Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Няма технически проблем при бейта ,има психологичски такъв при задмакарното устройство.Ако не си сигурен в себе си ,разчиташ на макарата.Кефа е да стегнеш до откат ,да освободиш задния ход и да вадиш с усет и "на ръчка".Който е въртял назад като тръгне да му развива ,ще ме разбере.
Иначе никъде не съм казал ,че отричам системата.Не ,отричам мнения без капка покритие!Исках да видя снимка на поне един разглобен ,но никой не го направи.Ще ви кажа защо ... защото ще се види едно пренатрупване от ненужни детайли ,кученца ,подобия на червяци ,задни /в тънкостенни стени на гнездата/ втулки или лагери ,камара пружинки ,пластинки и т.н.
Всеки знае себе си и кара собствения си влак.Аз казвам - винаги евтин преден драг ,пред евтин бейт!
Иначе никъде не съм казал ,че отричам системата.Не ,отричам мнения без капка покритие!Исках да видя снимка на поне един разглобен ,но никой не го направи.Ще ви кажа защо ... защото ще се види едно пренатрупване от ненужни детайли ,кученца ,подобия на червяци ,задни /в тънкостенни стени на гнездата/ втулки или лагери ,камара пружинки ,пластинки и т.н.
Всеки знае себе си и кара собствения си влак.Аз казвам - винаги евтин преден драг ,пред евтин бейт!
Много добре казаноsapuna написа:Няма технически проблем при бейта ,има психологичски такъв при задмакарното устройство.Ако не си сигурен в себе си ,разчиташ на макарата.Кефа е да стегнеш до откат ,да освободиш задния ход и да вадиш с усет и "на ръчка".Който е въртял назад като тръгне да му развива ,ще ме разбере.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Публикувано на: Чет Мар 13, 2008 1:39 pm от sapuna - мнение за бата.
Бейтрънъра е механизъм за бърза промяна на аванса-един вид настройка за свободно движение на шпулата.
Преди да разпънеш линията настройваш аванса си според лични съображения-предполагаема големина на рибата,дистанция до стръвта,релеф,закачки и т.н.С две думи-както си искаш!Замяташ/разпъваш,обираш ненужното влакно от линията,поставяш пръчката на стойката и задействаш системата-буташ лостчето напред!Така при удар рибата не усеща съпротивление при изтегляне на линия.Следва четвърт оборот на манивелата,бейта щраква и макарата си е в режим "настроен аванс".
Писали сме доста по тази тема.Едни го харесват,други са против.Използването му според мен има едно единственно предимство-при риболов на близки дистанции!На 150,200 и повече метра имам достатъчно време да си натегна и регулирам аванса докато вадя рибата!
Бейтрънъра е механизъм за бърза промяна на аванса-един вид настройка за свободно движение на шпулата.
Преди да разпънеш линията настройваш аванса си според лични съображения-предполагаема големина на рибата,дистанция до стръвта,релеф,закачки и т.н.С две думи-както си искаш!Замяташ/разпъваш,обираш ненужното влакно от линията,поставяш пръчката на стойката и задействаш системата-буташ лостчето напред!Така при удар рибата не усеща съпротивление при изтегляне на линия.Следва четвърт оборот на манивелата,бейта щраква и макарата си е в режим "настроен аванс".
Писали сме доста по тази тема.Едни го харесват,други са против.Използването му според мен има едно единственно предимство-при риболов на близки дистанции!На 150,200 и повече метра имам достатъчно време да си натегна и регулирам аванса докато вадя рибата!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- hshopov
- разбира нещата
Брех... Значи не само аз съм чел стари мнения на Сапунаoneillbgm написа:Публикувано на: Чет Мар 13, 2008 1:39 pm от sapuna - мнение за бата.

Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Чел съм му ги. Може да се учим от него.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
-
- новобранец
С риск да прозвучи глупаво, но който не знае пита.
Какви са тия байтрънър капачки?
Гледах, гледах и до колкото разбрах, има някаква допълнителна щракалка на врътката на шпулата.
Може ли някой да даде малко повече разяснения, за по невежите?
Какви са тия байтрънър капачки?
Гледах, гледах и до колкото разбрах, има някаква допълнителна щракалка на врътката на шпулата.
Може ли някой да даде малко повече разяснения, за по невежите?
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM
catch a fish or die trying !!!
- antivik
- кандидат преподавател
Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
-
- разбира нещата
Цъ....... обикновен бърз авансantivik написа:Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM![]()
Ба маа му това или е най-сложния аванс койт съм виждал или си е байтрън изкаран отпред на шпулата...

-
- новобранец
Колега тоя пост мА кара, да сА чувствам още по объркан.Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM
Ето какво ми излиза в Google, когато напиша "Байтрънър капачки".
https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D ... ts0W9lM%3A" onclick="window.open(this.href);return false;
Ако цялата работа е от капачката, означава ли това, че за всяка макара може да се направи този финт?
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Означава ,ако си намериш съвместимата!
Димитър Чаушев написа:Цъ....... обикновен бърз авансantivik написа:Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM![]()
Ба маа му това или е най-сложния аванс койт съм виждал или си е байтрън изкаран отпред на шпулата...
С огромен риск пак да си остана неразбран,"sapuna" отново е на 100% прав.И в този пост и В ПРЕДИШНИЯТ.Една проста капачка почти напълно заменя "незаменимия байтрънар" и е доста по приложима и надеждна при риболов на шаран и др. на дъно.ОТНОВО МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ,само подклаждам темата да тлее,не смятам да обяснявам защо ,как и т.н ,който не разбрал да търси в нета.Единственият недостатък е че се продават такива предимно за скъпи и истински макари или поне за тях съм виждал аз. И те така.sapuna написа:Означава ,ако си намериш съвместимата!
П.П.В предишният си пост изложих душата си на показ,как пък ни един колега не каза едно мнение примерно "добра ти е женицата""красива е" и т.н.Ако бях снимал рибе сигурно щяхте да ме похвалите,поне в 5 поста"страхатна риба ","уважение" и т.н.
Ма поне похвалете Леля какъв шаран е забила преди 25г- още наддава до 140кг вече,а това за мен си е световно постижение.

С ЦЕЛИЯТ СИ ПОСТ ОТНОВО САМО ПОДКЛАЖДАМ,преди Сапуна да ключи,евала здрави нерви има човека.Последното беше обикновено подмазване.....
-
- разбира нещата
Щом така мислите със Сапуна ,кой съм аз да ви давам наклон на х......я 

Cлабaк с Байтрънар!!!Димитър Чаушев написа:кой съм аз да ви давам наклон на х......я

''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Психологически-неуравновесено задмакарно устройство такова...!Димитър Чаушев написа:..