Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Спинингов риболов
 Спинингов риболов

вазможно най-малката въртяща блесна
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- 
				kristijan_ms
- новобранец 
Re: вазможно най-малката въртяща блесна
Kолега с тази блесна на Мепс Аглиа Лонг с червеното листо какво си ловил, защото преди малко си купих същата? Благодаря!

- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
Точно на тази-нищо!Не съм я сефтосвал още!  

Иначе Аглиата си е уникална.Много има писано за този модел и почти всички мнения са положителни.Местата,по които обикалям аз се обитават предимно от кефал и распер.И двата вида си дават прилично.На №2 съм ловил костур на Йовковци.Виждал съм колега да извади щука.С две думи-върти я,все нещо ще я подгони! 

Успех!

Иначе Аглиата си е уникална.Много има писано за този модел и почти всички мнения са положителни.Местата,по които обикалям аз се обитават предимно от кефал и распер.И двата вида си дават прилично.На №2 съм ловил костур на Йовковци.Виждал съм колега да извади щука.С две думи-върти я,все нещо ще я подгони!

Успех!
- 
				laplandeca
- ще става разбирач 
колега ,здравей. определено се хваща на този модел , пробвай.

- Big^Fish
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Имало е дни,когато тази блесна ми е отървала капотоkristijan_ms написа:Kолега с тази блесна на Мепс Аглиа Лонг с червеното листо какво си ловил, защото преди малко си купих същата? Благодаря!
 ,ама е имало и дни когато ми е била най-неработещата.Като цяло на нея,изминалото лято имам доволно кефал,и тук-таме костур.
 ,ама е имало и дни когато ми е била най-неработещата.Като цяло на нея,изминалото лято имам доволно кефал,и тук-таме костур.СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!

- 
				kristijan_ms
- новобранец 
А пъстърва дали ще се излъже на тази Аглиа?

- Big^Fish
- сериозен играч 
- Обратна връзка:
Евритингс пасибъл.kristijan_ms написа:А пъстърва дали ще се излъже на тази Аглиа?

СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!

- 
				kristijan_ms
- новобранец 
Колега може ли на Български? Благодаря на всички 

От личен опит да ви кажа, че на малките номера Мепс Аглия Лонг листенцето им залепва към тялото и не се върти добре, особено ако се водят по течението, или в спокойна вода.

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- 
				laplandeca
- ще става разбирач 
Точно така е, не се представят добре, трябва да има течение, с други видове малки ловя диагонално , понякога и успоредно по течението, но с малките мепс е трудно, ти какви малки блесни ползваш, ако ползваш деМунчо написа:От личен опит да ви кажа, че на малките номера Мепс Аглия Лонг листенцето им залепва към тялото и не се върти добре, особено ако се водят по течението, или в спокойна вода.

- pi4a94
- ще става разбирач 
имам една жълта мепс 0.за при какви условия се ползват тези блеснички

Понеже стана въпрос -
с подобни на тия от снимката на sapuna и маркови "дребни" №00 + самоделки №000,
съм хващал дребосъци край брега /костурчета/ и подобни ...
Гонят ги и кефалите /рядко се хващата едри/, имам даже и червеноперка!?
Т.е. лятото им налитат и мирни риби.
Изобщо - както при големите блесни, но за дребните екземпляри.
Трудно се хвърля повече от 10тина метра с тях /без утежнение/, като пръчката е с 15г акция
дори монофила да е 10 /за брадите да не разправям.
Между другото, защо не харесвате дългото листо на long!?
Моите работят прекрасно, даже и да са купешки ...

Трудно се хвърля повече от 10тина метра с тях /без утежнение/, като пръчката е с 15г акция
"Щастие за всички, щастие даром!"

- 
				laplandeca
- ще става разбирач 
Напълно си прав че когато е по топло налитат и мирни рибиFat написа:Понеже стана въпрос -
 ,прав си че може да се хващат и дребосъци, напълно си в заблуда че се хващат само дребни
 ,прав си че може да се хващат и дребосъци, напълно си в заблуда че се хващат само дребни  , пример 1 кг/кефал, доста бройки, и распери от кило до кам 2/кила, друга работа е да ги изкараш
 , пример 1 кг/кефал, доста бройки, и распери от кило до кам 2/кила, друга работа е да ги изкараш  ,в заблуда си и мятането , над 20 м. е при основно 0.12, когато има вятър е проблем.
 ,в заблуда си и мятането , над 20 м. е при основно 0.12, когато има вятър е проблем.Re: вазможно най-малката въртяща блесна
С такива блесни и воблери се хвърля с пръчки с акция 0.77 - 3.3 до 0.77 - 5.8 гр. Без утежнение, защото то направо осакатява играта на подобни фини примамки. Изисква се и подходяща макара и качествено влакно - монофилно или брейд. Тогава се постигат и дистанции над 16-17 м, а бради няма.Fat написа:...маркови "дребни" №00 + самоделки №000,
...
...
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- 
				laplandeca
- ще става разбирач 
С блесна 00 нули мепс хвърлям над 17м., но имам много силна ръка и имам техника идваща от други спортовеМунчо написа:С такива блесни и воблери се хвърля с пръчки с акция 0.77 - 3.3 до 0.77 - 5.8 гр. Без утежнение, защото то направо осакатява играта на подобни фини примамки. Изисква се и подходяща макара и качествено влакно - монофилно или брейд. Тогава се постигат и дистанции над 16-17 м, а бради няма.Fat написа:...маркови "дребни" №00 + самоделки №000,
...
...
 .,Пръта ми е много лек, китайски куче марка, макарата е хубава, непомня марка,но е добра и малка,Влакното е монофил,не е специално 0,12 или 0,10.Да те питам можеш ли да ми предложиш прът за спининг, ще ловя с него с поголеми примамаки и смятам да пробвам с бомбарда,сбиролино, с по малки блесни,това изисква да е дълъг поне 3,50м.Ходя с два пръта за спиниг, както и с два директни телескопа.
 .,Пръта ми е много лек, китайски куче марка, макарата е хубава, непомня марка,но е добра и малка,Влакното е монофил,не е специално 0,12 или 0,10.Да те питам можеш ли да ми предложиш прът за спининг, ще ловя с него с поголеми примамаки и смятам да пробвам с бомбарда,сбиролино, с по малки блесни,това изисква да е дълъг поне 3,50м.Ходя с два пръта за спиниг, както и с два директни телескопа.- sapuna
- Модератор 
- Обратна връзка:
Замятане и приводняване на сбиро и 00 блесна!!!  Къде сбъркахме?
 Къде сбъркахме?

Къде сбъркахме?
 Къде сбъркахме?