Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Не подвеждайте колегите да бият залудо по 100 км път.Вчера в района на Благоевград 2 и 3 бараж от 8 до 14и30 нямяше една хваната риба.Истината е че някъде се хващат инцидентни риби.Но това да висиш цял ден за 1 кълване не е риболов ....
-
- фен клуб-скобар
Риболова не е на 2 и 3 бараж!!!!!!Трябва да си доста некомпетентен и неинформиран,за да търсиш декември месец риби на трети бараж!Анонимни хора пишете тук без едно изречение за информация и претендирате срещу информацията на хора които са в час къде и кога-редовни от форума! Има колега,който вчера си е хванал десет хубави тупана-познато лице от форума! Няма да му казвам името,ако сам реши може да сложи снимки! Аз или друг не е виновен,че еди кой си е бил капо;)BIGVAS13 написа:Не подвеждайте колегите да бият залудо по 100 км път.Вчера в района на Благоевград 2 и 3 бараж от 8 до 14и30 нямяше една хваната риба.Истината е че някъде се хващат инцидентни риби.Но това да висиш цял ден за 1 кълване не е риболов ....
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Информация от събота и неделя:НА ЖЕЛЕЗНИЦА СКОБАРА КЪЛВЕШЕ ЯКО в събота,,но повече след обяд.Имаше местни колеги от т.н. ШУБИ ,КОИТО,които ,меко казано,се УСРАХА.Естествено всичката риба се прибра.Имам чуството,че я продават.В неделя риболова беше по-слаб,но съботната група беше пак там,изглежда там са и спали ,за да си пазят местата.Наслука.
Нищо не ме размеква така,както твърдия алкохол!
-
- фен клуб-скобар
Още един колега ви потвърждава,че рибите са кълвали и кълват доста добре;) Мастраф требва,пиниз бе пичаги:) До пролетта да седите на трети бараж все капо ще сте!dechev написа:Информация от събота и неделя:НА ЖЕЛЕЗНИЦА СКОБАРА КЪЛВЕШЕ ЯКО в събота,,но повече след обяд.Имаше местни колеги от т.н. ШУБИ ,КОИТО,които ,меко казано,се УСРАХА.Естествено всичката риба се прибра.Имам чуството,че я продават.В неделя риболова беше по-слаб,но съботната група беше пак там,изглежда там са и спали ,за да си пазят местата.Наслука.
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Никви снимки не искам тук да слагам. Много риба се прибира, разочарован съм тотално. Никой не пуска. От сега натам, само клипове с пускане ще има, ако съм хванал нещо де.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Месарчета, ненаяли се на гадости,
върнете рибата та да ви потръгне в мизерния животец.Мизерията е състояние на духа, липсата на благинки обикновенно е следствие
върнете рибата та да ви потръгне в мизерния животец.Мизерията е състояние на духа, липсата на благинки обикновенно е следствие

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
E хайде де, в спора се ражда истинатаDJONI RINGO написа: Колега Мренка,не оспорвай моя информация,защото това което казвам е истина-скобар се лови доволно! Колегата Астера ти го каза също доста точно! Може би другарите ти са не чак такива скобарджии,че да дават реална оценка на риболова! Пак се повтарям :СКОБАР БОЛ,че дори и по Кюстендилско е имало човек със 17 риби!

Кюстендилци са много добри рибари, но станаха такива след като си обезрибиха реките и язовирите, та се налага да ги търсят с майсторство.
Скобари бол и доволен риболов разбирам от 10 човека за 10 минути поне един да хване. А когато 100 колеги спят зимен сън и един майстор ги бие нейде из усоетата, е тогава работата е друга.
От Никулден до Тодоровден на риба не ходя / дал съм обет преди години/, така че ми е все едно какво става в момента по реката. Даже ми е по - добре да не гледам как прибират рибите , все едно са калкани и светът свършва на 31.12.
Приятели обаче обикалят и обсъждаме по скайпа как е хавата, това е. И може би не те са калпави рибари, а твоят човек е прекалено добър.
-
- фен клуб-скобар
Виж сега,аз до миналата година на 5 риболова правех само един на Благоевград ,имах места по нашия край и редовно от следобяд до тъмно си пердашех 12-15 скобара с големина 500 г-1.200! Положението наистина това лято бе плачевно,орязани тополи и променени голи места без дори мрени в бързеите на дадените места! Пълна скръб и синя тишина! Иначе си прав-момчето ги разбира много:)
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Kато се замисля, от 2010 до 2013 г периодично обикаляхме Струма и сега оценявам,че тогава не сме имали дори теоретичен шанс за риболов.После се появи ноу-хауто на Мартин, надградихме знания за реката и рибата по метода "проба-грешка", накупихме високи технологии и забравихме вкуса на "капучиното".mrenka написа:...........
Приятели обаче обикалят и обсъждаме по скайпа как е хавата, това е. И може би не те са калпави рибари, а твоят човек е прекалено добър.
Последно промяна от naskobo на Вто Дек 22, 2015 11:53 am, променено общо 1 път.
Зимата всички си носиме капото в джоба. Местото и рибата определят риболова, а не риболовеца.

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
topsoft написа:....... Местото и рибата определят риболова, а не риболовеца.
Не врат, а шия?!
Нали мястото си го избира риболовеца на база собствен и чужд опит? Явно на баражите нищо няма да се случи сега. А и на общоизвестните зимни места си трябва опит за да се позиционираш правилно в зависимост от нивото и атмосферните условия. С поне 1-3 риби все сме отървавали капото последната година
Да. Ама зимата си е гадно. Трябва да си купиме барбекюnaskobo написа:topsoft написа:....... Местото и рибата определят риболова, а не риболовеца.
Не врат, а шия?!
Нали мястото си го избира риболовеца на база собствен и чужд опит? Явно на баражите нищо няма да се случи сега. А и на общоизвестните зимни места си трябва опит за да се позиционираш правилно в зависимост от нивото и атмосферните условия. С поне 1-3 риби все сме отървавали капото последната година

Инфо от днес под Благоевград: от 7 до 12 часа нямах кълване -яко мъгла и студ.От 13 до 16 часа 11 закачени риби(няколко се откачиха пред кепа, и 2 ми скъсаха) само 5 извадени.Риболова беше на щека.Водата беше бистра. 

topsoft написа:Да. Ама зимата си е гадно. Трябва да си купиме барбекюnaskobo написа:topsoft написа:....... Местото и рибата определят риболова, а не риболовеца.
Не врат, а шия?!
Да! Барбекюто убива болката от капото, но и увеличава шансовете му да се сбъдне. Като залепнеш до него кой Щи се занимава с изтичания

- Martin Mihailov
- учете се от него
Вече започнахте да приличате като тия у парламенто с тия скобари
Що несе разберете и неси направите сьстезание ама на неутрална река с независим сьдия и дасе види кои е наи добрия скобарджия
А от мене успех на всички.