Кажете си мнението за уипа на Филстар- Lazer Legend.

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

shaka zulu
новобранец
новобранец

Кажете си мнението за уипа на Филстар- Lazer Legend.

Мнение от shaka zulu »

Момчета , предварително се извинявам , че питането ми е за уип във вашия ресор ама понеже не знам дали тук или в щекарския ще е по-удачнол . Каже те сега някой ловил ли е с него , какви са ви впечатленията като строй на 7метра, и на 8метрал. Също и като и като възможности, за цената е ясно - не е евтина , но дали си струва ?
всеки щъркел да си знае жабата
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: Кажете си мнението за уипа на Филстар- Lazer Legend.

Мнение от butnik »

Жоре,търсих ти информация за тоя уип,но за жалост не бяха го разпъвали,ако е в ценови клас над 200лв,си вземи уипа на MIDDY.Около 280 лв е с удължителя и един допълнителе топ-сет.Ако държиш на Lazer-Legend,след празниците,ще го разпънат и ще ми кажат дали си заслужава парите.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Преди време и аз се бях засилил към тази пръчка. Разпънах я на цялата дължина. Още на 7 метра ми стана ясно, че няма да я взема. Само това мога да ти кажа. Нищо не ти пречи да се разходиш и да я подържиш в ръце.
shaka zulu
новобранец
новобранец

Мнение от shaka zulu »

Бутник, здравей , за Филстара като цена ще го взема на 240 лв. А като тегло е 360гр. срещу 480гр. за Миди. Та като им сравнявам цените и грамажа печели Филстарския уип. Междудругото наскоро по ХОБИ ТВ гледах Калоян Белополски как си лови класни скобари на Струма точно с уипа на Филстар, сам се сещаш че той е човек който не прави компромиси с такъмите както от страна - качество , така и от към цена.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Калоян има и Миди,аз също съм го имал и мога да пиша само положителни неща,не знам Легенда кво представлява,а и грамажа може да те подведе.А пропо Бомбата за какво я даде,а сега търсим уип.
shaka zulu
новобранец
новобранец

Мнение от shaka zulu »

По принцип искам да си взема директен , но ако цената е сходна , защо да не е уип . А и уипа не е щека , аз го причислявам по-скоро към директните. 5,6,7и8 метра за река на късо си е супер, ти кво ще кажеш?
Аватар
iogo
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от iogo »

Ако искаш уип който по-прилича на директен си вземи Midi или още по-добре Тика а най -добре Гарболино 666.
Ако идеята ти е по-скоро щека тогава си вземи Филстара или да кажем Браунинг Проканал.
shaka zulu
новобранец
новобранец

Мнение от shaka zulu »

Колега його, благодаря за съвета , наистина ми помагаш. Само забрави да споменеш за коя Тика става въпрос, и евентулно къде мога да го видя това Гарболино 666, нещо магазин , сайт или склад.
Аватар
alcora
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от alcora »

аз има тика 9.50 м и съм много доволен от нея ! малко е по тежичка и люлее малко но така или иначе съм е взел за по големи риби така че когато не ми достигат 2-3 метра ми върши идеална работа :))
pepic
новобранец
новобранец

Мнение от pepic »

Аз пък искам да се изкажа доста ЗА този уип на Филстар. Сгодна и добра пръчка на разумна цена. Стои добре в ръката и не знам какво не му харесва на 7 м на някой колега по горе като четох. На осем верно има забележки но предвид цената.. оставам без коментар. Относно препоръките и съветите за Миди-то - бих заложил на Филстара макар Миди-то да е по добре и примамливо комплектовано. На Бутника ще кажа само че новите Миди- та нямат нищо общо с най първите появили се на нашия пазар - качеството и строя им са доста занижени. Не знам как ще приемете думите ми но от доста години ловя изключително и само с уип - моя е на Браунинг - 9 метра Агресор и мога да кажа че е безумно здрав и не стои перфектно особено на 8 или 9 метра. Така че... смело колега на Филстара - мое мнение.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Пепич,верно,че пиша за старото Миди ,онова розовото.Новото не съм го пипал,и тъй като знам,че си майстор на директния ти се доверявам безпрекословно.
shaka zulu
новобранец
новобранец

Мнение от shaka zulu »

Бутник, колегата Пепич е прав , вчера я държах Филстарката - Ледженд. Ами добре стой ина 8м. е не е като 8-ца директна, но предполагам никой нормален не би ги сравнявал. Бутник, ти знаеш че си продадох щеката и стола , щот ми писна от, кофи,ролери,футери,масички, е кво ли още не, затова си търся уип.
Пепич ако не тук пиши на ЛС , за некви тънкости, линий, екипировка за уип-риболова. Благодаря ти щедро предварително!
(...май станахме много привърженици на уип-риболова ... а ... )
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Всеки има право на мнение и предпочтания към пръчките. Пак повтарям - на мен не ми хареса. За тези пари няма да си я взема.

п.п. Може би имам доста високи изисквания и претенции, избора си е личен. За това посъветвах колегата да отиде и да я види на място.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Тъй да се изкажа и аз за уиповете, след като си купих такъв повече НИКОГА няма да си купя директен :D

Ползвам на миди Екс - Флекс ,тежи, груб е , но разкатавам рибите от всякъде, мога да му слагам ластици до 2 мм
Става ви ясно за какво иде реч. Ползвам го със 1,85 на миди и риби по 1-2 килограма ги вадя за секунди.
Имам няколко шарана по около 3 кг и всичките съм извадил за не повече от минута. За дребосъците му слагам топсета с жилото или по тънък ластик.

Много съм доволен, а какви чудеса прави в малки буренясали водоеми и малки реки като щека няма да ви казвам :lol:
Но аз предпочитам да ми тежи и да съм сигурен, че ще извадя рибата отколкото да ми е леко и да треперя да не ми се счупи въдицата с някоя килограмка.
На 7 метра е 254 гр, на 8 е доста тежък
shaka zulu
новобранец
новобранец

Мнение от shaka zulu »

Добре бе момчета, ама някой няма ли да каже от къде да си купим Мидито или Гарболиното? За Филстара е ясно, оня ден го разпънах, верно леко е , ама много "крехко" ми изглежда и направо се разочаровах. Та кажете от де а се сдобием с Мидито или сГарболиното, защото ми требва сопа точно за брегове с 3-4метра водорасли, сметам че това е решението или съм прав!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”