Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 158
- Регистриран на: Пет Юни 19, 2015 11:37 am
Re: Вкусотии в чинии
Бат Годзила е герой с рецпти ни засипва той. Жив и здрав да си личи си че си кулинар. Да не се сърдят другите колеги ама снимки на разни полу изпечени или прегорели меса не са мноо мноо за качване.
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
E така е,това е шото тук се срещат няколко кулинарни школи-тази от Мизия,Тракийската и Шопската 
От своа странъ Мизийската се разделя на северозападна,централна и източна

От своа странъ Мизийската се разделя на северозападна,централна и източна

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Ауууу,много я папам саламурката Малийй,колко рикия носиBigmarlin:От своа странъ Мизийската се разделя на северозападна,централна и източна

Интересно ,че прясолчето го правят и по Тетевенско,явно има преселници

Само че главно от пъстърва ...
В Гуланци пък основно от щука
Това знам за саламурата,трява да е солена,кисела и ута-с една лъжичка една рикия
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 158
- Регистриран на: Пет Юни 19, 2015 11:37 am
Re: Вкусотии в чинии
Рибена чорна не обичам ,но така направена ще ми Ареса. Ще се пробвам да я направя таз влашка чорбичка.GODzillata написа:Ааааааа, и северозападната да не забрааме!![]()
![]()
Яла ти, Марлине, жокер за влашка рибена саламура
Годзилата тъй като такава риба нчма да мога да намеря с каква мога да заместя. С пастърва ще се получи ли/
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2609
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Вкусотии в чинии
Марлине, в тетевенската саламура рибата се пуска, след като е запечена на жар!
То аз друга и не съм пробвал де!
Олелееее, потекоха ми слюнките! 



Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Вкусотии в чинии
Ай че ме избъзикахте - те ви едно копи/пейст,пак от мен де....
Туй време ме вкара вътре,по цял ден се чудя кви щуротии да измисля,
отворих фризера да видя какво съм заделил - нищо не намерих,
ами то от тез КАПОта чорба няма как да стане,ама ми прикова вниманието
една торбичка,дето не съм я слагал аз вътре.И голяма изненада излезе от нея.
Те ги рибите.

Сетих се че на zuzko( зет ми ) един негов авер от РК-тата беше му донесъл малко риба.
Тук са скумрийка,междит,скорпид и сафрид,ловени много навътре от РКто.
Обаче пък екземпляри само има в тази торбичка,признавам че не съм виждал такива.

То и поради тази причина седнах да пиша,иначе за чорби има писано доста у форума.
Ама нали съм и айляк,та отиде тя.
Много няма да пиша,като си фантазирате по-качествено ще преживеете времето пред екрана.

През това време накълцах каквото ми видят очите в магазина и в "долапа"

Онуй го изкарах,туй го вкарах в тенджерата.

Абе почти кофа си е,ама като знам кво ще се получи довечера,и как
пие червено вино това мезе.......

Онуй да изстине малко,че обработка иска

Пък туй през това време трябва си отпусне душата.
От меджита излезе доста хайвер,отиде и той курбан.

И още нещо,на меджита кокала почти беше се стопил след първата
обработка на гореща вода,много лесно се почисти,но добре лепнеше по
пръстите,което е добър знак за вкусна черноморска риба.
Те го и "талаша"

Другото което може да ви заинтересова,скорпида малко внимателно действайте
докато му махнете вътрешностите,после след като мине първа гореща баня
може спокойно да си го държите,няма опастности от отровните бодили.
После онуй и туй ги събрах на едно място,довечера компанията
ще даде оценката

Онуй = рибата
Туй = зеленчука
:spying:
Трябваше да сложа целина и лющян,ама и двете са под снега - въх
забравих малко розмарин да бутна вътре,аре отивам да си оправя грешката,
вий гледайте да не се задавите в собствен сос.

Туй време ме вкара вътре,по цял ден се чудя кви щуротии да измисля,
отворих фризера да видя какво съм заделил - нищо не намерих,
ами то от тез КАПОта чорба няма как да стане,ама ми прикова вниманието
една торбичка,дето не съм я слагал аз вътре.И голяма изненада излезе от нея.
Те ги рибите.

Сетих се че на zuzko( зет ми ) един негов авер от РК-тата беше му донесъл малко риба.
Тук са скумрийка,междит,скорпид и сафрид,ловени много навътре от РКто.
Обаче пък екземпляри само има в тази торбичка,признавам че не съм виждал такива.

То и поради тази причина седнах да пиша,иначе за чорби има писано доста у форума.
Ама нали съм и айляк,та отиде тя.
Много няма да пиша,като си фантазирате по-качествено ще преживеете времето пред екрана.

През това време накълцах каквото ми видят очите в магазина и в "долапа"

Онуй го изкарах,туй го вкарах в тенджерата.

Абе почти кофа си е,ама като знам кво ще се получи довечера,и как
пие червено вино това мезе.......

Онуй да изстине малко,че обработка иска

Пък туй през това време трябва си отпусне душата.
От меджита излезе доста хайвер,отиде и той курбан.

И още нещо,на меджита кокала почти беше се стопил след първата
обработка на гореща вода,много лесно се почисти,но добре лепнеше по
пръстите,което е добър знак за вкусна черноморска риба.
Те го и "талаша"

Другото което може да ви заинтересова,скорпида малко внимателно действайте
докато му махнете вътрешностите,после след като мине първа гореща баня
може спокойно да си го държите,няма опастности от отровните бодили.
После онуй и туй ги събрах на едно място,довечера компанията
ще даде оценката

Онуй = рибата
Туй = зеленчука
:spying:
Трябваше да сложа целина и лющян,ама и двете са под снега - въх
забравих малко розмарин да бутна вътре,аре отивам да си оправя грешката,
вий гледайте да не се задавите в собствен сос.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Цъ, с пъстърва нема да стане - мое да туриш обаче няколко вида риби, ама глей да си миришат на риба, най-вече на прясна дунавска.Каба Тоньо написа: Годзилата тъй като такава риба нчма да мога да намеря с каква мога да заместя. С пастърва ще се получи ли/

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Много добра новина,здравният консултант днес каза по новините ,че другата превантивна мярка за грипа е пълноценно хранене с преобладаващо съдържание на белтъчини,оххххмммм Само като за нас 
Ся като си резна едно сужуче...

Ся като си резна едно сужуче...

- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Вкусотии в чинии
Днес намерих забутани в хладилника две опаковки пилешко филе със срок на годност-днес
И к`во да ги прая
....пилешко с ориз и зеленчуци, по китайски тертип. Китайски, щото всичко се реже на кестерме и на тънко...
ТА, измиваме зеленчука-морков, чушка, праз, печурки.
Насецваме го така
Гъбките по същия начин, като не забравяме, че готвача и той е човек
Подготвяме и по 2-3 лъжици грах, морков и царевица като добавка за ориза Ориза го варим в съотношение - вода(леко подсолена) / ориз , 3към1. След като водата почти изври, добавяме зеленчуците, олио, разбъркваме и махаме от котлона. Ако има останала вода, то тя ще се попие от ориза, а той самия няма да изсъхне щото сме го оляли с олио.
Забъркваме в купичка и оставяме да си се опознаят следните неща
Слагаме олио в уок-тиганя да си се сгорещи
ЗАдушаваме и запържваме в последствие пилешкото мИсо Когато се позапържи (почне да добива златист цвят) люсваме в тиганя!!!
глътка бърбън, оставяме още няколко минути под капак, след което изсипваме купичката с ония неща и хууубаво разбъркваме
Веднага изсипваме и насецаните зеленчуци и разбъркваме нон-стоп няколко минути-докато леееко омекнат (целта е ястието да остане хрупкаво), спираме енергията на тиганя, добавяме ориза с неговите си зеленчуци и хубаво ги омесваме докато станат ей тъй ...............и те така



ТА, измиваме зеленчука-морков, чушка, праз, печурки.
Насецваме го така
Гъбките по същия начин, като не забравяме, че готвача и той е човек

Подготвяме и по 2-3 лъжици грах, морков и царевица като добавка за ориза Ориза го варим в съотношение - вода(леко подсолена) / ориз , 3към1. След като водата почти изври, добавяме зеленчуците, олио, разбъркваме и махаме от котлона. Ако има останала вода, то тя ще се попие от ориза, а той самия няма да изсъхне щото сме го оляли с олио.
Забъркваме в купичка и оставяме да си се опознаят следните неща
Слагаме олио в уок-тиганя да си се сгорещи
ЗАдушаваме и запържваме в последствие пилешкото мИсо Когато се позапържи (почне да добива златист цвят) люсваме в тиганя!!!
глътка бърбън, оставяме още няколко минути под капак, след което изсипваме купичката с ония неща и хууубаво разбъркваме
Веднага изсипваме и насецаните зеленчуци и разбъркваме нон-стоп няколко минути-докато леееко омекнат (целта е ястието да остане хрупкаво), спираме енергията на тиганя, добавяме ориза с неговите си зеленчуци и хубаво ги омесваме докато станат ей тъй ...............и те така

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
Добре е, Свилка, аз па съвсем традиционно го напраих пилето - с бял ориз:


На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Еее бай Киро ,що си толкова далеч от мен ? Кат гледам тая чорбичка колко малко е кат количество и колко Фкусно изглежда ...Абе адйде 

Късмет.Всичко е до късмет. 

Re: Вкусотии в чинии
Едно произведение на изкуството, създадено от салата айсберг с моркови, червено цвекло, краставица и киви... с какво ли би си кореспондирало най-добре



Ето ме и във Фейса: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010960905383" onclick="window.open(this.href);return false;
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: Вкусотии в чинии
То като произведение на изкуството направо!



На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Re: Вкусотии в чинии
Мисля, че бутилка добре изпотена гроздова би се вписала добре в натюрмортаАчоА написа:Едно произведение на изкуството...


Ето ме и във Фейса: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010960905383" onclick="window.open(this.href);return false;