е течно ,но да не капе нещо .
След 10-15 минути лепилото е отпуснало леко в кошчето .
Пак пребъркваме и добавяме една купичка циментово лепило за изолация.
Това е начина .

След това може да се намаже с гипсово лепило(ГИПС) и накрая със сатен гипс.
Следва -Шлайфане запечатване и тн.
Всичко както си е в сайта на моделистика описано по-етапи.
Забравих преди това макета с формата се поставя на някъв талашит .
Това се прави с цел да не пипаме модела ако трябва да го местим или завъртим.
Хваща се за талашитената плоскост и се мести-примерно в друга стая да съхне.
Така се прави и с Итонг (YTONG) тухлите, но там разтвора трябва да и по-течен.
Защото дърпа много вода преди да изсъхне първият слой на макета.

Някои хора обичат да гледат как другите си хвърлят парите в боклука.
Това е няква форма на извратеност -бъдете сигурни .
И да не ми се правят на модератори ,че мога да ги направя сами да си говорят преди
нова година !!!

:fishing9: Това кой къде ще пише- не се определя още от селяни с основно образование !!!
Всички изречения си имат ГЛАВНА буква и другите не са ГЛАВНИ .
Сменям шрифта за да наблегна (акцентирам), където ТРЯБВА !
Баба ти пише с главни букви щото не вижда като теб.
Колега написал си куп глупости които нямат общо с истината и да ти кажа детаили от смола се леят във вътрешен калъп защото лицето на изделието ти няма нужда от шкурка и 1 тон кит след изваждане от калъпа направо отива на шприц!!!
Готовият модел от фибран се срязва на половина и се боядисва с боя на водна основа и после с спрей или се облепва просто с тиксо залага се в една каса за отливки затиска се с затискалка напръсква се с силиконов спреи и върху него се излива течен гипс след стягане на гипса вадиш лесно фибрана боядисваш гипсовия калъп с шприц и след това спрей за да неможе да напива смолата в гипса преди леене калъпът се напръсква или с специален отделител или с силиконов спрей и изделието ти излиза гладко без да има нужда от шкурене и кит!!!
Herkules
новобранец
новобранец

Мнение от Herkules »

Къде прочете че това е калъп ?
Тука прочетох как се прави модел !!!
Научете се да четете и пишете !
Неграмотни хора ходете на училище .
kirko999
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от kirko999 »

Начина на Hiils може да е верен ,но ми се стори много сложен и затова го направих по начина на elbosi.Иначе засега всичко съм го оставил на село и ще я правя през коледната ваканция ,че тогава повече време ще ми остане.Ще пиша когато има развитие. Не я правя много бързо ,но пък то до лятото има много време и затова не бързам.Механизма за куките ще го направя както е посочил krachunov1 на клипчето даже днес си поръчах 3 сервота и почвам да го майсторя. :fishing6: :fishing6: :fishing6:
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”