Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Царевица за платика
Модератор: Paublo_Eskobar
Царевица за платика
Братлета платиката кълве ли на царевица? Никога не съм ходил специално за платика и не ми е позната тази рибка
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Царевица за платика
Да аз лично много пъти съм хващал , най-често на яз. Искър , повечето от рибите бяха по едри от обикновенните към 150-200гр в диапазон до 600-700 гр
Ти къде мислиш да ходиш

Ако искаш да ловиш платика по-добре използвай за стръв жито, бял или торен чевей.Подготви си добра захранка-или само жито, или някакъв микс, в който да има жито.Ако има платика във водоема гарантирам успех.Не, че на царевица няма да кълве, но моите наблюдения сочат голям шанс за успеваемост в житото.Като го вариш му сложи една/две супени лъжици захар, а като се свари може да му добавиш ароматизатор.Наслука 

Последно промяна от asini на Съб Мар 01, 2008 10:32 pm, променено общо 2 пъти.
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!

Реката се казва Рона
- Local
- учете се от него
MVDE , имат сцепиална подсладена царевица за платика в малки консервни кутии , има платика нарисувана на кутийката, струва около 6лв. , изпробвал съм я действа перфектно и за едри червеноперки.
Клавиатура риба не лови!!!
Ами имам купешке с ванилия и купешка в консерви.Захранката е смелена храна за птици ,царевично брашно,галета,соево брашно малко смлян фролик(храна за кучета) и малко добавена ванилия
Платиката я ловя предимно на царевица със бял, правя им сандвич.
Подхранка най-често използвана: кюспе, едър царевичен грис, царевица варена или сладка то консерва, някакво нишесте за пудинг вместо аромат , всичко това залято със вряла вода от вечерта.На другия ден малко бял червей и готово ползвам го и за фидер.
Ловя с мач и или фидер.
по някога и до 50-60 кг платика минава през ръцете и обрато в гьола .
По тази система личен рекорд 74см платика.
Успех
Подхранка най-често използвана: кюспе, едър царевичен грис, царевица варена или сладка то консерва, някакво нишесте за пудинг вместо аромат , всичко това залято със вряла вода от вечерта.На другия ден малко бял червей и готово ползвам го и за фидер.
Ловя с мач и или фидер.
по някога и до 50-60 кг платика минава през ръцете и обрато в гьола .
По тази система личен рекорд 74см платика.
Успех

-
- ще става разбирач
Царевицата е добра стръв за платиката.Когато ловя на нея,прибавям една две шепи и във захранката.Към захранката прибавям малко анасоново масло, и сварен и счукан кориандър.Навсякъде в храителните магазини ,се продава сладка царевица в консерви,аз често я използвам ,и съм доволен.На слука!
И падащата звезда е била изгряваща .
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бат Ицо до сега никога не е тръгвал специално за платика\то пък в нашия край къде ли да я търся\, но когато ходя на шаран на бъркано винаги слагам на едната кука царевичка и после, който превари
Много често ми бута, и то само едро на Дунава

Много често ми бута, и то само едро на Дунава

БЪДИ ДОБЪР ДО СМЪРТ!