избор между два фидера

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: избор между два фидера

Мнение от isavkov »

kevlar написа:
isavkov написа:
bachoivo написа:Според мен по-добре Tica Cambria . Размер 3000. С 20лв излиза по скъпа, но + са повече - по-малко предавателно число, две AL шпули /много голям + за мен при избора на макари/ Доста има изписано из форума за нея и много хвалби е отнесла
не е ли с много малка шпула? нали за фидера е по добре по голяма шпула?
Иначе, да гледах я, даже аха да я купя.

Също и това корморанче гледах:
http://www.megafishing.bg/product/4932/ ... -5pif.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Сериозно ли говориш,колегa???
Тази макара е за тежък фидер или за шаран с 2,75-3 либpи пръчка.Размер 3000 е нормален за пикep.
-корморанчето,е два пъти и половина по-тежък от пръчкатa ще се усеща цялата тежест в дръжката,смяташ ли, че е нормално???
Е.. това не го бях помислил, прав си колега. Добре взимам си бележка.
май към тиката бием :D
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Моят подарък е, че утре ще гледам Междузвездни войни: Силата се пробужда на ВИП ПРЕД-премиерата заедно със звездите на България, преди целият свят. Това е по-добро от подарък цял риболовен магазин!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

oneillbgm - Объркал си се нещу ми се струва :)

isavkov- Преди да скачаш, чекай малку :) Има два варианта ,и двата са размер 4000 единият , да си купиш Рьоби Аплаус нова или да си вземеш Заубер ама втора ръка за същите пари като аплауса ! Имай предвид , че Зауберите са много мощни макари ! Недей да скачаш бързо а помисли !
Изображение
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

@иво, мерси погледнах ги.

Така след мноооооого гледане ето на какво се спрях.

1. Daiwa Laguna - ако трябва да съм честен ми е топ избор за сега :D
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false;
въпросът тук е коя? 3000 би трябвало да свърши работа?

2. Ryobi Excia или Ryobi Applause (която иво предложи). Явно всички много ги хвалят риобитата, та ги прегледах и тях.
http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=62" onclick="window.open(this.href);return false;
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

Лично мнение - от тия последните, който си посочил, заложи на някое от Ryobi-тата /applause мисля го няма в наличност в момента в този магазин, къде си дал линка/. НЕ взимай макара от ниския ценови клас на двете големи фирми /с D и Sh им почват имената/. Плащаш повече за бранда, от колкото за качество. В ценови диапазон до към 150лв Ryobi, Tica и SPRO са може би най-добрия избор. Пак казвам /за да не стават излишни дразги/ това е лично мнение и не ангажирам никого с него.
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Иво Вълов написа:oneillbgm - Объркал си се нещу ми се струва :)
Дали? Довечера в 19ч ще го гледам в The Mall благодарение на форум филм България. Преди вс останали.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

И смяташ, че на някой в тази тема за фидери му пука?
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

isavkov написа:
Така след мноооооого гледане ето на какво се спрях.

1. Daiwa Laguna - ако трябва да съм честен ми е топ избор за сега :D
въпросът тук е коя? 3000 би трябвало да свърши работа?

2. Ryobi Excia или Ryobi Applause (която иво предложи). Явно всички много ги хвалят риобитата, та ги прегледах и тях.
Колега от тези макари,които си посочил тази на Дайва не става определено за фидер риболов поради голямото предавателно число,става за мач риболов.За фидер ти трябва макара от рода на риобитата който си посочил по горе в линковете.Бих ти препоръчал Екцията или Заубер да си вземеш.Мое мнение.Успех в избора на макара! :) :) :)
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
bachoivo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от bachoivo »

chirusa_bg написа:И смяташ, че на някой в тази тема за фидери му пука?
Ееее, началник, недей така - човекО може за първи път на кино да отива. Трябва да се поФалим където и както можем :lol:
А сега по темата: забравих да добавя по-горе, че е препоръчително макарата за фидер риболов да е с предавателно число под 5,0:1, айде макс до 5,2:1. На моите фидери съм сложил макари едната с 4.9:1, а другата 5,1:1. Сега за екстра хеви-то планирам една Тorrent Feeder да си избарам или нещо подобно от тоя калибър :)
- Как говориш, след като нямаш мозък? - попита Дороти.
- Не знам - каза Плашилото - но тези, които нямат мозък, много обичат да говорят."
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

Начи... съвсем ме затруднихте :D :D :D
Хем да е лека, хем да е с предавателно по малко от 5... а аз както съм и претенциозен хептен :D
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

isavkov написа:Начи... съвсем ме затруднихте :D :D :D
Хем да е лека, хем да е с предавателно по малко от 5... а аз както съм и претенциозен хептен :D
Zauber 4000 нема кво да са чудиш
Изображение
Аватар
isavkov
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от isavkov »

Фидера дойде днес :)

Изображение
Изображение
Аватар
Port_Royal
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Port_Royal »

Иво Вълов написа:
isavkov написа:Начи... съвсем ме затруднихте :D :D :D
Zauber 4000 нема кво да са чудиш
+1 за Риоби Заубер :) :) :) :drinkers: :fishing9: :drinkers:
Бъди себе си, доверявай се на вълшебството, следвай сърцето си, мечтай по много и се забавлявай!
Аватар
a4koy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4koy »

Колега,според мен започни с нещо по-ниско бюджетно,накрая ще се окаже,че не ти е по вкуса и ще трябва да търсиш пазар,а сумата която си вложил няма как да избиеш.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”