Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Модератор: dantho.mihov
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Re: Пътеводител за прехода. На себе си ли служим?
Пълно задръстване е в тоя час по бул. България,
Докато чакаш и пост може да пуснеш.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
18-годишен почина след спор на пътя - e, кво мислите за агресията на пътя?
По-умният трябва да отстъпи, но как ще изглежда, като по-умна или по-страхлива постъпка?
По-добре полицай след теб или поп пред теб?
@Мили ми Андре, не му обръщай внимание на ПаФката, просто си парадира, че е софиянец, но това е отличителна черта на болшинството от там, все едно не живеят в същата тъпа държава като другите от провинцията...
"Селянията" е МАНТАЛИТЕТ, а НЕ местоживеене!!!
Превръщането на боксониера в тристаен си е чист софийски патент, btw.
Хората са казали - "Моят дом е моята крепост" - перефразирано звучи като "т'ва е мойо, си праа кото си искам тук да го еба!" - та както Люс се включи много правилно - кво значение има на онаа на кво ще й смърди - на манджа или на пушек?
Абе онаа отдолу гък не е казала за ся, ьош повече, че ВиК-то й е над главата и мое да прокапе, ама кво я боли фара - нъл ако се случи нещо такова, ще й оправя щетите....та нема ко да се коси.

По-умният трябва да отстъпи, но как ще изглежда, като по-умна или по-страхлива постъпка?

По-добре полицай след теб или поп пред теб?

@Мили ми Андре, не му обръщай внимание на ПаФката, просто си парадира, че е софиянец, но това е отличителна черта на болшинството от там, все едно не живеят в същата тъпа държава като другите от провинцията...

"Селянията" е МАНТАЛИТЕТ, а НЕ местоживеене!!!

Превръщането на боксониера в тристаен си е чист софийски патент, btw.

Хората са казали - "Моят дом е моята крепост" - перефразирано звучи като "т'ва е мойо, си праа кото си искам тук да го еба!" - та както Люс се включи много правилно - кво значение има на онаа на кво ще й смърди - на манджа или на пушек?
Абе онаа отдолу гък не е казала за ся, ьош повече, че ВиК-то й е над главата и мое да прокапе, ама кво я боли фара - нъл ако се случи нещо такова, ще й оправя щетите....та нема ко да се коси.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bethoven
- вече хвърля и на тежко
Ти от папане време нямаш да споделишGODzillata написа:Всичко, което казваш, е ок, ама да го беше споделил преди 2 месецаBethoven написа:...и почваш ремонта. ..., защото ремонтът е почти привършил...
![]()
![]()
Няма местени щрангове, просто от хола са пуснати две тръби /чиста и мръсна/ през коридора в банята, всичко на всичко няколко метра...

Сега, докато не си привършил, бягаш при архитекта, обясняваш, молиш за съдействие и насоки. Бързо си вадиш нов план и го внасяш в общината, и изкарваш стр. билет. След това спокойно си свършваш ремонта, като междувременно си събираш и другите бумаги. Така можеш да се размотаваш доста време. Важното е комшиите да са видели разрешението за преустройството, а кога ще свърши ремонта, не е тяхна работа. Така не могат да искат проверки, защото обекта е одобрен и разрешен. С две думи......Апсурдистан в Булгаристан.
- GODzillata
Bethoven написа:С две думи......Апсурдистан в Булгаристан.

Аз друго казвам - Страната на неограничените възможности!

USA да ме прощават, ама нищо не знаят...

Засега не се е появил инспектор, може пък комшийките да мирясат

Иначе благодаря за съвета

Лошото е, че водата е мътна сега, понеже "Диков е подал молба до кмета на София Йорданка Фандъкова с искане да бъде освободен от поста, считано от 9 февруари 2016 г., когато се навършват 10 години, откакто стана главен архитект"...

Тъй, тъй, Кире. Ще се"жертваме" с каквото можем, щом е за общото благо на съпреходниците!?GODzillata написа:...., може пък комшийките да мирясат , ще им обещая да ги запозная с видни представители на третата възраст - Жорето, Ачо и Трифонов. ...

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Красимир Атанасов
- учете се от него
-Купих си соленоводен крокодил.
-Ехааааа,супер!
-Ами съседите?
-Какви съседи?
-Ехааааа,супер!
-Ами съседите?
-Какви съседи?

А,мерси. Не щЪ софиянки ,и тук си имам кат твоите-GODzillata написа:
може пък комшийките да мирясат, ще им обещая да ги запозная с видни представители на третата възраст - Жорето, Ачо и Трифонов.
![]()

Късмет.Всичко е до късмет. 

И така вече,стана време да се включа.
Досега готвих,гледах и новини,пак са лоши.
Но вече съм готов с вечерята,и сипах на децата.
Аз не издържах,и докато гптвех си намазах 2 филии с лютеница.
Утре жената е на ред.
Един ден аз,един ден тя готви,щото и двамата бачкаме.
Досега готвих,гледах и новини,пак са лоши.
Но вече съм готов с вечерята,и сипах на децата.
Аз не издържах,и докато гптвех си намазах 2 филии с лютеница.
Утре жената е на ред.
Един ден аз,един ден тя готви,щото и двамата бачкаме.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Риболовци.
- G.Petkov
GODzillata написа:...НО ТИ ако речеш да го направиш, ето ти рецепта:...
Кире,
Това, готвенето май е единственото дето не го умея от домакинските работи

От твоята рецепта мога само накисването

Затова ям каквото и когато ми сготви жената, останалото е по кръчмите

Иначе този член от ЗУТ ми звучи добре, смяна на предназначението е, когато от жилищен имот направиш - магазин, бръснарница, сервиз за аргонови заварки, краварник и прочие.
Ако помещенията си стоят както са били - спи спокойно, пък може да сготвиш на комшийките - те обичат да бъдат почерпени, само не ги пускай повече у вас, че ще им стане навик

- Павел Иванов
Е тая баш нема как да стане . Всякакъв вид официално строителство си е с официален срок на извършване през който могат да те проверяват по всяко време и за всичко . Примерно дали фирмата която извършва ремонта е лицензирана . Ако не е такава сключен договор за независим контрол плюс задължително плащане на осигуровките от страна на инвеститора , в случаят Кире който като частно или юридическо лице е наел съответните волнонаемни лица да бачкат . Съблюдаване на разрешените за СМР часове при етажна съсобственост и пр. и пр. Та проверки могат да му правят постоянно и за куп работи като една и съща за едно и също не пречи да са няколко такива последователни и независими . За всяка от тях може да заплати глобата за евентуално нарушение на инспектора като за целта си получава един биует от тия дет навремето ги даваха по кината , театрите и баните . Това само при положение , че нарушението е маломерно и не подлежи директно на акт . Ако откаже да плати биуета следва акт като освен него могат да му спрат СМРтата и да се изискват наново всички разрешителни и пр. Друг е въпроса , че съкооператорите имат законното право да бъдат информирани за срока на СМР . Та ако има достатъчно "будни" съседи , могат да му разкажат играта здравоBethoven написа:...а кога ще свърши ремонта, не е тяхна работа. Така не могат да искат проверки, защото обекта е одобрен и разрешен...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- GODzillata
Жоре, дай Боже всекиму такива комшийки:

Както и такава зъболекарка:

Както и такава зъболекарка:

Споко Кире-каквото и да вкараш в комина-тягата го дърпа нагоре-не става да влиза,
каквато и да е миризма през розетката на Бабето отгоре над теб-Прави си Майтап сигурно-иначе,
за какво е тоя комин освен-да служи по предназначение
Ако ти се Дърват-Поискай Събрание за Ремонт на Комина-и ги питай като са Били Млади-Какво е вървяло по Него
каквато и да е миризма през розетката на Бабето отгоре над теб-Прави си Майтап сигурно-иначе,
за какво е тоя комин освен-да служи по предназначение

Ако ти се Дърват-Поискай Събрание за Ремонт на Комина-и ги питай като са Били Млади-Какво е вървяло по Него

Риболовци.
- GODzillata
Така е, но на всяко действие има противодействие...зат'ва за всички страни е по-добре да си кютат со кротце, со благо.Павел Иванов написа:...ако има достатъчно "будни" съседи , могат да му разкажат играта здраво

- G.Petkov
Кире,
Дупетата по-горе вече са мнооооооого добри
!
Тия, ако се навият да дойдат за 06.02. може да изоставим риболова, май а
?
За комшиите !
Имам ги всякакви, до мен живеят и художници, и работници, учители, реставратори и .......
Дълги години ключа от дома ми бе в комшията Славчо-рибаря, защото така всеки от родата можеше да дойде и да влезе у нас. Комшиите художници пък всяко лято ни връчват ключовете от тях, че да им поливаме цветята докато изкарат три месеца в Созопол.
Който заминава на някъде, уведомява съседите - да наглеждат!
Семейните скандали се чуват прекрасно през стените, и горе-долу си знаем и "секретните" работи
!
Да са ми живи и здрави комшиите.
Дупетата по-горе вече са мнооооооого добри

Тия, ако се навият да дойдат за 06.02. може да изоставим риболова, май а

За комшиите !
Имам ги всякакви, до мен живеят и художници, и работници, учители, реставратори и .......
Дълги години ключа от дома ми бе в комшията Славчо-рибаря, защото така всеки от родата можеше да дойде и да влезе у нас. Комшиите художници пък всяко лято ни връчват ключовете от тях, че да им поливаме цветята докато изкарат три месеца в Созопол.
Който заминава на някъде, уведомява съседите - да наглеждат!
Семейните скандали се чуват прекрасно през стените, и горе-долу си знаем и "секретните" работи

Да са ми живи и здрави комшиите.