Къца- кълве воблери BG

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Re: Къца- кълве воблери BG

Мнение от къца - кълве »

sa4kov написа:
https://www.youtube.com/watch?v=Xneb4Ln ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.youtube.com/watch?v=5fcVEda ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false; https://www.youtube.com/watch?v=yMiehOQ ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
[/quote]

Мерси , щото ми изглежда доста дебеличко и се чудех не го ли виждат рибоците... но явно тва е оптическа измама от чилифоня дето снимаш :mrgreen:[/quote]
В цялата тема се опитвам да ви кажа,че "къца - кълве" ловят добре и с груб такъм.Играта им е много стабилна и рибите не виждат нищо друго освен воблера. Спокойно можете да ползвате здрав метален повод и да не се притеснявате,че ще изплаши рибата. Щом myhdzi хвърля осата,която е 2,8 грама с 0,35 и лови,няма от какво да се притеснявате.В началото на темата ме подигравахте точно по този повод и до днес останах неразбран,че с грубия такъм искам да ви кажа колко добри са "къца - кълве".
ТТ лови по реки
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ТТ лови по реки »

Здрасти Къца,дебелия метален повод не пречи ли на играта на воблера?
Аватар
sa4kov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от sa4kov »

Къца няма такова нещо , аз даже не съм прочел къде сте го обсъждали това с дебелината и вида на влакното , дори за повод... до колкото знам кефалите се плашат ако влакното е по дебело или има повод... но ако е истина това което казваш и си тествал , мога да кажа само едно голямо ЕВАЛА брат :mrgreen: :drinkers: :D
ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Аватар
StaAnt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от StaAnt »

къца - кълве написа:
P1030333.JPG
Знам,че времето лети бързо и трябва да съм готов за пролетта,но ми писна.Отивам на Огоста за 3-4 дни. :D Нямам големи очаквания,но ще си почина малко.Тези не са лакирани.Има още доста работа по тях.Предстои да направя със зелени и кафяви глави,но това след релаксирането. :D
Гледам Къца работиш по нови цветове за голямите воблери.А да попитам има ли нови и за малките,осите и жабките?А и гледам червено бял има и голям.Велика комбинация. :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Аз ловя с груб метален повод. Играта не се променя и рибата не се плаши.В тази разцветка мога да направя всичките модели.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

къца - кълве написа:Аз ловя с груб метален повод.
Кръстьо нещо не разбира от влакна и поводи, вярвайте ми...., че ловихме и заедно по Марица.. :D
Най доброто влакно /цена-качество/ на кое съм попадал до сега е това http://www.ribibg.com/shop/index.php?p= ... ubgroup=98" onclick="window.open(this.href);return false;, за кефал може да се ползват и най малките размери...
При много бистра вода може да се сложи един повод от флуоро около 0,20, лично ползвам този http://www.voblershop.com/2245/Duel.H.D..Carbon.MAX/" onclick="window.open(this.href);return false;, но всеки става.... :D
При замътена вода, ползването на повод е противопоказно, защото всеки допълнителен елемент по линията понижава нейната ефективност..
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Пак ще ви дам пример с myndzi. Човека се е връщал от шарански риболов и е ползвал такъма за спининг.Това е едната крайност. В този случай неудобството е,че пръчката е тежка,не е чувствителна и не се усеща добре играта на воблера. Струната е дебела и няма добър кастинг. Предимството е ,че трудно се оплита и няма късане.Другата крайност е да ползвате най - малката акция и най - тънката струна. Тогава ще усещате играта на воблера,като ръцете ви ще треперят до раменете.Ще ви е леко и ще имате добър кастинг. Недостатъка е, че едно кефалче от 500 грама може да ви отмъкне воблера. Ако оплетете струната ,няма оправяне. Истината е някъде по средата.Може да се вслушате във Видю. Аз отговарям за воблерите. :D

http://media.snimka.bg/s1/3560/033363583-big.jpg?r=0" onclick="window.open(this.href);return false;

1. Кръсто Стефанов (Къца_Кълве) - 4850 т. (Кефал 50 см/ 2.040 кг)
2. Стамен Дулевски - 4040 т. (Два кефала по 46 см с общо тегло 2.620 кг)
3. Бончо Янков - 2670 т. (Кефал 45 см/1.240 кг)
4. Людмил Несторов - 1870 т. (Кефал 45 см/1.240 кг)
5. Цветелин Игов - 1670 т.
6. Стефан Стефанов - 1490 т
7. Ясен Петров - 1300 т.
8. Симеон Иванов - 1280 т.
9. Нелко Мирчев - 1240 т.
10. Ставри Ставрев - 840 т.

За съжаление снимката от първото място не се вижда,но пък на трето място компанията е много добра. :D
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

къца - кълве написа:
Gutierez написа:Воблерите може и да ловят, нямам представа, но човека който ги рекламира на клипчетата изглежда меко казано покъртително :lol: :lol:

Висок, строен човечец по шорти и болонезе, което логично държи здраво с двете ръце, все едно ще замята за Мерлин и после при всеки... как да кажем... "туич" тоягата се тресе и се гъне все едно ток го пере...

Рекламата е сама по себе си уникат! Изглежда страховито! :lol: :lol: :lol:

Благодаря за темата! Посмях се искрено :wink:
Не може всички да бъдем красиви.Времето си знае работата. :wink:
IMG_20151218_115025_1.jpg
IMG_20151218_115025_1.jpg (577.82 KiB) Преглеждано 1538 пъти
IMG_20151218_113228.jpg
IMG_20151218_113228.jpg (535.03 KiB) Преглеждано 1538 пъти
Този без мустаци съм аз и младоженеца също. Горния пост е за мен с днешна дата. :D Призовавам автора да изпрати една своя снимка. :D
Христо Златев
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Христо Златев »

Я виж Къца :) на снимката от сватбата си приличаш на Харисън Форд :wink: :) .
Изображение
Изображение
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Ице, тия младежи мислят, че няма да остареят, а не знаят колко бързо ще станат на моето дередже. :D
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Къца, ако взема да публикувам войнишките си снимки и сливите де съм ч@кал, темата ти няма да ми стигне....
ЧудЪ се само, ти като воблеростроител, що не вземеш да се пробваш и със силиконите? Второто ми се струва, че е много по просто от първото, или греша?
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Vid написа:Къца, ако взема да публикувам войнишките си снимки и сливите де съм ч@кал, темата ти няма да ми стигне....
ЧудЪ се само, ти като воблеростроител, що не вземеш да се пробваш и със силиконите? Второто ми се струва, че е много по просто от първото, или греша?
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ако някой ти каже, че изглеждаш покъртително, покажи някоя войнишка снимка.Не съм се интересувал от силикони, но нещата не са така прости както изглежда на пръв поглед.
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Войнишка снимка няма да покажа, щото трябва да я вадя от албума, че да я сканирам и качвам.... Сложна работа...
Ама, ти се замисли за силиконя- тоя дали има почва У нази и цената.... Това щото, БГ производители на силикон до сега не съм видял де...
Сенека
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

Vid написа:Войнишка снимка няма да покажа, щото трябва да я вадя от албума, че да я сканирам и качвам.... Сложна работа...
Ама, ти се замисли за силиконя- тоя дали има почва У нази и цената.... Това щото, БГ производители на силикон до сега не съм видял де...
Обещавам да проуча въпроса след празниците.Ако се окаже възможно да се направи, ще ми трябват модели изпробвани от познавачи.
Аватар
къца - кълве
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от къца - кълве »

https://www.youtube.com/watch?v=Mcx0x_K ... e=youtu.be" onclick="window.open(this.href);return false;
Днес бях за малко на Огоста. Сондирах мнение в един магазин за силиконите. Има много различни модели от тридесет стотинки до три лева. Не се купуват. Не бих сложил името си под този продукт. Воблерите ловят по-добре от скъпите модели и са евтини. Така разчитам на успех, въпреки външния вид. Със силиконите не знам на какво бих разчитал.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”