Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Воблери
Абе купих едно Goldy тракалка, ама нещо явно топчето заяда и не ще да трака... Как да го оправя? Може ли?
Късметът е на страната на подготвените.
Не, не може.
Голди Файтър по принцип не тракат, май и други нетракащи модели имат Голди.
Голди Файтър по принцип не тракат, май и други нетракащи модели имат Голди.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- къца - кълве
- сериозен играч
Като го смениш с "къца - кълве".Мишката написа:Абе купих едно Goldy тракалка, ама нещо явно топчето заяда и не ще да трака... Как да го оправя? Може ли?

- къца - кълве
- сериозен играч
[quote="Мишката"]
От една и съща серия с взимам. Имам жълт счерно гръбче, черен, а тоя е със зелен гръб и точка зад очите... Като го чукна с пръст се освобождава съчмата или там каквото е. Зпочва да трака, но пак заяда нещо...
Късметът е на страната на подготвените.
- къца - кълве
- сериозен играч
Мишката написа:От една и съща серия с взимам. Имам жълт счерно гръбче, черен, а тоя е със зелен гръб и точка зад очите... Като го чукна с пръст се освобождава съчмата или там каквото е. Зпочва да трака, но пак заяда нещо...

Не е направен като хората.Цвета е без значение.Ако се роди дете с дефект, трудно ще го оправят докторите.

- къца - кълве
- сериозен играч
Да поясня. Вътрешното пространство на воблера има тесни и широки участъка. То трябва да е съобразено с много неща. Съчмата трябва да е с такава големина, че да не се заклещва в тесните участъци.Пространството трябва да е достатъчно голямо, за да може воблера да плава. Трябва да е направено така, че корема да е по-тежък от гърба. Вътрешните ръбове трябва да са заоблени.При сглобката може да излезе лепило отвътре, което да затрудни движението на съчмата. Ако нещо от тези неща е причина да не трака, няма как да се оправи. Отгоре на всичко, в това малко пространство трябва да се намерят здрави упорни точки и щифтове за монтиране на телта и да се запази баланса на изделието.
-
- новобранец
Toва, че заяжда тракалката не означава, че няма да лови.
Имал съм подобен проблем с други примамки- една от тях е жабка "Къца- кълве", но си лови и то сравнително едри риби/.
Имал съм подобен проблем с други примамки- една от тях е жабка "Къца- кълве", но си лови и то сравнително едри риби/.
- къца - кълве
- сериозен играч
Как да кажа,че не съм съгласен?spinfishing4kef написа:Toва, че заяжда тракалката не означава, че няма да лови.

- къца - кълве
- сериозен играч
Можеш да ми върнеш жабката. Ще я подменя за моя сметка.spinfishing4kef написа:Toва, че заяжда тракалката не означава, че няма да лови.
- къца - кълве
- сериозен играч
Това е точно така и факта, че spinfishing4kef отказа на лични да подменя жабката с аргумента, че е най-уловистия воблер в кутията му е показателно.gergi762 написа:Воблера за кефал,не е задължително да трака,но е желателно
-
- новобранец
Къца, написах ти, че воблера е в кутията с примамки, с които винаги започвам риболова и ако те не дадат резултат, вече използвам други.
Хванал ми е едри клендаци и ми направил много кеф, затова няма да ти го дам. Вече нямам много време за риболов, но все пак.
И да поясня, че жабата е купена 2010-2011 год. След това на няколко пъти съм си купувал по 10-тина бройки от твоите воблерчета и съм подарявал от тях и на приятели, и на непознати, но тази жаба си я пазя за мен.
В случая може би дефекта е ефект.
Това за тракалката не знам как да коменетирам. 2015-та съм хванал 90% от клена на тихи воблерчета без тракалка.
Хванал ми е едри клендаци и ми направил много кеф, затова няма да ти го дам. Вече нямам много време за риболов, но все пак.
И да поясня, че жабата е купена 2010-2011 год. След това на няколко пъти съм си купувал по 10-тина бройки от твоите воблерчета и съм подарявал от тях и на приятели, и на непознати, но тази жаба си я пазя за мен.
В случая може би дефекта е ефект.
Това за тракалката не знам как да коменетирам. 2015-та съм хванал 90% от клена на тихи воблерчета без тракалка.
- къца - кълве
- сериозен играч
Извинявай !spinfishing4kef написа:
Хванал ми е едри клендаци и ми направил много кеф,
Живота е кратък, а ние се засягаме за дреболии.Ако сложа съчма ще дрънка, ако не сложа няма да дрънка. Важното е, че си направи кеф и аз се радвам, че допринесох за това.
- Vid
- кандидат преподавател
Къца, приятелю, залагай и на по тежките- щукарски, че много хора де сме тука вече не ловим кефали целенасочено де...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека