Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на тежко
naRiba.com

Форум

търся шаранджийска въдица
Модератор: sapuna
- hshopov
- разбира нещата
Re: търся шаранджийска въдица
http://www.megafishing.bg/product/1167/ ... arp-8.html" onclick="window.open(this.href);return false; Само,че са си цена над 65 лева та за това и аз съм надал ухо и чакам колегата Дончо!Петър Недев написа:Дончо,има ли ги тези въдици на 2 части ? Аз съм с 3.5 lb и някак си ме е страх да изтласкам с пълна сила. Искам или 3 .75 или 4 lb,задължително на 2части. Всяка снадка е слабо място
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
-
- новобранец
Ultegra XT Carp 3.60м -акция 3lb за тази какво мислите
-
- разбира нещата
Това "Ултегра " нищо не ни казва .Поке ли имаш в предвид?
- hshopov
- разбира нещата
Или FL. Която и да е от двете нека пак някой да каже , че съм секретарка на Сапуна( внася ги от сума време и им знае и кътните зъби)Димитър Чаушев написа:Това "Ултегра " нищо не ни казва .Поке ли имаш в предвид?

- isavkov
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Между другото,
аз няма ти предлагам въдица, колегите са свършили тази работа вече с адекватни предложения.
Това което според мен си струва да се замислиш е дали да не отделиш малко повече парички и ще ти обясня защо. Разбира се, ако не можеш или не искаш да спестиш още някой и друг месец, напълно игнорирай какво пиша и все едно не съм се включвал. В крайна сметка всеки си знае възможностите. Имай предвид обаче, че даже и сега да ги купиш, още утре дето се вика, в близките 2-3 месеца, няма кой знае какъв смисъл да се ходи за шаран. Поне аз не бих отишъл да мръзна цял ден за 1 риба краен резултат...
Та... Напълно разбирам логиката ти - тепърва почваш, искаш нещо евтино да не вкарваш много пари. Аз бях по напълно същия начин, но мой добър приятел, който е и шаранджия ме посъветва да вдигна малко бюджета и да си взема нещо доста по смислено. И аз като теб бях заделил 150-160лв, но ги удвоих на 300 и си взех супер добра въдица и макара., разбира се с негова помощ.
Защо ти го казвам това?
Ако след месец-два-три, решиш че шаранджийския риболов не е за теб, няма да им намериш цена на която да ги продадеш. На 50-60лв въдица, ползвана, даже и да си я пазил, колко ще и искаш? 20-30лв? Напълно безмислено.
Аз вече направих една такава тъпотия - търсех си въдица за щуки, купих една за 20лв, видях що за ужасно дърво е и ся си я чукам в главата кво да я правя. Даже градинка с посадени домати немам, за да я ползвам за колче
Та помисли в тази посока, считай го като просто странично предложение. Пак казвам - ако не можеш, не ме слушай.
Много изписах, лека ти нощ
аз няма ти предлагам въдица, колегите са свършили тази работа вече с адекватни предложения.
Това което според мен си струва да се замислиш е дали да не отделиш малко повече парички и ще ти обясня защо. Разбира се, ако не можеш или не искаш да спестиш още някой и друг месец, напълно игнорирай какво пиша и все едно не съм се включвал. В крайна сметка всеки си знае възможностите. Имай предвид обаче, че даже и сега да ги купиш, още утре дето се вика, в близките 2-3 месеца, няма кой знае какъв смисъл да се ходи за шаран. Поне аз не бих отишъл да мръзна цял ден за 1 риба краен резултат...
Та... Напълно разбирам логиката ти - тепърва почваш, искаш нещо евтино да не вкарваш много пари. Аз бях по напълно същия начин, но мой добър приятел, който е и шаранджия ме посъветва да вдигна малко бюджета и да си взема нещо доста по смислено. И аз като теб бях заделил 150-160лв, но ги удвоих на 300 и си взех супер добра въдица и макара., разбира се с негова помощ.
Защо ти го казвам това?
Ако след месец-два-три, решиш че шаранджийския риболов не е за теб, няма да им намериш цена на която да ги продадеш. На 50-60лв въдица, ползвана, даже и да си я пазил, колко ще и искаш? 20-30лв? Напълно безмислено.
Аз вече направих една такава тъпотия - търсех си въдица за щуки, купих една за 20лв, видях що за ужасно дърво е и ся си я чукам в главата кво да я правя. Даже градинка с посадени домати немам, за да я ползвам за колче

Та помисли в тази посока, считай го като просто странично предложение. Пак казвам - ако не можеш, не ме слушай.

Във форума всички мятат по километър дистанции, хващат по 100 килограмови риби и са ултра-шампиони...
- hshopov
- разбира нещата
Много, добре казано на база личен опит! Към колегата пуснал темата: Ако все пак това е крайния бюджет,гледай да вземеш такъм,който няма да те откаже от шаранджийския риболов и ще ти върши работа...нищо,че е евтин! Хвърлянето с пръчката трябва да ти носи удоволствие( ваденето на риба също,разбира се) ,а не да се сдобиеш с кол за домати и брулене на орехи или дебелостенен сопол, гънещ се в ръцете ти! В такъв случай или ходиш в магазин и клатиш с ръце пръта или си поръчваш онлайн от човек , клатил пръти и студувал по водоемите със седмици! Търговец и търговец -шаранджия са коренно,различни понятия! Успех с избора!isavkov написа:Между другото,
Защо ти го казвам това?

- dizela_88
- новобранец
Ако ще ходиш само за шаран ти трябват поне две , да не кажа три пръчки , затова събирай до пролетта и ги поръчай на куп.Бюджета от 100 лева е приличен за въдица , че ще имаш доста разходи за куки ,влакна и още куп други такъми , ако за тия пари искаш да вземеш нещо читаво колегите те насочиха към който трябва.За акцията по-добре с 3,5 lb да можеш да използваш pva , метод хранилки и да постигаш дистанция.Това е комбинацията с която започнах и ловя и в момента http://megafishing.bg/product/2359/shar ... -3-6m.html" onclick="window.open(this.href);return false; , http://megafishing.bg/product/1216/maka ... ugene.html" onclick="window.open(this.href);return false; като с течение на времето ще ги сменям една по една с по-качествени и скъпи.
Абе джанъм, как така всеки се стеми към кастинг???
Вярно е, че понякога рибата се държи на голяма дистанция, ама нали ходим за риба за да си направим кефа?!
С 4 либри, аз лично категорично отказвам да ловя, по-добре да съм с бобеница!!!
Имам 2 на 2,75lb и 2 на 3,5lb (множеството използващи ги оценя на толкова), едните от ръка другите с нанасяне.
Вярно е, че понякога рибата се държи на голяма дистанция, ама нали ходим за риба за да си направим кефа?!
Имам 2 на 2,75lb и 2 на 3,5lb (множеството използващи ги оценя на толкова), едните от ръка другите с нанасяне.
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- ribarq
- сериозен играч
Моя съвет е въдици от онлайн магазини да избягваш да купуваш без да си ги държал в ръката. Пиши от къде си за да те насочат колегите към рибарски магазин.Хвани няколко въдици 1-2-3 с различни акции да видиш коя е мека коя по твърда за да разбереш коя ще ти пасне в ръката, хем ще погледнеш и за макари. Тези хвърлячите дето ти предлагат пръти 3.90м и с по 3.5-4 либри изобщо ги отсвирваш. Ако искаш да си правиш кефа си взимаш едни 3.6м на две или 3 части 2.75 или 3 либри ,на три части са по лесни за транспортиране а за здравината счупени въдици на две части имам няколко но на 3 не. Един колега по горе написа да не си вземеш някакви "колци" и да останеш разочарован от шаранджийския риболов, което е много правилно.yordanov90 написа:здравейте колеги. търся шаранджийска въдица 3.6m 3lbs на 3 части и макара към нея
нямам претенции към марка просто да са горе-долу читави като новак в този вид риболов.
Бюджет 80-100лв
знам има много теми по този въпрос но повечето или са извън бюджета ми или са стари и линковете не са активни.
ще съм благодарен да ме насочите малко
Подкрепям с две ръце.kevlar написа:Абе джанъм, как така всеки се стеми към кастинг???
Все пак риболова е хоби с цел кеф.
- Don4o_62
- учете се от него
Пете,само на 3 части са, барнах и разтърсих и са много добри,никакви кореми и провисвания,4 лб. си е сериозна цифра,ако искаш ще го питам и за 2 части
същите параметри
а относно дали са колове 4 лб. само ще спомена,че оня ден със същата пръчка за която говоря отидохме да видим как се държи при замятане,със 80 гр. олово колегата хвърли 137 м .мерехме го с рулетка,пробва със 90 гр. но разстоянието беше по малко,но си иска и майсторлък при замятане
изобщо не правя никаква реклама на нищо и никой,просто се разви дискусия
същите параметри
а относно дали са колове 4 лб. само ще спомена,че оня ден със същата пръчка за която говоря отидохме да видим как се държи при замятане,със 80 гр. олово колегата хвърли 137 м .мерехме го с рулетка,пробва със 90 гр. но разстоянието беше по малко,но си иска и майсторлък при замятане
изобщо не правя никаква реклама на нищо и никой,просто се разви дискусия
Последно промяна от Don4o_62 на Вто Яну 12, 2016 9:31 am, променено общо 1 път.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- hshopov
- разбира нещата
Нещо,малко се объркахте с адаша(kevlar). Защо като чуете думата кастинг,полудявате бе мили хораribarq написа: Моя съвет е въдици от онлайн магазини да избягваш да купуваш без да си ги държал в ръката. Пиши от къде си за да те насочат колегите към рибарски магазин.Хвани няколко въдици 1-2-3 с различни акции да видиш коя е мека коя по твърда за да разбереш коя ще ти пасне в ръката, хем ще погледнеш и за макари. Тези хвърлячите дето ти предлагат пръти 3.90м и с по 3.5-4 либри изобщо ги отсвирваш. Ако искаш да си правиш кефа си взимаш едни 3.6м на две или 3 части 2.75 или 3 либри ,на три части са по лесни за транспортиране а за здравината счупени въдици на две части имам няколко но на 3 не. Един колега по горе написа да не си вземеш някакви "колци" и да останеш разочарован от шаранджийския риболов, което е много правилно.
kevlar написа:Абе джанъм, как така всеки се стеми към кастинг???

- hshopov
- разбира нещата
Кажи,кажи и на мен...може и на лични щом е тайнаDon4o_62 написа:Пете,само на 3 части са, барнах и разтърсих и са много добри,никакви кореми и провисвания,4 лб. си е сериозна цифра,ако искаш ще го питам и за 2 части
същите параметри

- Don4o_62
- учете се от него
ще говоря с него и ще пиша какво има и продава,само ако той желае

- hshopov
- разбира нещата
Ех...ама разбира се! Щом продава сигурно няма да има нищо противDon4o_62 написа:ще говоря с него и ще пиша какво има и продава,само ако той желае

- Don4o_62
- учете се от него
към заинтересуваните,след месец щял да получи пратка и тогава ще се разбере какво има