Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

избор между два фидера
Модератор: Paublo_Eskobar
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
избор между два фидера
Привет колеги,
наумил съм си да си визмам фидер. харесах си 2 но не схващам разликата между двата.
Първия: https://megafishing.bg/product/3911/fid ... eeder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
и втория: http://best-fishing.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;риболовен-прът-mitchell-fluid-feeder-quiver
освен цената (то това ясно), каква е голямата особеност между двата?
наумил съм си да си визмам фидер. харесах си 2 но не схващам разликата между двата.
Първия: https://megafishing.bg/product/3911/fid ... eeder.html" onclick="window.open(this.href);return false;
и втория: http://best-fishing.eu/" onclick="window.open(this.href);return false;риболовен-прът-mitchell-fluid-feeder-quiver
освен цената (то това ясно), каква е голямата особеност между двата?
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- Sorcerer
- научил се да хвърля
Re: избор между два фидера
Подробното описание в таблиците погледна ли го:
Фидер Mitchell Fluid Feeder
Размер.........Секции........ Тр.дължина...........Бр.водачи.....................Акция....................Тегло
3.6м ........... 3 + 3 ........... 125см .................... 15 ..................... 60 - 100гр................. 370гр
........................................................................................................................................
Риболовен прът Fluid Feeder Quiver - Mitchell
Секции......Дължина ....Тран.Д.........Акция .......Материал........Тегло
2+2............3.0м..........1,55м..........20-80г.........Карбон ..........202г
.........................................................................................................................................
ако не виждаш наистина разлики м/у двата фидера, може би първо трябва да попрочетеш още малко за този вид риболов. Какви въдици се използват, на каква дължина, какви връхчета и за къде се прилагат, видове хранилки , монтажи и т.н ... Отплеснах се ...таа... цената ти е последната грижа според мен.
Фидер Mitchell Fluid Feeder
Размер.........Секции........ Тр.дължина...........Бр.водачи.....................Акция....................Тегло
3.6м ........... 3 + 3 ........... 125см .................... 15 ..................... 60 - 100гр................. 370гр
........................................................................................................................................
2+2............3.0м..........1,55м..........20-80г.........Карбон ..........202г
.........................................................................................................................................
ако не виждаш наистина разлики м/у двата фидера, може би първо трябва да попрочетеш още малко за този вид риболов. Какви въдици се използват, на каква дължина, какви връхчета и за къде се прилагат, видове хранилки , монтажи и т.н ... Отплеснах се ...таа... цената ти е последната грижа според мен.

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здрасти,
да четох че има лайт, медиум и хеви фидер. определено единия е лайт, другия медиум или хеви (не помня стойностите).
Ще поясня питането си - четих че имало фидери които били и куивъри. И понеже в името на единия има такова, та за това питам.
да четох че има лайт, медиум и хеви фидер. определено единия е лайт, другия медиум или хеви (не помня стойностите).
Ще поясня питането си - четих че имало фидери които били и куивъри. И понеже в името на единия има такова, та за това питам.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всички фидери са куивъри.
Разликата е огромна в теглото, дължината, материала и тн.
В името с куивър или без няма разлика.
Разликата е огромна в теглото, дължината, материала и тн.
В името с куивър или без няма разлика.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре,
ще ловя предимно на язовир, на метод фидер, хранилки от типа 20-30гр.
Според вас кой от двата е по подходящ?
ще ловя предимно на язовир, на метод фидер, хранилки от типа 20-30гр.
Според вас кой от двата е по подходящ?
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Този, защото е два пъти по-лек, карбонов и с по-ниска акция. Вероятно и ще хвърля по-добре, нищо че е по-къс.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
еми поръчан еchirusa_bg написа:Този, защото е два пъти по-лек, карбонов и с по-ниска акция. Вероятно и ще хвърля по-добре, нищо че е по-къс.

Ся остава и макара да му избера. Спрял съм се на тази за момента:
http://www.megafishing.bg/product/1220/ ... iding.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Според мен по-добре Tica Cambria . Размер 3000. С 20лв излиза по скъпа, но + са повече - по-малко предавателно число, две AL шпули /много голям + за мен при избора на макари/ Доста има изписано из форума за нея и много хвалби е отнесла
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
не е ли с много малка шпула? нали за фидера е по добре по голяма шпула?bachoivo написа:Според мен по-добре Tica Cambria . Размер 3000. С 20лв излиза по скъпа, но + са повече - по-малко предавателно число, две AL шпули /много голям + за мен при избора на макари/ Доста има изписано из форума за нея и много хвалби е отнесла
Иначе, да гледах я, даже аха да я купя.
Също и това корморанче гледах:
http://www.megafishing.bg/product/4932/ ... -5pif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
0,3/180м ти на това, ако му казваш малко
Даже вместимостта и е повече от на тази, която ти си показал.
Освен това на фидер няма да ловиш с 0,30. Основно макс 0,18 до 0,22 в зависимост от водоем; дълбочина; дистанция; хранилки и т.н. /аз си ловя с 0,25-0,28 основно влакно и голяма макара, но ловя почти и само на р. Дунав/.

Освен това на фидер няма да ловиш с 0,30. Основно макс 0,18 до 0,22 в зависимост от водоем; дълбочина; дистанция; хранилки и т.н. /аз си ловя с 0,25-0,28 основно влакно и голяма макара, но ловя почти и само на р. Дунав/.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
http://www.bulit2000.com/%D0%BC%D0%B0%D ... 0%BE%D0%B2" onclick="window.open(this.href);return false;
Разгледай и тук макарите на Енерго не са за подценяване.
Разгледай и тук макарите на Енерго не са за подценяване.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- bachoivo
- разбира нещата
- Обратна връзка:
+1butnik написа: Разгледай и тук макарите на Енерго не са за подценяване.
Бях хвърлил око на Power Feeder-a XH сопата, но ме отказа липсата на резервна шпула и подозрително ниската цена

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
нямам предвид вместимостта. нали като е по широка, гониш по големи дистанции? или се бъркам?bachoivo написа:0,3/180м ти на това, ако му казваш малкоДаже вместимостта и е повече от на тази, която ти си показал.
Сериозно ли говориш,колегa???isavkov написа:не е ли с много малка шпула? нали за фидера е по добре по голяма шпула?bachoivo написа:Според мен по-добре Tica Cambria . Размер 3000. С 20лв излиза по скъпа, но + са повече - по-малко предавателно число, две AL шпули /много голям + за мен при избора на макари/ Доста има изписано из форума за нея и много хвалби е отнесла
Иначе, да гледах я, даже аха да я купя.
Също и това корморанче гледах:
http://www.megafishing.bg/product/4932/ ... -5pif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Тази макара е за тежък фидер или за шаран с 2,75-3 либpи пръчка.Размер 3000 е нормален за пикep.
-корморанчето,е два пъти и половина по-тежък от пръчкатa ще се усеща цялата тежест в дръжката,смяташ ли, че е нормално???
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Разгледай тaзи:
http://www.bulit2000.com/formax-metalim-3500-fd" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bulit2000.com/formax-metalim-3500-fd" onclick="window.open(this.href);return false;
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски