Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Платеното на Враждебна
Модератор: sapuna
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Платеното на Враждебна
Колеги,
понеже не съм шофьор (да, смейте се, знам че съм идиот
) кажете как да стигна до Враждебна с градски транспорт? Някой ходил ли е?
понеже не съм шофьор (да, смейте се, знам че съм идиот

Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
Re: Платеното на Враждебна
има рейс който минава над моста на искъра.
Но оттам ще трябва да походиш доста
Но оттам ще трябва да походиш доста
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Аз успях да намеря маршрут някакъв.
Хваща се Трамвай 4 от Овча Купел (живея в ориндж каунти) и се слеза на спирка: Католически гробищен парк.
От там междуградски 18, качваш се от спирка: Автостанция "Орландовци" и се слеза на спирка: Петте Могили
Хваща се Трамвай 4 от Овча Купел (живея в ориндж каунти) и се слеза на спирка: Католически гробищен парк.
От там междуградски 18, качваш се от спирка: Автостанция "Орландовци" и се слеза на спирка: Петте Могили
Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
-
- новобранец
A риба успя ли да хванеш? Как ти се стори водоема, народ имаше ли?
- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
не съм ходил още, разучавам първо как се стига до там. Смятам да похвърлям за щука на рибе малко пък да видимSvetlin Balkanski написа:A риба успя ли да хванеш? Как ти се стори водоема, народ имаше ли?

Може да хванеш и автобус 20 пак от автостанция Орландовци.Но слизаш и от двата буса на спирка "Моста на река Искър "Това е 1 спирка след Петте Могили.Преминаваш през моста над реката и веднага в дясно ще видиш път успореден на реката.Има портал на пътя който е поставен само да спира колите. Които обикновенно изхвърлят боклук покрай реката.От спирката до езерото 777 което търсиш са 30 минути спокоен ход.
Успех и да пишеш какво си хванал
Успех и да пишеш какво си хванал

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
а то кое от всичките е 777..

Ограденото с червено е въпросното язовирче / бивша кариера /

За Щука незнам дали има -в момента се ловят основно Пъстърви / пускат се всеки ден/ , също така има прилични Бели риби / 1 -3 кг./ и европейски Сом.
В момента водата е много студена и бистра и на спининг се лови по някоя Пъстърва ,основно на микроклатушки при много бавна проводка / близо до дъното/.
Бели Рибки се ловят регулярно на силикони / Аз хванах две и на кастмастер/.
Имай предвид ,че местата през уикенда са силно ограничени - места се пазят от 22-23-ч. предишната вечер - хората спят в колите - въобще забавата е голяма.

За Щука незнам дали има -в момента се ловят основно Пъстърви / пускат се всеки ден/ , също така има прилични Бели риби / 1 -3 кг./ и европейски Сом.
В момента водата е много студена и бистра и на спининг се лови по някоя Пъстърва ,основно на микроклатушки при много бавна проводка / близо до дъното/.
Имай предвид ,че местата през уикенда са силно ограничени - места се пазят от 22-23-ч. предишната вечер - хората спят в колите - въобще забавата е голяма.
Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
-
- новобранец
A каква е таксата и допустимото количество улов?
Улов-а заплаща ли се? Имаш ли право да пуснеш жива и не силно наранена риба?
Таксата е 10 лв. на въдица ,плаща се на входа - зимата работи в светлата част на денонощието - няма ограничение в улова - можеш да си вземеш всичко , което/ако хванешSvetlin Balkanski написа:A каква е таксата и допустимото количество улов?

Там не съм виждал някой да пуска риба

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Интересно. А на големия гьол, може ли да се лови и какво се хваща там?pampasa написа:Ограденото с червено е въпросното язовирче / бивша кариера /
Всички останали баластиери са свободни - големия е адски дълбок ,но също държи риби -от хищниците : Щука ,едри Костури и Сом / рибките обаче са си трудни /.
Има тема във форума за платеното -
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=68965" onclick="window.open(this.href);return false;
изчети последните страници и ситуацията ,ще ти се изясни.
Има тема във форума за платеното -
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.php?f=136&t=68965" onclick="window.open(this.href);return false;
изчети последните страници и ситуацията ,ще ти се изясни.
- кирил великий
- разбира нещата
Колега pampas, горе-долу, ако се сравняват с увеличения гьол на ТЕЦ-а кв. "Миленков" дълбочините, за каква дълбочина говорим? Ако имаш представа ще ми е интересно да го знам.pampasa написа:Всички останали баластиери са свободни - големия е адски дълбок ,но също държи риби...
Мога да кажа приблизително - ловил съм в големия от лодка - 15-17 м. / това са показанията на сонара/ , а предполагам има и по-големи дълбочини.кирил великий написа:Колега pampas, горе-долу, ако се сравняват с увеличения гьол на ТЕЦ-а кв. "Миленков" дълбочините, за каква дълбочина говорим? Ако имаш представа ще ми е интересно да го знам.pampasa написа:Всички останали баластиери са свободни - големия е адски дълбок ,но също държи риби...
Зимата се ловят Костури /на силикон или зимна блесна/ ,също от лодка има попадения на дънен монтаж /крайно олово 15-20гр. и две куки над него / със дребни рибета за стръв.
Пуска се отвесно под лодката и от време на време леко се припомпва.
Много добра стръв са средно големите Виолетки /горчивки/

Костурите са големи , с почти черни гърбове и ярко червени перки - може би местообитанието е от значение ,иначе дъното е терасовидно ,каменисто/чакълесто/ ,почти без закачки и растителност.
По-малкия гьол след платеното ,също държи много прилични Костурета .
- кирил великий
- разбира нещата