Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Има ли гъбари?
Модератор: dantho.mihov
Re: Има ли гъбари?
Колеги, карате ме да се срамувам, защото няколко дена не съм влизал тук.
Благодаря ви за поздравленията и добрите думи!
Благодаря!
Все по-рядко може да се види тема в която няма кавги и всички приятели, колеги, макар и виртуално са добронамерени и доброжелателни. Може да се каже, че тази тема е образцова. За което заслугата е изцяло ваша.
Поздрави!
Благодаря ви за поздравленията и добрите думи!
Благодаря!
Все по-рядко може да се види тема в която няма кавги и всички приятели, колеги, макар и виртуално са добронамерени и доброжелателни. Може да се каже, че тази тема е образцова. За което заслугата е изцяло ваша.
Поздрави!
Честита Коледа и весели празници.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Гледам още един Рибар-Гъбар има рожден ден.
Да е жив и здрав-и да пропише пак у тоя форум.
Младо момче-от Пловдив-Краси май се казваше с ник Lokal.
Да е жив и здрав-и да пропише пак у тоя форум.
Младо момче-от Пловдив-Краси май се казваше с ник Lokal.

Риболовци.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Бе нещо не пишете, що така? Берете си и не споделяте! Не е хубаво така! Аз освен шепа замръзнали зимни припънки на Враждебна нищо друго нямам.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Да се похваля, че открих 2016-та…
Най-напред с едни гъбета, които предполагам, че са престарели зимни припънки:

А после намерих и пън с остарели кладници

Имаше и екземпляри, дето ставаха за вземане, но аз така или иначе бях отишъл само на разходка, така че ги оставих да се "сеят" на воля
Че и още един пън срещнах по-късно...:

Кладниците бяха готина гледка "полазили" така здраво и двете дървета
Жалко, че не ги проверих миналата седмица, както си мислех… Все пак си записвам двете находища и ще ги имам предвид за напред 
А, без малко да пропусна - намерих и клон с юдини ушета… естествено пак изсъхнали, така че и те си останаха там
Снимка също няма
Важното е, че си взехме хапчето и че разтоварихме душата …
Най-напред с едни гъбета, които предполагам, че са престарели зимни припънки:

А после намерих и пън с остарели кладници

Имаше и екземпляри, дето ставаха за вземане, но аз така или иначе бях отишъл само на разходка, така че ги оставих да се "сеят" на воля

Че и още един пън срещнах по-късно...:

Кладниците бяха готина гледка "полазили" така здраво и двете дървета

А, без малко да пропусна - намерих и клон с юдини ушета… естествено пак изсъхнали, така че и те си останаха там

Важното е, че си взехме хапчето и че разтоварихме душата …

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
Здравейте на всички,наи после успях да се логна,аз съм стар-нов съфорумник ,който до сега само четях ,надявам се от сега нататък да не е така.На слука и на много гъби на всички !!!
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Дано Стефко да е кадемлия
,
Че и за нас да има - щото миналата година бе доста "постна", поне за мен.

Че и за нас да има - щото миналата година бе доста "постна", поне за мен.
- Bigmarlin
- сериозен играч
Днес докато бродех в джунглата в задният двор на къщата на село и внимавах да не затъна в естествените езерца

погледа ми прикова едно голямо керино ушенце,от години не бях виждал тази гъба

погледа ми прикова едно голямо керино ушенце,от години не бях виждал тази гъба

Сега им е времето на керините уши… Спомням си, че миналата година при едно прибиране до Видин в началото на Март попаднах на цяла плантация от тях. Много е хубаво да ги видиш насред сивата все още гора 
Аз вчера направих малка разходка близо до София, в резултат на кето накъсах 2 шепи юдини ушета…
Има ги тук-там по разни клони в по-закътани и влажни местенца
Откъснах ги повече за спорта, отколкото за ядене, щото честно казано още не съм приключил с миналогодишните запаси
Ето снощи например се присетих за едни сърнели във фризера… Панирах си ги, отворих си бутилка вино и да ви кажа много добре си изкарах
Поздрави!!

Аз вчера направих малка разходка близо до София, в резултат на кето накъсах 2 шепи юдини ушета…

Поздрави!!
- кирил великий
- разбира нещата
Браво, колега,не съм приключил с миналогодишните запасиЕто снощи например се присетих за едни сърнели във фризера… Панирах си ги, отворих си бутилка вино и да ви кажа много добре си изкарах
И аз така - извадих сухи манатарки от миналата година за сметанова манатаркова супичка с настъргани моркови и малко доматен сок - чудно мезенце за едно традиционно узо на обяд. Сега ставам от масата и ще прегледам форуми и преса...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Хммм, замириса на манатарки чак тук през монитора
Я разкажи, ако обичаш, малко по-подробно за супичката … заинтригува ме

Я разкажи, ако обичаш, малко по-подробно за супичката … заинтригува ме

- кирил великий
- разбира нещата
Накисвам дозата сухи гъби във водичка. Изчаквам час; настъргвам морковки на рендето - ситната част; слагам вода да ври с морковките, "Вегета" на вкус и парче масло. Като заври слагам гъбите като изливам в мивката останалата вода от накисването. Като поври 20 минути и всичко е готово през цедката изцеждам малко консервирани домати да махна семките. /То може и без домати, предпочитам, но жената я обича така/. След това разбивам сметаната в кремообразно състояние и я поставям в супата. Много фина супичка, върви ми за мезе на мастиката, ма става и за водка и ракия. Няма запръжки, няма луци, чесъни и щади стомаха. А ароматът сам знаеш какъв е...вълшебен.Я разкажи, ако обичаш, малко по-подробно за супичката …
Благодаря
Може да опитам някой път 
Поздрави!

Поздрави!
Здпавейте готини хора !! Нов съм във форума и се регистрирах най-вече заради тази тема . Много обичам гъби . Най вече да ги консумирам но бих искал да се науча и да ги намирам и събирам . Имам няколко въпроса на които ще се радам да ми отговори някой по- опитен . По точно става въпрос за манатарката. Живея в Източна Стара планина или по точно в района на Дюлинския проход . Та въпросите ми са :
1. Дали в този район вирее тази гъба ?
2. По кое време на годината да ги търся ?
Ако има гъбари от района ще ми бъде приятно да се поуча от тях .
Благодаря предварително ☺
1. Дали в този район вирее тази гъба ?
2. По кое време на годината да ги търся ?
Ако има гъбари от района ще ми бъде приятно да се поуча от тях .
Благодаря предварително ☺