Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

СЪВЕТ ЗА МАКАРА ДО 80 ЛЕВА
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: СЪВЕТ ЗА МАКАРА ДО 80 ЛЕВА
Става,мой приятел лови с такава без проблем,но без да я товари много.Примерно блесни до 3-4 номер,и джигове до към 15-18 грама.Това в язовир де.stenli1104 написа:колеги може ли мнение за шимано катана 2500fc .пръчката е10-35 акция.за щука и костур става ли макарата.новобранец съм. мерси предварително.
Остави само стъпки
Колега, нищо лично, но мисля, че бъркаш модела Ace с някой друг от по-ниския клас на въпросната марка. Би ли ми дал линк за Catking Ace 20/30 на цена 25 долара, както твърдиш, ако обичаш, защото аз не намирам такава обява в Aliexpress, а повярвай ми, умея да търся много добре. На 90% съм сигурен, че сте разглеждали модела Kate, който няма нищо общо като характеристики с Ace. Разбира се, не казвам, че макарата е някакво чудо, но Ace за цената си е прилична макара, която за теглото си (~245 гр.) в този ценови клас като performance е много добре. Твърдя това на база сравнение именно с Екусима 1000, която тежи 265 гр. и имам и двете, като Екусимата единствено има малко по-добър аванс, но разликата е минимална. Единственият дефект, който се появява при модела Ace и това съм го чул лично от човек, който е продал около 60 такива е, че е възможно един болт да се разхлаби (при 2-3 артикула от общо 60) се е случило при което се усеща луфт в ротора и при затягане това изчезва. При моя Catking Ace няма никакви луфтове нито в дръжката, нито в ротора. Правих си експерименти с ролката на бигела и като въртя ролката на заубера и екусимата с парче конец се чува шум при въртенето. При Ace няма такова нещо, смазана е много добре и е двойно лагерована на това място, върви като по масло, бради не съм имал никога с нея, а ползвам плетено с реален диаметър около 0.16 мм и т.н. Та, отново бих Ви помолил дадете линк с ACE (нов) на цена 25 долара.karaburov написа:Извинявай г-н Гуро и разбирач на спининговите макариbegleca_sv написа:karaburov някой иска ли ти мнението бе разбирач тези макари се ползват масово и са мн по издръжливи от доста дайви и шимана .......![]()
![]()
![]()
Да,прав си,масово се използват да се цялят кошчетат с тях и да се псува масово по хората предложили ги на питащите!
http://www.nasluka-shop.com/makari/pred ... ce-20.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Това го има мой приятел,боклук абсолютен,аз също я ползвах за малко....
Има луфт в дръжката 3-4 мм в основата.Беше почти затегнала и трябваше да я "бърничкаме"
Тая макара само да ти кажа,че струваше 45 лв. в Алиекспрес!
Това ако е спинингова макара по твоите виждания,г-н Разбирач...по добре стани щекар,че там не се ползват макариbegleca_sv написа:https://www.nariba.com/obiavi/obiava/Ok ... B0--a22606![]()
![]()
Ако беше прочел на трезво,не съм давал пример на колегата със Шимано и Дайва,къпиш?
И г-н Разбирач,кой си ти ,че да ми казваш кой ми иска мнението и кой не?????
Ето и как реди плетеното. Шпулата й е съвсем леко е по-широка в долната част (~0.5-1mm), което прави намотка съвсем малко конусовидна, но аз лично изобщо нямам проблем с бради, а ползвам примамки от 2 до 10-12 гр.
- begleca_sv
- кандидат преподавател
karaburov може да неразбирам и аз ама все пак ще се посмея защото аман от разбирачи 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
-
- ще става разбирач
Monov,
говоря за абслолютно същата макара

Само,че в размер 4000.Има колега от Русе(който аз лично не познавам) който също не би заменил въпросната макара в размер 2000.Та същия този колега пише в Янтренската тема тук и е поръчвал точно тая макара за която говоря! Ако се не лъжа даже и на аватара му я има
Макарето е поръчвано по спомени преди година-година и малко
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=210" onclick="window.open(this.href);return false; Колегата!
говоря за абслолютно същата макара
Само,че в размер 4000.Има колега от Русе(който аз лично не познавам) който също не би заменил въпросната макара в размер 2000.Та същия този колега пише в Янтренската тема тук и е поръчвал точно тая макара за която говоря! Ако се не лъжа даже и на аватара му я има

Макарето е поръчвано по спомени преди година-година и малко
http://www.nariba.com/forum/viewtopic.p ... &start=210" onclick="window.open(this.href);return false; Колегата!
Най вероятно говори и за същата макараelbosi написа:Честно казано,влюбен съм вече в това макаре.Много лека и здрава.Имам я от няколко месеца и само нея развъртам.Изработена е изцяло от някакъв авиационен алуминий.Аванса е доста прецизен а драга на серия 2000 е 6 килограма.Стонин МаХенд написа:Доволен ли си от тази макара CATking?elbosi написа:Прясно инфо от района на Бяла,за 4 часа 34 кефалета и доста изтървани.Водата е със средна прозрачност и рибите са доста активни особено в обедните часове,имаше моменти когато след откачена риба се забожда друга на същата проводка.Адреналина на макс но всичко това до около 3 и половина часа,след това реката сякаш беше съвсем друга-пълно мъртвило.Хванатите риби са от около 100 грама до около 800-900 грама,само 3 тръгнаха към кухнята от по големите,останалите отпрашиха към подмолите да треперят от стрес.Новата ми макара се оказа едно малко бижу заради което съм доволен като цяло от деня.
Няколко снимки:
Имам приятел който строши една такава,но моята се държи много добре.Вадил съм риби,камъни,клони,навил съм 15 либри,8 нишково и съм късал няколко пъти.
До колкото знам,макарата е някакъв шампион за миналата година но производителя държи цената умишлено ниска за да се наложи.Според мен,слага в джоба си доста реномирани марки.
Дано съм бил полезен.

@ Karaburov
Това мнение съм го чел преди Вас и на база и на него, включително, съм си закупил макарата, но най-вече с експериментални цели, пък и да я сравня с Екусимата. Казвам само, че нито ми показахте въпросният модел за 45 лв., както твърдите, че съществува на пазара, нито по някакъв начин подкрепяте легитимно тезата, че екусимата е по-доброто решение. Въпреки, че макарата е малко над 80 лв., е добра причина да се съберат още 15 лв отгоре над обявения максимален бюджет и да се вземе нещо по-добро от споменатото до тук. Между другото, изпълнението на Spro (Passion), което копира екусимата, но с по-здрав корпус и още 2 лагера, наистина изглежда много добра алтернатива, апък я и препоръчва модераторът, който е много добре запознат, така че колегата да вземе това мнение предвид съветвам аз, но да има предвид, че с нея няма да постигне универсализъм, защото, ако ще дърпа едри примамки, ще му трябва 3000/4000, кято за лек прът няма да става. Докато Catking-a в размер от 2000 до 4000 е с една и съща мощ, като теглото се повишава съвсем малко и при 400 е ~260 гр, колкото при екусима 1000/2000. Така, че ако търси нещо по-универсално, което да ползва и на прът 2.10 за кефал и на по-тежка пръчка за по-едри риби. Catking-a в размер 3000 (~250 гр.) напълно покрива изискванията му. Ще седи добре и на ML и на MH прътове и ще тегли примамки от 2 до 20 грама. Като според целите, за които се използва, зависи и колко ще го изкара макарата. Ако отиде да лови на Дунав с нея с блесни по 15-25 гр интензивно, естествено, че ще се скапе супер бързо, но пък на Екусимата, особено в размер 1000/2000, дори няма да й завърти дръжката с такива примамки в силно течение.
Това мнение съм го чел преди Вас и на база и на него, включително, съм си закупил макарата, но най-вече с експериментални цели, пък и да я сравня с Екусимата. Казвам само, че нито ми показахте въпросният модел за 45 лв., както твърдите, че съществува на пазара, нито по някакъв начин подкрепяте легитимно тезата, че екусимата е по-доброто решение. Въпреки, че макарата е малко над 80 лв., е добра причина да се съберат още 15 лв отгоре над обявения максимален бюджет и да се вземе нещо по-добро от споменатото до тук. Между другото, изпълнението на Spro (Passion), което копира екусимата, но с по-здрав корпус и още 2 лагера, наистина изглежда много добра алтернатива, апък я и препоръчва модераторът, който е много добре запознат, така че колегата да вземе това мнение предвид съветвам аз, но да има предвид, че с нея няма да постигне универсализъм, защото, ако ще дърпа едри примамки, ще му трябва 3000/4000, кято за лек прът няма да става. Докато Catking-a в размер от 2000 до 4000 е с една и съща мощ, като теглото се повишава съвсем малко и при 400 е ~260 гр, колкото при екусима 1000/2000. Така, че ако търси нещо по-универсално, което да ползва и на прът 2.10 за кефал и на по-тежка пръчка за по-едри риби. Catking-a в размер 3000 (~250 гр.) напълно покрива изискванията му. Ще седи добре и на ML и на MH прътове и ще тегли примамки от 2 до 20 грама. Като според целите, за които се използва, зависи и колко ще го изкара макарата. Ако отиде да лови на Дунав с нея с блесни по 15-25 гр интензивно, естествено, че ще се скапе супер бързо, но пък на Екусимата, особено в размер 1000/2000, дори няма да й завърти дръжката с такива примамки в силно течение.
-
- ще става разбирач
1-во Няма как да ви го покажа въпросния модел на тая цена при положение ,че е купувана доста отдавна!Monovbg написа: Казвам само, че нито ми показахте въпросният модел за 45 лв., както твърдите, че съществува на пазара, нито по някакъв начин подкрепяте легитимно тезата, че екусимата е по-доброто решение.
2-ро Не съм я купувал аз,да ви показвам бележки по плащания.
3-то В никакъв случай тоя гаражен китаец в еднакви размери не може да се мери с Екусимата(освен теглото,но това не е всичко в една макара)
Това вие прочетохте ли го? Къде видяхте ML и М-ум риболов?ivan2000_ribarq написа:чесно да ти кажа че въдицата няма акция само на нея пише че е акция хеви и LINE CLASS 12 KG нищо друго и смятам да ловя по затворени водоеми като Жрепчево и копринка
Това няма как да стане!Monovbg написа:Докато Catking-a в размер от 2000 до 4000 е с една и съща мощ, като теглото се повишава съвсем малко и при 400 е ~260 гр, колкото при екусима 1000/2000. Така, че ако търси нещо по-универсално, което да ползва и на прът 2.10 за кефал и на по-тежка пръчка за по-едри риби. Catking-a в размер 3000 (~250 гр.) напълно покрива изискванията му.
Явно не сте ловили в силни течения(изключвам Янтра) за да осъзнаете моща на някоя друга макара.
Поздрави!
П.С Ще помоля elbosi-Митко да каже точно колко струва макарата.
-
- новобранец
Ето ги цените,преди когато колегата я е купувал.karaburov написа:
Cat King,ACE Insanity-11+1лагера
20(2000)-86лв
30(3000)-88лв
40(4000)-90лв
Cat King,Aaab-7лагера
20(2000)-60лв
Е никой ли не знае дали се заключва бигела на тоя Cat King ACE ? Оказа се,че много народ я знае и ползва ,а никой не казва нищо.
Извинявам се,но да внеса малко яснота по отношение на цените на CatKing Ace
Моята макара серия 2000 я закупих за 40 долара с няколко процента намаление.Обикновено са на около 50 долара.В последствие поръчах на мои приятели /Гошко и Роската/серия 4000 на цена 28 долара.По тогавашния курс-около 46 лева но това си беше точно за Бляк фрайдей и бройките бяха много ограничени.Едвам успях да се докопам.След това,цените не са падали под 40 долара за малката серия.
А,по темата-от всички макари които са минали през ръцете ми,сега ловя с два китаеца-единия е този catking а другия е okuma epix и не искам изобщо да чувам за шимано.
Моята макара серия 2000 я закупих за 40 долара с няколко процента намаление.Обикновено са на около 50 долара.В последствие поръчах на мои приятели /Гошко и Роската/серия 4000 на цена 28 долара.По тогавашния курс-около 46 лева но това си беше точно за Бляк фрайдей и бройките бяха много ограничени.Едвам успях да се докопам.След това,цените не са падали под 40 долара за малката серия.
А,по темата-от всички макари които са минали през ръцете ми,сега ловя с два китаеца-единия е този catking а другия е okuma epix и не искам изобщо да чувам за шимано.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
Извинявам се,колега,но колко спинингови макари до 80 лв са ти минали през ръцете?elbosi написа:Извинявам се,но да внеса малко яснота по отношение на цените на CatKing Ace
Извинявам се,колега,но колко спинингови макари до 80 лв са ти минали през ръцете?elbosi написа:Извинявам се,но да внеса малко яснота по отношение на цените на CatKing Ace
Хм.До 80 лева-май само две.Въпросния каткинг и Тубертини Сирио което си е живо Рйоби.Наистина перфектна макара само че малко тежичка за мен.
Не си мисли,че ония работи висят по дърветата и само трябва да протегнеш врат и да ги лапнеш.
- mesket4eto
- научил се да хвърля
По- добре си я запази за плувкарски риболов. Имам такава в размер 4000 за щукарски риболов на тапа и не е мръднала, много мазно върти, но за спининг .......stenli1104 написа:колеги може ли мнение за шимано катана 2500fc .пръчката е10-35 акция.за щука и костур става ли макарата.новобранец съм. мерси предварително.

Друг е въпросът, че конструктивно Катана-та позволява тунинг с подмяна на втулки на ключови места с лагери.
Като ще е Шимано за спининг, нека да е поне Ексейдж, макар, че и там мненията са противоречиви.
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
-
- ще става разбирач
Колега,явно е,че се помъчихте доста да ме изкарате лъжец с колегата Монов.......saw1977ewa написа:Ето ги цените,преди когато колегата я е купувал.karaburov написа:
Cat King,ACE Insanity-11+1лагера
20(2000)-86лв
30(3000)-88лв
40(4000)-90лв
Cat King,Aaab-7лагера
20(2000)-60лв
Но до сега никога не съм написал нещо което само да съм чул! Винаги съм имал допир с въдици,макари,воблери и друго за което съм писал

Макарата за която аз писах е на моя приятел Гошо,поръчана точно от Митака->elbosielbosi написа:Обикновено са на около 50 долара.В последствие поръчах на мои приятели /Гошко и Роската/серия 4000 на цена 28 долара.По тогавашния курс-около 46 лева но това си беше точно за Бляк фрайдей и бройките бяха много ограничени.
А относнно коя е по добра,личното мен никой не може да ме убеди,че тоя китаец става за нещо.Щото за 10 джигови риболова(не знам има ли и толкова даже,аз успях да направя един лек тролинг с нея) тва макаре беше пред разпадане.Друг е въпроса,че Дунава не търпи "меки" макари.
Ти колега явно си комплексиран плувкаджия,завърнал се от неуспешен опит да стане спинингист!begleca_sv написа:karaburov може да неразбирам и аз ама все пак ще се посмея защото аман от разбирачи
И избиваш комплекси на ляво на дясно като си решил,че щом ти си се набутал,трябва да набуташ и хората.Ма то тва е точно Българщината,аз не съм добре ама и на комшията да му е зле!
Последно:не драскай глупости у форума,слизай на реката,от компа риба няма да хванеш.
Поздрави!
-
- новобранец
Привет,колеги.Моето мнение за Catking Ace 20 е по-скоро негативно, с нея имам 19 излета за 4 месеца,предимно на плувка.Хода и реденето на влакното са много добри,но имам доста голям луфт в задвижващия лост.Още на 3-тия излет се разви гайката,фиксираща ротора.Вчера за четвърти път кордата се пъхна между водещата ролка и бигела.А разлика в диаметъра на триещите повърхности за аванса на двете шпули досега не съм виждал-на резервната шпула е почти двойно по-малък.Самия аванс не е прецизен.Предишната ми макара бе Tubertini Sirio 2000, и като изключим получените луфтове в задвижването и отслабналата пружина на бигела, не съм имал други проблеми за 9 и половина години доста сериозна употреба.