Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Модератор: sapuna

Заключено
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !

Мнение от sapuna »

Няма технически проблем при бейта ,има психологичски такъв при задмакарното устройство.Ако не си сигурен в себе си ,разчиташ на макарата.Кефа е да стегнеш до откат ,да освободиш задния ход и да вадиш с усет и "на ръчка".Който е въртял назад като тръгне да му развива ,ще ме разбере.
Иначе никъде не съм казал ,че отричам системата.Не ,отричам мнения без капка покритие!Исках да видя снимка на поне един разглобен ,но никой не го направи.Ще ви кажа защо ... защото ще се види едно пренатрупване от ненужни детайли ,кученца ,подобия на червяци ,задни /в тънкостенни стени на гнездата/ втулки или лагери ,камара пружинки ,пластинки и т.н.
Всеки знае себе си и кара собствения си влак.Аз казвам - винаги евтин преден драг ,пред евтин бейт!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

sapuna написа:Няма технически проблем при бейта ,има психологичски такъв при задмакарното устройство.Ако не си сигурен в себе си ,разчиташ на макарата.Кефа е да стегнеш до откат ,да освободиш задния ход и да вадиш с усет и "на ръчка".Който е въртял назад като тръгне да му развива ,ще ме разбере.
Иначе никъде не съм казал ,че отричам системата.Не ,отричам мнения без капка покритие!Исках да видя снимка на поне един разглобен ,но никой не го направи.Ще ви кажа защо ... защото ще се види едно пренатрупване от ненужни детайли ,кученца ,подобия на червяци ,задни /в тънкостенни стени на гнездата/ втулки или лагери ,камара пружинки ,пластинки и т.н.
Всеки знае себе си и кара собствения си влак.Аз казвам - винаги евтин преден драг ,пред евтин бейт!
Много добре казано
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Публикувано на: Чет Мар 13, 2008 1:39 pm от sapuna - мнение за бата.
Бейтрънъра е механизъм за бърза промяна на аванса-един вид настройка за свободно движение на шпулата.
Преди да разпънеш линията настройваш аванса си според лични съображения-предполагаема големина на рибата,дистанция до стръвта,релеф,закачки и т.н.С две думи-както си искаш!Замяташ/разпъваш,обираш ненужното влакно от линията,поставяш пръчката на стойката и задействаш системата-буташ лостчето напред!Така при удар рибата не усеща съпротивление при изтегляне на линия.Следва четвърт оборот на манивелата,бейта щраква и макарата си е в режим "настроен аванс".
Писали сме доста по тази тема.Едни го харесват,други са против.Използването му според мен има едно единственно предимство-при риболов на близки дистанции!На 150,200 и повече метра имам достатъчно време да си натегна и регулирам аванса докато вадя рибата!
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
hshopov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от hshopov »

oneillbgm написа:Публикувано на: Чет Мар 13, 2008 1:39 pm от sapuna - мнение за бата.
Бейтрънъра е механизъм за бърза промяна на аванса-един вид настройка за свободно движение на шпулата.
Преди да разпънеш линията настройваш аванса си според лични съображения-предполагаема големина на рибата,дистанция до стръвта,релеф,закачки и т.н.С две думи-както си искаш!Замяташ/разпъваш,обираш ненужното влакно от линията,поставяш пръчката на стойката и задействаш системата-буташ лостчето напред!Така при удар рибата не усеща съпротивление при изтегляне на линия.Следва четвърт оборот на манивелата,бейта щраква и макарата си е в режим "настроен аванс".
Писали сме доста по тази тема.Едни го харесват,други са против.Използването му според мен има едно единственно предимство-при риболов на близки дистанции!На 150,200 и повече метра имам достатъчно време да си натегна и регулирам аванса докато вадя рибата!
Брех... Значи не само аз съм чел стари мнения на Сапуна :D
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Чел съм му ги. Може да се учим от него.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanstoyanov1990 »

С риск да прозвучи глупаво, но който не знае пита.
Какви са тия байтрънър капачки?
Гледах, гледах и до колкото разбрах, има някаква допълнителна щракалка на врътката на шпулата.
Може ли някой да даде малко повече разяснения, за по невежите?
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM
catch a fish or die trying !!!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM
:rolleyes: :shock: Ба маа му това или е най-сложния аванс койт съм виждал или си е байтрън изкаран отпред на шпулата... :(
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

antivik написа:
Chromeo написа:Колега, това е краткия отговор на въпроса ти: https://youtu.be/r5qyCSC4UwM
:rolleyes: :shock: Ба маа му това или е най-сложния аванс койт съм виждал или си е байтрън изкаран отпред на шпулата... :(
Цъ....... обикновен бърз аванс :wink:
stoyanstoyanov1990
новобранец
новобранец

Мнение от stoyanstoyanov1990 »

Колега тоя пост мА кара, да сА чувствам още по объркан.
Ето какво ми излиза в Google, когато напиша "Байтрънър капачки".
https://www.google.bg/search?q=%D0%B1%D ... ts0W9lM%3A" onclick="window.open(this.href);return false;

Ако цялата работа е от капачката, означава ли това, че за всяка макара може да се направи този финт?
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Означава ,ако си намериш съвместимата!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
ВАЛЬО
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ВАЛЬО »

Димитър Чаушев написа:
antivik написа:
Цъ....... обикновен бърз аванс :wink:
sapuna написа:Означава ,ако си намериш съвместимата!
С огромен риск пак да си остана неразбран,"sapuna" отново е на 100% прав.И в този пост и В ПРЕДИШНИЯТ.Една проста капачка почти напълно заменя "незаменимия байтрънар" и е доста по приложима и надеждна при риболов на шаран и др. на дъно.ОТНОВО МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ,само подклаждам темата да тлее,не смятам да обяснявам защо ,как и т.н ,който не разбрал да търси в нета.Единственият недостатък е че се продават такива предимно за скъпи и истински макари или поне за тях съм виждал аз. И те така.

П.П.В предишният си пост изложих душата си на показ,как пък ни един колега не каза едно мнение примерно "добра ти е женицата""красива е" и т.н.Ако бях снимал рибе сигурно щяхте да ме похвалите,поне в 5 поста"страхатна риба ","уважение" и т.н.
Ма поне похвалете Леля какъв шаран е забила преди 25г- още наддава до 140кг вече,а това за мен си е световно постижение. :D :D :D
С ЦЕЛИЯТ СИ ПОСТ ОТНОВО САМО ПОДКЛАЖДАМ,преди Сапуна да ключи,евала здрави нерви има човека.Последното беше обикновено подмазване.....
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Димитър Чаушев »

Щом така мислите със Сапуна ,кой съм аз да ви давам наклон на х......я :D
kevlar
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kevlar »

Димитър Чаушев написа:кой съм аз да ви давам наклон на х......я :D
Cлабaк с Байтрънар!!! :lol: :lol:
:drinkers:
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Димитър Чаушев написа:..
Психологически-неуравновесено задмакарно устройство такова...! :ANAL:
Заключено

Обратно към “Въдици и макари”