Как да си направя евтина стойка за 3 пръчки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Carpkiller
новобранец
новобранец

Re: Как да си направя евтина стойка за 3 пръчки

Мнение от Carpkiller »

Много добро! Поздравления, колега! Мисля да опитам да я направя, а после да модифицирам някои неща, за които ще разказвам, ако се получат :D
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

Супер е! :smt023
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Направих една малка доработка...за да не се завъртат бъзбаровете при удар на едра риба..се хващат от двата края на основата едни Т-образни стопери,които може да си направите пак от тръбички или дори от дърво или пластмаса.Когато стойката е разгъната се долепят до бъзбаровете и се завинтват там плътно до бъзбаровете,като не се махат повече.Ето и една малка схемичка
Изображение
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Stanimir17
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stanimir17 »

Реших да си направя и аз такава поставка, просто за удоволствието, понеже ми се правеше нещо. :)
Купих елементите, който колегата така любезно сподели. Дотук добре, само дето ми хрумна нещо и малко избягах от оригинала.
Ще кача снимки на моята "урсула" :D.
In vino veritas!
:partyman:
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

и аз си направих ,тествана е вече.сложил сам на бъз баровете гайки (нагрявам и слепвам)и си навивам сигнализаторите и бъд гриповете .само че краката на мойта излизат от двата края на бъз баровете и така няма въртене. По едно желязо в тръбите и бетон. :D :D .нямам снимки (да покажа нагледно) :D :D
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

stefan4etoo написа:и аз си направих ,тествана е вече.сложил сам на бъз баровете гайки (нагрявам и слепвам)и си навивам сигнализаторите и бъд гриповете .само че краката на мойта излизат от двата края на бъз баровете и така няма въртене. По едно желязо в тръбите и бетон. :D :D .нямам снимки (да покажа нагледно) :D :D
Радвам се че идеята е полезна...и вече има последователи.Много риби да уловиш със самоделната стойка колега...това ти желая. ;)))
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Vesko1 написа:
stefan4etoo написа:и аз си направих ,тествана е вече.сложил сам на бъз баровете гайки (нагрявам и слепвам)и си навивам сигнализаторите и бъд гриповете .само че краката на мойта излизат от двата края на бъз баровете и така няма въртене. По едно желязо в тръбите и бетон. :D :D .нямам снимки (да покажа нагледно) :D :D
Радвам се че идеята е полезна...и вече има последователи.Много риби да уловиш със самоделната стойка колега...това ти желая. ;)))
благодаря колега че ни светна за идеята,аз лично сам си много доволен от мойта.за тези пари ми служи перфектно.ами и на тебе мнооооого риби :yawinkle:
tarmaka
новобранец
новобранец

Мнение от tarmaka »

:lol: Браво колега много хитро евала.Иаз си направих от трабички за10 лв.Ощти идимпат евала :prayer: :prayer:
Ханибал Лектър
новобранец
новобранец

Мнение от Ханибал Лектър »

А как захващаш оптегачите така, че да могат да се свалят?
Аватар
stefan4etoo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от stefan4etoo »

Ханибал Лектър написа:
А как захващаш оптегачите така, че да могат да се свалят?
ами как? -като на всяка нормална стойка вкарваш обтегача на резбата на зумера и завиваш на бъз бара ,какво ти пречи после да си сваляш обтегачите .мойте са на релсички,плъзвам настрани и готово(обтегача е в ръката ми.)дано съм обяснил добре :lol: :lol: поздрави на всички самоделци :D :D
Аватар
ivocvetanov
новобранец
новобранец

Мнение от ivocvetanov »

Браво колега за показаното за стойката за 3 пръчки,аз също съм привърженик на това ,че щом човек е сръчен може спокойно да импровизира с всичко с цел удобства както за въдиците така и за риболовеца,аз също като теб съм си направил почти всякакви сгоди като оборудване.Такава стойка аз съм изработил от калибровка с диаметър 5мм като използувам за основа колче /като купешките/ с винт за регулиране на височината/отпред 1 брой и отзад 1 брой/а иначе е рогатка за пръчки. Има обаче един недостатък-излезе ли страничен вятър люлее стойката ,защото не е под 60 градуса опората.Аз я използвам на язовир, когато ловя на дъно на малка хранилка телена с утежнение от 20 грама/на принципа на фидера/предимно бабушки , каракуди и платики. Ако искаш нещо да си направиш и ти трябва съвет не се колебай и ми пиши, за да не хрантутим търгашите на китайски стоки от рибарските магазини.Направил съм си почти всичко-шатра за три походни легла+ масата и столовете,сенници, барбекюта и приспособления.Като тръгна за риба се товара като за война. Забележката е много важна-за целта си закупих голям ван,за да има място за всичко. :!: :!: :!:
Риболовът не е наслука, а е наука!
Angier
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Angier »

Колега, имаш моите адмирации - чувствам се изключително вдъхновен! Уважавам и много се радвам на хора, които влагат рационалното си мислене и сръчността си в нещо смислено! Определено ще се възползвам от споделената идея (аз също обичам да майсторя разни неща). Пък и имам нужда от стойка, а някак не ми се дават ~200лв.
Също имам някои въпроси - 1. Как застопоряваш алуминиевите пръчки, след като удължиш крачетата? и 2. Не ми стана много ясно това с болтовете под ъгъл при основната греда - за по-дебелата греда не трябва ли да са по-дълги, или разликата е незначителна?

П.П. Искрено ти пожелавам наслука и да ти удари нещо сериозно на това! Хем, както прекрасно знаеш, удоволствието е неописуемо, и хем, ще тестваш стойката при екстремни условия, за това, за което е създадена! :wink: . А сега ме извини, но имам едно ходене до железарския магазин :D
Мненията са като задниците - всички ги имаме, но не винаги е добре да ги показваме!
Иванн
новобранец
новобранец

Мнение от Иванн »

20150905_161010.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Иванн
новобранец
новобранец

Мнение от Иванн »

Самоделка но върши работа много е стабилна
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”