Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Избор на първа спинингова въдица
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Избор на първа спинингова въдица
Здравейте, отскоро се запалих по спининга. Прочетох какви ли не мнения и започнах тотално да се обърквам. На 16 години съм и реших да си направя подарък за Коледа. Засега съм се спрял на въдица Vendetta Spinning 2014 - Abu Garcia, имам налична макара Ryobi Ecusima 2000, която ползвам на болонезата. Имам резервна шпула, на която ще сложа плетено влакно и когато ловя със спиниг въдицата просто ще сменям шпулите. Дотук всичко е обмислено, но все още не знам какъв монтаж ще използвам, дали трябва да имам повод, стоманен или флуорокарбонов или без повод. Също така дължината на въдицата е 2.40, като ще ловя пъстърви, костури и ако се излъже някой по-добър клен. Избрах тази дължина понеже ще ловя главно по-малки рекички, на Струма и на някое язовирче. Акцията 5-20 или 10-30 е по подходяща? Ако може да ми предложите някоя друга въдица до 150 лв като цена, не мисля да се хвърлям в скъпото, тъй като никога не съм хващал такава пръчка. Видях, че много от колегите са препоръчали Ryobi Zauber - хубава макара, но скъпа като за човек, който тепърва се захваща с този риболов. Може би за в бъдеще ще е добра алтернатива. Остава избора на блесни и воблери, но нека първо да се сдобия с въдица. 
Също така се свързах с Видракс, които ми приложиха някакъв скъп модел на Favourite - Aggressor, но най-лошото е, че не предлагат въдици Dragon Express, на които също съм хвърлил око. Приемам всякакви предложение и както се казва, ще търся рибата, а не тя мен!

Също така се свързах с Видракс, които ми приложиха някакъв скъп модел на Favourite - Aggressor, но най-лошото е, че не предлагат въдици Dragon Express, на които също съм хвърлил око. Приемам всякакви предложение и както се казва, ще търся рибата, а не тя мен!
- reelbigfish
- новобранец
Re: Избор на първа спинингова въдица
за кефал и пастърва на малка река дължини над 6.6 фута (1,98м) според мен ще ти създадат само проблеми. Купи си въдица за 120лв и за 30лв си вземи дълги ботуши ако сериозно смяташ да ловиш на река. Ботушите са аксесоар, който често е пренебрегван, но са най-полезното нещо след въдицата
Колега garantex,прегледай темата на sestrata,малко по-надолу.Прави ревю на много спининг пръчки,ще ти е от полза!!!
Поздрави
Поздрави
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здрасти,
аз бих ти препоръчал това:
http://www.megafishing.bg/product/3957/ ... -spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
хем е евтино (особено за първа пръчка), хем е мн добро. Аз съм много доволен от нея. Имам 2 спининга, другата не ми пасва, но тази просто сама си ляга на ръката ми.
аз бих ти препоръчал това:
http://www.megafishing.bg/product/3957/ ... -spin.html" onclick="window.open(this.href);return false;
хем е евтино (особено за първа пръчка), хем е мн добро. Аз съм много доволен от нея. Имам 2 спининга, другата не ми пасва, но тази просто сама си ляга на ръката ми.
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- Vid
- кандидат преподавател
Dragon-ните може да видиш тук http://www.voblershop.com/" onclick="window.open(this.href);return false;, има и магазин в Пловдив де може да ги видиш на живо и тръснеш...garantex написа:З
А, другото ти го споделих в другата тема... Dragon Express не са пръчки за риболов на кефал, пъстърви и пр... и то на малки рекички и водоеми при та дължина от 2,40 м., мислЪ така де...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Благодаря на всички, които се включиха в темата! Очаквам още предложения, отказвам се от Драгона. Изборът ще е между Gad Gancho, Abu Garcia Vendetta и Okuma Black Rock.
Въдица с тая дължина ще ти създава проблеми при замятане и придвижване по малките обраснали реки (и аз патех, преди да си взема пръчка 1,98) Препоръчвам дължина до 210см максимум. Поводи - ако ловиш хищници и флорокарбон при плитка и бистра вода, каменисто дъно и т.н. Теста на примамките също ми се вижда голям за пъстърви, костури и кленове - виж нещо с 3-10, 3-15...въобще в тоя диапазон до 15гр горна граница(аз ползвам Mithell с тест 2-8 и е идеален, пък и не забравяй, че на повечето такъми тестовете са занижени и реалните са мааааалко по високи. Тия дни тръсках ENERGO TEAM - EXCALIBUR BASS 210см. с тест 3-10 и за 50лв. е доста добра пръчка. Вземи си макарата, когато пазаруваш прът, за да видиш как е баланса. Ако пък си заделил хубави кинти - погледи и тояжките на Pontoon 21. Дълги ботуши или неопренов гащеризон задълже! Като за начало примамки - няколко Goldy-та(vibromax), Salmo Tiny, въртушки Мепс и личния ми фаворит за всякакви риби по нашите водоеми - Yo-Zuri L-minnow 33 или 44, цвят C44. После вече ще напълниш 10 кутии с всякакви знайни и незнайни воблери и блесни. Наслука и кажи с какво си се сдобил
)
+1 за Гадината Ганчо

+1 за Гадината Ганчо
Лошият риболовен ден винаги е по-добър от хубавия работен!
Така сега звъннах на тези от voblershop, вдигна ми някакво любезно момче и ми каза, че нямат магазини в София, мога да си поръчам пръчка от там само онлайн или да ходя до Пловдив да я видя на място, което трудно ще стане. Относно акцията знам, че тази, която предлагам е малко висока за пъстърва, но търся някаква универсална акция, с която ще мога да ловя както и пъстърви така и по-едри хищници. Някой има ли опит с Vendetta? Като дължина може би ще се спра на 2,10 максимална както каза колегата @vantonov. Очаквам още мнения и предложения! Благодаря на всички, които се включиха така активно в темата! 
П.П Не намирам темата на @sestrata, за която спомена @kevlar.

П.П Не намирам темата на @sestrata, за която спомена @kevlar.
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=119&t=20534" onclick="window.open(this.href);return false;garantex написа: П.П Не намирам темата на @sestrata, за която спомена @kevlar.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- pop_stavri_
- научил се да хвърля
Те такова животно няма за съжаление. Всички сме го търсили и повечето от нас са го установили по трудния път - купуване на уж "универсални" въдици, които после се оказват безполезни и събират прах.garantex написа: ... но търся някаква универсална акция, с която ще мога да ловя както и пъстърви така и по-едри хищници...
Успех в избора на първата пръчка, но нека тя да е като за начало с тест, съобразен с примамките за упоменатите риби. За големите хищници - след време втора пръчка с по-голям тест по примамки... и така.
Някой знае ли какъв е адреса на тези от voblershop в Пловдив, че нещо не го намирам?
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
http://www.filstar.com/bg/contacts/" onclick="window.open(this.href);return false; 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Благодаря за бързия отговор! 

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Щом е между тезо взимай Ганчото няма да сбъркахш. Единственото което бих те посъветвал е да се насочиш към малко по-къса пръчка с малко по-малък тест по примамки. За пъстърви ще се вреш във всякакви драки и всеки сантиметър отгоре е пречка, а примамките които би използвал едва ли ще превишават 7-8 грама, а именно така се избира какъв да бъде теста.garantex написа:Благодаря на всички, които се включиха в темата! Очаквам още предложения, отказвам се от Драгона. Изборът ще е между Gad Gancho, Abu Garcia Vendetta и Okuma Black Rock.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
То хубаво, избирам gad gancho, ама лошото е, че я имат само в два онлайн магазина и то не акцията, която искам. Имах предвид, че ще ловя пъстърви не в такива малки рекички в балкана, а такива на платени язовири.
Акцията ще бъде 7-25 като ще ловя и щуки и бели риби.