Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Колега някаде да съм писал ,че съм начинаещ ???? От 6 години спининговам :Д иамам ул мл м ... сега си зех и Л прачле .. и го исках по късо защото с 2.10 по моите места на реката има мн драки клони и прочие ... просто това не е единствения вид риболов които практикувам ... затова потърсих и мнения ... винаги мога да науча нещо новоVid написа:Подобна пръчка е абсолютно неподходяща за начинаещ в спин риболова.Ivan7777 написа: та моя избор EXCEED SPINNING 2S L 1.80 3-10
Както споменах прилична пръчка е поне с дължина 2,20 и тест по висок, инак ще се случат бая гелета кои може да откажат начинаещите от този риболов, защото подобни пръчки искат и специфични влакна, макари и примамки и пр....
При все апетита идва с яденето и нараства с него..., а всеки ден сред природата е не загубен, а спечелен такъв.

- Vid
- кандидат преподавател
Точно в това е проблема- често хора де практикуват и друг вид риболов се пробват и със спининга. А, спининга е зараза, такава, че откак се зарибих друг вид риболов дори и не съм си помислил да практикувам....Ivan7777 написа: Колега някаде да съм писал ,че съм начинаещ ???? От 6 години спининговам : просто това не е единствения вид риболов които практикувам ... затова потърсих и мнения ... винаги мога да науча нещо новоКакто се казва човек се учи докато е жив
![]()
Спининга изиска бая усилия и пари де, поне 5-6 пръчки с различни тестове, кутишки примамки с воблери, блесни, джигове дузина плетеняци и поводи и пр... за всеки сезон от годината..
Извинявай, ако съм те разбрал погрешно, но ако практикуваш спининг само от време на време, ти е нужна една универсална пръчка, влакно и шепа примамки.

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Martin Mihailov
- учете се от него
Я кажи като колега спинингист коя е универсалната прьчкаVid написа:Точно в това е проблема- често хора де практикуват и друг вид риболов се пробват и със спининга. А, спининга е зараза, такава, че откак се зарибих друг вид риболов дори и не съм си помислил да практикувам....Ivan7777 написа: Колега някаде да съм писал ,че съм начинаещ ???? От 6 години спининговам : просто това не е единствения вид риболов които практикувам ... затова потърсих и мнения ... винаги мога да науча нещо новоКакто се казва човек се учи докато е жив
![]()
Спининга изиска бая усилия и пари де, поне 5-6 пръчки с различни тестове, кутишки примамки с воблери, блесни, джигове дузина плетеняци и поводи и пр... за всеки сезон от годината..
Извинявай, ако съм те разбрал погрешно, но ако практикуваш спининг само от време на време, ти е нужна една универсална пръчка, влакно и шепа примамки.

- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
УниверсълизЪма поне за мен се изразява във въдица някъде между ниския и среден ценови клас на доказаните производители, т.е. 100-250лв. Като параметри е важно да прецениш къде, кога и какви риби ще търсиш най-често, но да кажем пръчка с дължина 2.40 и тест 10-30 ще свърши работа за почти всичко, но с известната доза уговорки, недостатъци и дискомфорт във всяка ситуация по малко. Аз лично го опитах този вариант, но определено спинингът ще е основният ми риболов за в бъдеще, така че ориентирам за всеки риболов да се оборудвам с подходяща въдичка. Все пак, имайте в предвид, че морски попинг с примамки по 40-60гр не се съчетава в една въдица с риболовът на летни кефали по Искърското дефиле.
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Напълно ми е ясно за какво говориш и аз много съм се зарибил от преди 6 години.Но зимата и местата по които ходя не ми позволяват а имам време и вазможности да ходя често.И зимата си ходя на др вид риболов .Доколкото въдици и макари имам си . Та даже и на баиткастинг залитнах :Д с една daiwa tatula tipe R и Daiwa minow darter d762mhfb black . Та за в бъдеще мисля да наблегна на баиткастинга но зимата като имам време няма как да ходя само за щука писва :ДVid написа:Точно в това е проблема- често хора де практикуват и друг вид риболов се пробват и със спининга. А, спининга е зараза, такава, че откак се зарибих друг вид риболов дори и не съм си помислил да практикувам....Ivan7777 написа: Колега някаде да съм писал ,че съм начинаещ ???? От 6 години спининговам : просто това не е единствения вид риболов които практикувам ... затова потърсих и мнения ... винаги мога да науча нещо новоКакто се казва човек се учи докато е жив
![]()
- Vid
- кандидат преподавател
Универсална въдица в нашия риболов няма, ама все пак колегите които искат да се пробват и да уловят някоя риба от костур до сом по водоемите в БГ, ползвайки една пръчка или затруднени финансово да си набавят няколко, най читавия избор е такава с бърз строй и с тест 5-25 или 10-30, дължина 2,40 м., влакно брейд 1,2-1,5, ако има флоро-повод 0,25-0,28 и така.......Martin Mihailov написа:Я кажи като колега спинингист коя е универсалната прьчкаПитам не задруго а и аз даси зема такава а другите даги разкарам.Весела коледа
Читави пръчки има много в ценовата категория 80-150 лв.
Сенека
Сенека
Видю в София тия пръчки ги има на 5-25 и 10-30 за около 30 лв бройката-само че не са от Известни производители-То така прочетох-на достъпна цена се Казва темата.
Иначе моя приятел Жоро си купува от скъпите за Джиг-около 100 лв-но 3-13.на Корморан с кух връх-с нея Вади Бели Риби-снимал съм го на Искъра.
Другата му е Шекспир Ъгли стик-лайт-2.10 и 2.40 те са 10-30-на тях ловиме и сафрида на морето на чепаре с 2.40-това е най добрата за мен.
с 2.10 вади Сом на Овчарица на воблер и то по тъмно 20 кила-всичко това е снимано на клип и показвано в нета отдавна.
Иначе моя приятел Жоро си купува от скъпите за Джиг-около 100 лв-но 3-13.на Корморан с кух връх-с нея Вади Бели Риби-снимал съм го на Искъра.
Другата му е Шекспир Ъгли стик-лайт-2.10 и 2.40 те са 10-30-на тях ловиме и сафрида на морето на чепаре с 2.40-това е най добрата за мен.
с 2.10 вади Сом на Овчарица на воблер и то по тъмно 20 кила-всичко това е снимано на клип и показвано в нета отдавна.

Риболовци.
Обаче и Заглавието е много подвеждащо-на Достъпна цена.
Зависи за Кой-ако пенсионер си купува въдица тепърва с 200 лв пенсия-е Едно.
Ако Фирмаджия с няколко Коли писани на Фирмата е Друго-важното е Всеки да е Доволен-на пазара има всичко-Не е като през Комунистическия Режим-но тогава пък имаше повече Риба.
Зависи за Кой-ако пенсионер си купува въдица тепърва с 200 лв пенсия-е Едно.
Ако Фирмаджия с няколко Коли писани на Фирмата е Друго-важното е Всеки да е Доволен-на пазара има всичко-Не е като през Комунистическия Режим-но тогава пък имаше повече Риба.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Сега първо преди да се съвместим, нека да се разграничим. Първо, кой си ти? Колко пръчки имаш и колко риби ловиш на спининг? Ловиш някоя и друга риба, ако някоя твоя дружка те качи на лодката си... и това е напоследък...lusienn написа:Видю в София тия пръчки ги има на 5-25 и 10-30 за около 30 лв бройката-само че не са от Известни производители-То така прочетох-на достъпна цена се Казва темата.
Друже, това е спининг подфорум и не е она лакардидия де си пишем.
По горното ми мнение е за спинингов риболов в БГ от брега, и не е за лодки, черноморски, беломорски истории и пр....
Те пръчки за 30 лв. стават само за гейско самозадоволяване, а твоя приятел Жоро, въобще не е "пътеводител" в тази тема.
Не случайно не препоръчвам марка, а само тестове на геги и влакна...
п.п. Очаквах критика за мнението си принципно, ама не и от баш аматьори в то риболов...
Заглавието е много точно- кога беше пусната темата, достъпната цена бе около 50 лв., сега с инфлацията вече е около 100 лв. Не разбирам кое е неразбираемото??
Сенека
Сенека
Може ли мнение за този спининг - http://www.nordfishing77.at/shimano-aer ... 3211?c=166" onclick="window.open(this.href);return false;
Харесал съм я и мисля да си я закупя ... ще се лови предимно бяла риба на джиг от брега най-вече.Дължината мисля че е добра ... да се има предвид че може да я ползвам и за риболов в Гърция но това за в бъдеще ... просто не искам да купувам после друга пръчка.
Ще помоля е за мнение какъв размер макара е подходящ ... примерно 2500 ... 3000 или 4000 ... или пък като грамаж.
Благодаря!
Харесал съм я и мисля да си я закупя ... ще се лови предимно бяла риба на джиг от брега най-вече.Дължината мисля че е добра ... да се има предвид че може да я ползвам и за риболов в Гърция но това за в бъдеще ... просто не искам да купувам после друга пръчка.
Ще помоля е за мнение какъв размер макара е подходящ ... примерно 2500 ... 3000 или 4000 ... или пък като грамаж.
Благодаря!
За тази сума може да се намери и нещо по-добро, просто няма да пише Shimano. Разгледай въдиците GAD, Favorite, Filstar също имат 2 успешни модела единият малко по-евтин от твоето предложение, другият малко по -скъп - red shadow и black shadow и т.н. Okuma i Savage Gear също имат много хубави въдици за тия пари, както и SPORTEXivanst написа:Може ли мнение за този спининг - http://www.nordfishing77.at/shimano-aer ... 3211?c=166" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря!
- sa4kov
- научил се да хвърля
Здрасти , дедо Коледа ми сложи това под елхата
http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... ystal-Spin" onclick="window.open(this.href);return false;
акция 7-28/ 2,45м. , какво е мнението ? Подходяща пръчка ли е за начинаещ спинингист, универсална?

http://shop.fishing-mania.com/viewrods_ ... ystal-Spin" onclick="window.open(this.href);return false;
акция 7-28/ 2,45м. , какво е мнението ? Подходяща пръчка ли е за начинаещ спинингист, универсална?

ДОГРАМАТА МИ ХЛОПА!
Предполагам ... то винаги ще има нещо по добро ... различни вкусове.Просто реших да подменя изцяло такъмите си ... фидер спининг мач.Реших да заложа на марката Шимано като почнах от фидера и спининга за костури и пъстърви.Все още не съм решил но прочетох доста добри отзиви точно за този модел на Шимано.Monovbg написа:За тази сума може да се намери и нещо по-добро, просто няма да пише Shimano. Разгледай въдиците GAD, Favorite, Filstar също имат 2 успешни модела единият малко по-евтин от твоето предложение, другият малко по -скъп - red shadow и black shadow и т.н. Okuma i Savage Gear също имат много хубави въдици за тия пари, както и SPORTEXivanst написа:Може ли мнение за този спининг - http://www.nordfishing77.at/shimano-aer ... 3211?c=166" onclick="window.open(this.href);return false;
Благодаря!
Филстар отпадат твърдо ... Спортекс имат добри отзиви.Favorite и GAD са ми по неизвастни.Прърво ще искам мнение за избраният модел както и за подходяща макара като размер не като марка.
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Пръчката на мен ми допадна много.Счупих една по невнимание,купих си втора пак същата и нея счупих.Мнението ми е,че пръчката е хубава и ще ти върши работа за начинаещ какъвто съм и аз.Пазия и много риби на нея през новата година.sa4kov написа:Здрасти , дедо Коледа ми сложи това под елхата
акция 7-28/ 2,45м. , какво е мнението ? Подходяща пръчка ли е за начинаещ спинингист, универсална?![]()

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Това хубаво , но както сам казваш вече си си взел фидер , та за какво ти е още един такъв с който ще ловиш на спининг ? За джиг като начало се гледа въдицата да има поне някаква чувствителност , нещо което на посочената от теб тотално липсваivanst написа:...Просто реших да подменя изцяло такъмите си ...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов