Трудни "баби" на яз. Цонево

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Krokodil
новобранец
новобранец

Трудни "баби" на яз. Цонево

Мнение от Krokodil »

Не може в такова хубаво време да не се отиде за риба :)

След едно "проучване с бой" в събота, когато настоявах безрезултатно на всеки вид риболов, който видимо не даваше резултат (фидер, мач на дистанция над 20 м.) при видимо позициониране на рибата на дистанция 8-12 метра от брега (колегите вадеха по някоя и друга риба на директен) ... и при успешна проба надвечер за риболов на "късо" докарвайки рибата на 4 метра от брега ...

Твърдо взех решение в неделя да си направя тематичен риболов на "баби" на къса щека.
Умишлено "забравих" мача и фидера в къщи при тръгване и след една неочаквана работна среща в 8:30 в 9 и малко ... сутринта се засилих към Цонево.

Посрещна ме приказна картинка ...
Ribolov4.jpg
Ribolov4.jpg (15.88 KiB) Преглеждано 2308 пъти

Започна пренасяне ... платформа, щека, ролер, кофи, куфари, живарник, кеп .... всеки път си казвам, че ще го оптимизирам тоя багаж и все повече става :D

Естествено, че покрай "забравените" пръчки ... съм забравил и захранката ... и в наличност имам само светла храна със сладък аромат, нещо толкова несъвместимо със сезона ... че очакванията отиваха на :fishing7:

Реших, че нищо не може да ме спре ... забърках светлата храна, метнах 3 топчици и вперих поглед в добре позната картинка :
Ribolov2.jpg
Ribolov2.jpg (14.85 KiB) Преглеждано 2308 пъти
Не търсете плувката ... 1 гр. с половин карбонова антена няма как да я видите от тук :twisted:

Започна се ... кълване ... костурче към 20 + грама ...
Кълване - братчето му ...
Кълване - пропуск ...
Кълване - костурче ...

До мен двама местни специалисти събират и се изнасят :fishing8:

Вкарвам малко пелети на Трапер с рибен аромат (контрапунк на сладникавата "боза" с която храня) ..
Костурче, костурче, костурче ... влязох в серия :D
Почвам да правя глупости с цел промяна на риболова ...
Пробвам с прашка бял червей ...

Костурче, костурче .... кефалче ... има/няма 60 грама ...
Костурче, кефалче, костурче, костурче ....

Тъкмо бях почнал да си мисля, че ще имам тематичен риболов на маломерни костури когато вадя първата Бабушка 8) Проверявам два пъти да не би да е маскиран костур ... не е :D

Вадя втора бабушка (гонят 100 гр.) ... костурче, безумно малка бабушка ...

Почвам да се самоубеждавам, че ще стане риболов ...

И се появяват двама съседи, колеги ... веселяци... Застават с мотива : "Ловим риба да не сме в къщи ! " и се започва едно зачукване а колчета от арматура с голям камък в чакълест бряг :lol:
Предполагам, че всички риби които имат камъни в бъбреците се наредиха да им ги разбива ударната вълна под нивото на водата, като с ултразвук в СПА център ... другите естествено си "биха камшика" ... На опита ми да им подскажа, че сега поне 20 мин. няма да има и жаби около нас във водата ... вещо ми обясниха, как това тук на това място не влияе на рибата. Или я има ... или я няма. Те ловяли там почти всеки ден ...
Преклоних се пред "желязната" логика ... и реших да позяпам пейзажа и приема всичко с усмивка ;)

След около, час присъствие ... включваш "сеене с жито" ... "ей сега ги почваме" и "тук няма риба" ... колегите си извадиха миди и си тръгнаха :)

Водата беше като стъкло, виждаха се уклеите които правеха весели кръчета на повърхността, но аз бях решил твърдо ... днес ще са "баби" ...

Наново ... захранка ... пилетки ... :fishing11:

Появяват се други двама колеги, за щастие с желание за риболов ....

Минава 14:30 часа. Започват да се завъртат първите баби. Все още редки, разредени с кустурчета но все пак ги има. И изведнъж ... бодвам риба ... откачване. Втора риба ... откачване. Вадя баба и после пак откачване ... сменям кука, същата работа :rolleyes:
Изведнъж се усещам, че аз не отпуснах ластика преди риболова, натегнат е като за транспорт :axe: Като не се лови често със щека почваш да забравяш :evil:

Междувременно, зад нас се извървяват 10-тина зрители, и мераклии без стръв или дори без въдици. Като се замисля, покрай това място мина половин сватба хора :D

В крайна сметка финала беше риболов в серия на бабушки ... като на моменти даже заедряваха до 150 грама :lol:

Резултата от зимния излет:
Ribki1.jpg
Ribki1.jpg (15.21 KiB) Преглеждано 2308 пъти
Кефалчетата са пуснати обратно, а бабушките са подарени на един възрастен рибар дошъл с внучето си, който беше "капо" и много съжаляваше, че няма да има поне едно тиганче прясна рибка.

Мястото ме изпрати с прекрасна картинка и веселото напомняне на уклея, че е там.

Kraj1_.jpg
Kraj1_.jpg (14.06 KiB) Преглеждано 2308 пъти
Получи се един много приятен излет в страхотно време, макар и ненормално за сезона, жалко че утре е работен ден иначе с удоволствие бих го повторил ... без грешките :drinkers:
Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря :D
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Re: Трудни "баби" на яз. Цонево

Мнение от Ачо ♣ »

Прекрасен репортаж- даващ много настроение!!!
Големината на рибоците не са определящи за качеството на риболовния излет, защото истинският риболовец винаги е доволен, когато е за риба! :smt023
Весели празници!!! :drinkers:
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Браво! Страхотен излет!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
desi
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от desi »

Браво за приятния репортаж.
Аватар
Krokodil
новобранец
новобранец

Мнение от Krokodil »

Благодаря за добрите думи колеги :)

И весело посрещане на Нова Година на всички :drinkers:
Не щя ... не щя ... не щя .... че кат спря :D
Аватар
Garbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Garbolino »

Много свеж репортаж! Браво :)
Моля продължавай да споделяш с нас - такива постове и такова отношение са рядкост.
Latso
новобранец
новобранец

Мнение от Latso »

браво колега, много приятен репортаж.

Тази част много ми хареса също - "а бабушките са подарени на един възрастен рибар дошъл с внучето си, който беше "капо" и много съжаляваше, че няма да има поне едно тиганче прясна рибка."

Жив и здрав, много приятни излети и през новата :)
Аватар
pano64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pano64 »

Много хубав излет си направил колега,а и тръпка от уловените рибки е имало.Весели празници. :partyman:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”