Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Модератор: sapuna

Заключено
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Мнение от SuperMario45 »

И в крайна сметка, колегата който трябваше да обясни защо байт-а не струва се покри. Като единственото му обяснение беше - не ми харесва... Да не говорим че се оказа че не и новак, а човек който е имал досег с не една макара...
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Да не човъркаме темата повече. На който му допада байта го използва. На който не, не го използва.

Извън темата имам един въпрос. Какво се случи след предложението на риболовните клубове нощният риболов да бъде разрешен? Доста касаещ ме въпрос, тъй като съм голям привърженик и на сомският риболов.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

SuperMario45 написа:И в крайна сметка, колегата който трябваше да обясни защо байт-а не струва се покри. Като единственото му обяснение беше - не ми харесва... Да не говорим че се оказа че не и новак, а човек който е имал досег с не една макара...
Бях обещал на човек,когото дълбоко уважавам да не пиша повече тук,но във основа на мнението ти искам да добавя : ДА. Така се прави. Пускаш провокативно мнение без обосновка,отваря се тема в която даваш едно или две обшииирни мнения с които не казваш нищо съществено, освен изречението че на теб не ти харесва нещо и спокойно оставяш умните да се наумуват и лудите да се налудуват в 6 ,7 та и повече страници! Съвсем логично темата се изкривява,стига се до безмислени спорове,философстване, дайва и шимано и мерене на пишки! Ти разбира се се обиждаш,особено ако те нарекат свойски на галено( Аз се казвам Христо ама нека се опита някой да ми каже Ице да видиш, какъв скандал ще му врътна... :D ) , защото ти си не само майстор на стари макари ,а и достолепен човек с дъъълъг опит и едва ли някой може да те научи на нещо ,особено ако на теб не ти се нрави и напускаш темата обявявайки , че няма да пишеш повече, а иначе за теб си си абсолютно прав,защото това е твоя начин! Съвсем закономерно се стигна до тук, иначе НИЩО ПРОТИВ колегата. Аз му се извиних и тук и на лично ако съм го засегнал с каквото и да е! ( егото е лош съветник ама всеки си знае за себе си). Ще помоля Сапуна наистина да заключи тази лудост,защото съм убеден,че заради мой апостроф по горе я остави от уважение към мен и да ми натрие носа!Е...успя...не съм най умния! Обещавам си повече да не го апострофирам,защото както винаги се оказа прав(поредната безмислица във форума) С байт или не,пожелавам на всички да ги ловим...риба и слука да има и бъдете здрави( другото ще си го купим) :)
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Д-р Дулитъл
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Д-р Дулитъл »

Бахти...темата....И в тоя ред на мисли-някой ползва ли е таквиз макари-http://www.herzomedia.net/aurachtaler-a ... olle9.html,щот тука само дайва и шимано се пише...?
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Д-р Дулитъл написа:Бахти...темата....И в тоя ред на мисли-някой ползва ли е таквиз макари-http://www.herzomedia.net/aurachtaler-a ... olle9.html,щот тука само дайва и шимано се пише...?
Вчера гледах един фидерист с такива , с доста големи шарани се бореше .
На живо не съм я виждал но изглежда доста солидна ,не им знам цената но аз бих им се доверил .
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Наистина има вид на щайга
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Само къде е минала покрай фрийспул ,ама карай.Ето подобна:

Изображение
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Здравейте колеги в тази безсмислена тема.Не съм се покрил,не ми е в природата,просто за разлика от 90% от колегите нямам мобилен Нет,телефона ми е Нокия фенерче а компютъра Правец 8 ако ги помни някой.Пък чат пат си имам и някакви задачи и не мога да съм постоянно в нета.Гледам ,че темата се развива и не мога да пропусна да се включа отново,макар и до тук неразбран.
Бях написал че се включвам за последно,но понеже всички ме обвиняват ,че нищо не казвам и някои други прегрешения и дет се казва съм на 2рата пак ще се изкажа(изложа за пореден път).
Моля хората с по слаби нерви и по забързани реакции да не четат следващите редове,ще е дълго ,тъпо и безсмислено в общи линии.Първо ще се обяснявам ,после ще се опитвам да се извинявам,и те така.
Всичко започна така:
ако не ви мързи четете ,че има ключ на темата -http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... 9&start=15
моят пост-"Отново мое мнение не си купувай баитрънър,това е като дървено желязо,абсолютна идиотщина."
Понеже явно не направих точното сравнение(но писах че е лично мнение) се отвори цяла тема(не от мен) в която да се обяснявам,ако някой мазохист може да издържи и прочете и най важното да вникне всичко написано тук евала.С две думи на шест или вече повече страници всички ме питат "защо ни обичам цигании" аз се опитах неуспешно явно да обясня в няколко поста защо мисля така, явно си останах неразбран няма как да не е моя грешка.
Ще го повторя за последно-ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ ,НЕ АНГАЖИРАЩО ДА Е ВЯРНО,байтовете са ненужна и измислена система,чупят се много дори и скъпите модели,и по същество нищо незаменимо .СИСТЕМАТА Е БЕЗСМИСЛЕНА ЗАЩОТО ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ И С ОБИКНОВЕН АВАНС.Получих много мнения за плюсове ,но аз като прост читател разбрах само ,че е по мързелива система.Съгласен на 100%.Друга полза не прочетох,сигурно като стар изкуфелник не съм осъзнал другите плюсове,но дет се казва толкоз си можем.
ТЕМАТА СЕ РАЗВИВА
SuperMario45 написа:И в крайна сметка, колегата който трябваше да обясни защо байт-а не струва се покри. Като единственото му обяснение беше - не ми харесва... Да не говорим че се оказа че не и новак, а човек който е имал досег с не една макара...
колега както виждаш съм тук и отново се обяснявам,и да отварял съм някоя и друга макара и да байта е тъпа система за мен макар ,че отново според вас не съм го обяснил както трябва.
hshopov написа: Бях обещал на човек,когото дълбоко уважавам да не пиша повече тук,но във основа на мнението ти искам да добавя : ДА. Така се прави. Пускаш провокативно мнение без обосновка,отваря се тема в която даваш едно или две обшииирни мнения с които не казваш нищо съществено, освен изречението че на теб не ти харесва нещо и спокойно оставяш умните да се наумуват и лудите да се налудуват в 6 ,7 та и повече страници! Съвсем логично темата се изкривява,стига се до безмислени спорове,философстване, дайва и шимано и мерене на пишки! Ти разбира се се обиждаш,особено ако те нарекат свойски на галено( Аз се казвам Христо ама нека се опита някой да ми каже Ице да видиш, какъв скандал ще му врътна... :D ) , защото ти си не само майстор на стари макари ,а и достолепен човек с дъъълъг опит и едва ли някой може да те научи на нещо ,особено ако на теб не ти се нрави и напускаш темата обявявайки , че няма да пишеш повече, а иначе за теб си си абсолютно прав,защото това е твоя начин! Съвсем закономерно се стигна до тук, иначе НИЩО ПРОТИВ колегата. Аз му се извиних и тук и на лично ако съм го засегнал с каквото и да е! ( егото е лош съветник ама всеки си знае за себе си). Ще помоля Сапуна наистина да заключи тази лудост,защото съм убеден,че заради мой апостроф по горе я остави от уважение към мен и да ми натрие носа!Е...успя...не съм най умния! Обещавам си повече да не го апострофирам,защото както винаги се оказа прав(поредната безмислица във форума) С байт или не,пожелавам на всички да ги ловим...риба и слука да има и бъдете здрави( другото ще си го купим) :)
До колегата Христо Шопов писахме си лични,ние си знаем какво що.Обещах ти тук да ти кажа защо не ме кефи обръщението "Валка" .Това е кофти спомен от миналото,както сега е модерно да се казва "обременено детство".Така ми казваше жената преди да се вречем демек да се оженим,търпя го вече 25г.В началото беше"Валка-бай Желязко" сега вече съм "Валентине-бай Граздане " "ти мъж ли си в тая къща""тия деца нямат баща" ,и когато я запсувам накратко"тъпанар" и "пияница"ама дет се казва само който не е женен не знае колко е хубаво да отидеш на риба без Съпругата.Ама аз си го обичам ДОМАШНОТО ЖИВОТН0,сигурно не само според мен си е красавица,преценете сами-
Изображение

Както се казва дай боже всекиму такъв разкош.Както се казва живота е радост и тъга.
Като чета простотиите си досега,ако и след този пост темата не се заключи,не знам как да се напъна повече.
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Вальо, никакъв проблем. Между нас търкания няма и никакъв Валка повече. Живи и здрави да сме.
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ВАЛЬО написа:Здравейте колеги в тази безсмислена тема.Не съм се покрил,не ми е в природата,просто за разлика от 90% от колегите нямам мобилен Нет,телефона ми е Нокия фенерче а компютъра Правец 8 ако ги помни някой.Пък чат пат си имам и някакви задачи и не мога да съм постоянно в нета...........................................................................................
Е само те това подчертаното и оцветеното де не го вярвам :wink: , като ги знам какви бяха възможностите и ресурсите на тази система :rolleyes:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Ще си позволя да драсна и аз няколко реда, с предварителната уговорка, че не се вманиачавам и не робувам на марки и постулати. Всичко на този свят е относително и абсолютна истина не съществува. По тази причина, животът ни учи: 1.Да подлагаме всичко на съмнение и 2. Че е тъпо да налагаме мнение. Но имаме право да го изразим и споделим, това и правим. Ето го и моето:
Макарите с двоен аванс са направени за улеснение на риболовците при определени видове риболов, най-вече за риболов на шаранови риби на дъно. Да- макари за мързеливци, наречете го както ви е удобно. Те пестят много време при изпълнението на най-отговорната и тегава операция- настройка на аванса "Strike". Това при бейтрънарите се постига със задния аванс, веднъж за целия риболов. Прецизна и точна настройка, тъй като задния аванс е с по-малък макс-драг. И винаги знаеш "къде си" през времето на целия излет. Да- кеф е да се работи с тези машинки. Вероятно съм мързелив, или не разбирам от макари, или така съм свикнал, или ме кефят, или нещо друго....но всички комплекти са ми оборудвани с бейтрънари. Включително тези от 60лв. са издърпали...спрях да ги броя...колко трофейни риби, без никакъв проблем, дефект или нещо от сорта и продължават да ги дърпат с кеф. А кефа наистина е кеф, защото предния аванс не е бърз. И точно, защото не е бърз, ми осигурява бърза и точна пренастройка на аванса, когато рибата е близо до брега. И т.н. и т.н. Абе, кеф си е, това е.
Към Димитър имам само един анонс, който според мен е много важен. Джими, когато ловиш в закачки, се работи на много твърд аванс, а палатката е буквално до въдиците, на една ръка разстояние. Също, когато си горе на платото, а след удара забива в дълбокото (минава от другата страна на платото)- влакното се претрива веднага в мидите. В тези случаи даже е по-добре задния аванс да не се включва (не е толкова твърд). Разбираш ли? Не трябва да му се дава никакъв шанс. Засичаш на твърд аванс и напъваш до дупка.
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Diman написа: Към Димитър имам само един анонс, който според мен е много важен. Джими, когато ловиш в закачки, се работи на много твърд аванс, а палатката е буквално до въдиците, на една ръка разстояние. Също, когато си горе на платото, а след удара забива в дълбокото (минава от другата страна на платото)- влакното се претрива веднага в мидите. В тези случаи даже е по-добре задния аванс да не се включва (не е толкова твърд). Разбираш ли? Не трябва да му се дава никакъв шанс. Засичаш на твърд аванс и напъваш до дупка.
Така е но , за начинаещи :lol: Между другото съвета ти е на място ,ако не си екстремен риболовец това е начина . Ще ти снимам какво значи закачки ,и въпреки това си включвам байта :oops: Мазохист :lol:
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Митак, гледай си щайгите и това е.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

Ще ставам спинингист....
has76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от has76 »

hshopov написа:Ще ставам спинингист....
Това нещо като най-краткия виц ли беше? Има и по крaтък Арменец-миньор....
Няма да открия топлата вода,ама нали заради техническия прогрес ползваме стойки,сигнализатори,куки химически заточени,флуорокарбон,ледкор и прочие....В тоя ред на мисли байтрънъра е удобство без коментар. И единствения им недостатък е ,че са технически по-сложни. Ама караме коли с подобрения и климатици. Не сме спряли до Москвич 408 Пълна инжекция. Не знам колко калпава трябва да е една макара, за да се счупи при рън.... Не съм спец-риби до 10 кг,включително с рън на заден авснс на байт. Страшно ми е интересно и искам Сапуна да обясни технически къде точно е проблемът на байт... Надявах се да го видя на срещата на Езерово ама нъцки. Изчел съм му мненията горе долу почти до края назад в историята. Може и да е обяснявал някъде ама съм го пропуснал. Поздрави на всички.
Заключено

Обратно към “Въдици и макари”