Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Помощ за климатик...
Модератор: dantho.mihov
- hshopov
- разбира нещата
Помощ за климатик...
Здравейте,колеги. Имам нужда от съвет за климатик с който да отоплявам кубатура приблизително 60 куб. метра! Става дума за две свързани помещения. Първи етаж на кота улица. Общо 3 външни стени. Спрял съм се на няколко модела: TOSHIBA 2014 RAS13G2KVP-E/RAS13G2KVP-E Daiseikai 8, FUJITSU GENERAL ASHG 12 LTCA/AOHG 12 LTC или MITSUBISHI HEAVY SRK/SRC 35 ZMX-S ! Отбелязвам,че има един пвц прозорец...няма външна излолация( мисля да слагам за в бъдеще) В момента се отоплявам с 9ка хипер инвертор на Хитачи, която си излезна слабичка и в момента духа студено
Интересува ме дали избраните от мен модели ще се справят с минусовите температури ( под –7гр. ) без проблем и без помоща на духалки,печки и прочие! ЩЕ ми се машината да си подържа 24 градуса без да се задъхва! Ще се радвам да ми помогнете с мнения от личен опит и професионални такива,разбира се( стига да се завърти някой майстор) За да не отварям втора тема: В хола си имам още една 9ка на Хитачи,която ми върти кофти номера! Когато завали сняг, при мъгла и температури около нулата, климатика спира да работи. От външното тяло се чува силен звук подобен на жужене( подчертавам не е звук от дефрост) който се усилва и климатика духа студено ТАКА ЧЕ ако се намери колега,майстор в района на Пловдив или Пазарджик желаещ да помогне,нека пише в темата! За поправката ще си платя,разбира се
! Предварително благодаря на всички!

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Re: Помощ за климатик...
Ами въпреки , че са с почти еднакви показатели Дайсекаят в случаят е малко напред спрямо другите два , то и като цена тъй де . В случаят аз лично бих заложил на него при твоите условия . Все пак и трите са флагмантите на фирмите си , но Дайсекая е малко по-мощен , с по-високи стойности на СОР , вкл. средногодишен такъв . При монтажа си искай три метра тръби , пък били те на "охлюв" . За другият варианти за проблемите бол , та най-добре да викнеш да му направят читава профилактика от читава фирма 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
както казах и в друга тема,след смяна на няколко марки и дори единия ми е Японски по добър от Нокрията няма
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184" onclick="window.open(this.href);return false;
това е истината
Марка: FUJITSU
Модел: AWYZ14LBL NOCRIA Промоция - БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0,9-4,2-5,4kw
Отопление: 0.9-6.0-9.1kw
Ср.консумация:
охл./отопл. 1.02-1.35kw
COP/APF/SCOP: 4.44/-/4.5 A+ отопл. А+ охл.
За квадратура: От 35 до 45 кв.м.
NOCRIA е топ моделът на FUJITSU. Има невероятни функции: >йон генератор; >самопочистване на филтрите; > >т > система с филтри с UV лампа за дълготрайно почистване на замърсители и миризми. >йонизира въздуха, за да се чувствате добре и удобно; >подобрените ЕЕR за по-ниска консумация на енергия ( до 100% по-добре от конвенционалните модели); >подобрена инверторна технология за по-добър температурен контрол; >с новата система за филтри - идеален за чувствителна среда н.р докторски кабинети и операционни, както и за всякакви други комерсиални пространства; Нормална работа при -20С. Ябълко атибактериален и йонизиращ .Елегантен дизайн и чисти лини.Най - мощният и икономичен модел в своя клас.
Размери:
*Външно тяло: 578 x 790 x 300
*Вътрешно тяло: 250 x 890 x 298
http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=184" onclick="window.open(this.href);return false;
това е истината
Марка: FUJITSU
Модел: AWYZ14LBL NOCRIA Промоция - БЕЗПЛАТЕН МОНТАЖ
Държава: Япония
Вид: Хиперинвертор
Охлаждане: 0,9-4,2-5,4kw
Отопление: 0.9-6.0-9.1kw
Ср.консумация:
охл./отопл. 1.02-1.35kw
COP/APF/SCOP: 4.44/-/4.5 A+ отопл. А+ охл.
За квадратура: От 35 до 45 кв.м.
NOCRIA е топ моделът на FUJITSU. Има невероятни функции: >йон генератор; >самопочистване на филтрите; > >т > система с филтри с UV лампа за дълготрайно почистване на замърсители и миризми. >йонизира въздуха, за да се чувствате добре и удобно; >подобрените ЕЕR за по-ниска консумация на енергия ( до 100% по-добре от конвенционалните модели); >подобрена инверторна технология за по-добър температурен контрол; >с новата система за филтри - идеален за чувствителна среда н.р докторски кабинети и операционни, както и за всякакви други комерсиални пространства; Нормална работа при -20С. Ябълко атибактериален и йонизиращ .Елегантен дизайн и чисти лини.Най - мощният и икономичен модел в своя клас.
Размери:
*Външно тяло: 578 x 790 x 300
*Вътрешно тяло: 250 x 890 x 298
- Павел Иванов
Е има и по-добри - http://www.daikin.bg/for-your-home/need ... AlH78P8HAQ" onclick="window.open(this.href);return false; , но пък и цената им е по- висока 
пп - Нокрията е изделие на триото Фуджи , Фуджису , Дженерал , а не само на Фуджитсу

пп - Нокрията е изделие на триото Фуджи , Фуджису , Дженерал , а не само на Фуджитсу

Павел Иванов
Павел Иванов
- hshopov
- разбира нещата
Благодаря ви,че се включихте! Темата ми не е алабала...наистина съм на зор и за това толкова подробно описах помещенията! Едното Хитачи в спалнята продължава да си духа студено, а другото в хола , като чу за майстор се оправи( жуженето изчезна и духа топло) което е проблем...майстора се чуди от къде може да е и какво е! Ще се радвам ако още колеги се включат с мнения (майстори и колеги притежаващи моделите и имащи впечатление от тях) Писах тук защото знам,че всеки майстор си хвали стоката,но при положение,че не съм му в магазина и е от нашего брата рибар ще даде наистина компетентно мнение! Офертата ми за майстор от региона също е в сила! В Пещера работата е много куца...много!
Павел Иванов написа:Е има и по-добри - http://www.daikin.bg/for-your-home/need ... AlH78P8HAQ" onclick="window.open(this.href);return false; , но пък и цената им е по- висока
но е и по голям ,междо другото и Нокрията когато я взех преди 4 години беше на същата цена,но и този ми харесва та до пролетта ще помисля дали да не сменя Японската Тошиба с един такъв че с това японско дистанционно ме побърква
- hshopov
- разбира нещата
Отново жужене и студ в хола, студ и в спалнята! Дойде местния майстор и...ала бала ала ба ала бала....жуженето в хола било от компресора та ще се пробва с някаква добавка, а студа от спалнята: климатика май сдал багажа ама от какво??? Искало малко фреонец ама сега не се замервал или пълнил,защото било студено( тук в момента грее слънце и е над 0)! В момента съм в шах
. Отивам в църквата да правя молебен за топла зима( освен ако не се появи качествен майстор) Усещам как в мен се надигат чувства позабравени от годинките и натрупаната мъдрост и май ще взема брадвата още днес...
Хаиде на мен майната ми,съпругата зиморничева и мръзне!

- Павел Иванов
Обърни се директно към читава фирма , заеби майстори къде не им се работи на студеното а и нямат части . Жуженето според мен е или от сдал клапан , или от прищипана / не лягаща плътно тръба . Като цяло обаче основно са си слаби и от там другите проблемации .
lyudmil75 , тва дистанции с ейроглифи са си мъкаааа ... Иначе ползвам в момента и от трите - Дайсекай , Нокрия и Уруросарара . Малко съм ги презапасил от към мощ и нямат никакви ядове , дори в гъста мъгла . Ако са само за топлене и трите са дъ топ , хубавото на Уруросарарата е , че си пуша спокойно при него а въздуха е по-чист отколкото в другите помещения
lyudmil75 , тва дистанции с ейроглифи са си мъкаааа ... Иначе ползвам в момента и от трите - Дайсекай , Нокрия и Уруросарара . Малко съм ги презапасил от към мощ и нямат никакви ядове , дори в гъста мъгла . Ако са само за топлене и трите са дъ топ , хубавото на Уруросарарата е , че си пуша спокойно при него а въздуха е по-чист отколкото в другите помещения

Павел Иванов
Павел Иванов
- hshopov
- разбира нещата
Павка точно от липса на такава в града ни страдам в момента! Обадих се в Пловдив...другата седмица,кказаха, а зимата идеПавел Иванов написа:Обърни се директно към читава фирма

Също така и от липса на качествен , риболовен магазин ама това вече е друга бира

[/quote]
аз също си пуша в къщи и нямам проблем с нокрията но жената не харесва Японеца и напролет ще шибна една голяма Уру в хола а Нокрията у спалнята ,Уруту ми ареса мерси

аз също си пуша в къщи и нямам проблем с нокрията но жената не харесва Японеца и напролет ще шибна една голяма Уру в хола а Нокрията у спалнята ,Уруту ми ареса мерси