Малко помощ за избор на директен

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

N.Dimitrov
фен клуб-скобар

Re: Малко помощ за избор на директен

Мнение от N.Dimitrov »

Тоя ню хънтър... нещу ни мъ кефи.
aiskrov
новобранец
новобранец

Мнение от aiskrov »

Аз имам Торпидото на 6 м. И съм много доволен.На 6 месеца стаж е и е ок.Ловя с него по река и на затворени водоеми,като най-голямата риба е 1,5 и се справи отлично.Незнам от "кво е направен" но тежи около 270гр. с алуминиевата капачка и е с дължина 5.85см.За нискобюджетен прът е ок и доставката до Еконт ми беше бонус плюс кукуизваздач и 10 вързани куки.
Аватар
rap66
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от rap66 »

FL SUPER GAME 6М - тежи само 230 гр. - 65лв. Сапуна ги продаваше.
http://www.nasluka-shop.com/direkten-te ... er-game-6m" onclick="window.open(this.href);return false;
Аз имам на 7м, дигал съм таранки по 200 гр. с него. Пръчката е стегната, а на 6м предполагам ще е още по-добре. Вярно е малко над бюджета, но теглото ИМА значение, като значението нараства прогресивно на всеки час :D
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Да не отварям нова тема, реших да ползвам тази на колегата!При мен се появи същия проблем с избор на директен телескоп.Реших да купя 6 метров, който ще използвам за риболов на каракуда и дай Боже някой шаран!Търся нещо скромно и здраво да върши работа.Та кой от каквото е видял хубаво нека сподели мнение !!!!Наясно съм че при интензивен риболов с по-тежките ще има болки в ръцете, моля за мнения и снимки на модели!Дядо Коледа може и да ми прати някакъв ама първо да се допитам до Вас!Поздрави!
Всеки ден, в който не си на риба или на лов, е загубен! Ъ. Хемингуей
Аватар
Николай Ангелов
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Николай Ангелов »

Тази пръчка (с дължина 6 метра) през последните три години я поверих на половинката. Тя направи вече поне 50 риболова. Моите преди това също не са малко.
Ето още едно предложение, но с по-висока цена. Имам само впечатления от магазина.
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

http://prntscr.com/9dbv89" onclick="window.open(this.href);return false;
Някой ползвал ли го е? Мнение?
Аватар
gotra
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gotra »

Моля и други колеги с мнение по въпроса да се включат!
djavarnik
новобранец
новобранец

Мнение от djavarnik »

Разгледай тази марка: http://fishingshop-pike.com/index.php?r ... th=1_20025" onclick="window.open(this.href);return false;
Колега ползва 7м Ултимейт и е доволен. Стегната пръчка.
DJONI RINGO
фен клуб-скобар

Мнение от DJONI RINGO »

Sorcerer написа:
sme6ko написа:.... но тази система за монтаж на върха дали може да се премахне лесно.
С риск да си навлека неодобрение , тази система за монтаж , за мен поне е много по естетически издържана от някакъв си грозен, несъразмерен тефлонов конектор - изкъкан върху върха на въдицата :smt077
Навлече си го :D
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!

Личен лекар на скобарите :)
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

DJONI RINGO написа:
Sorcerer написа:
sme6ko написа:.... но тази система за монтаж на върха дали може да се премахне лесно.
С риск да си навлека неодобрение , тази система за монтаж , за мен поне е много по естетически издържана от някакъв си грозен, несъразмерен тефлонов конектор - изкъкан върху върха на въдицата :smt077
Навлече си го :D
Ай ся :D и аз съм с тефлонови конектори на осмиците, ама съм си ловил без проблем и с другата система :drinkers:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

И като се наложи бърза смяна на целия такъм, ко прайм с "тази система"?
НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

lishev_64 написа:И като се наложи бърза смяна на целия такъм, ко прайм с "тази система"?
Ами прайм ето ко :
http://www.allfishingbuy.com/Photos/Att ... o-pole.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ето го още веднъж същия възел, ако от първата картинка не става ясно : http://s214.photobucket.com/user/Xbrvhr ... l.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Скоростта с която сменям линиите при директните с тефлонов конектор е съпоставима с тази, когато сменям същите линии при другата система за монтаж... чи тъй прайм :drinkers:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Sorcerer написа:
lishev_64 написа:И като се наложи бърза смяна на целия такъм, ко прайм с "тази система"?
Ами прайм ето ко :
http://www.allfishingbuy.com/Photos/Att ... o-pole.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
ето го още веднъж същия възел, ако от първата картинка не става ясно : http://s214.photobucket.com/user/Xbrvhr ... l.jpg.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Скоростта с която сменям линиите при директните с тефлонов конектор е съпоставима с тази, когато сменям същите линии при другата система за монтаж... чи тъй прайм :drinkers:
Благодаря, колега!
Но като имаш в предвид цифрата в ника ми, нали не се съмняваш, че съм минал и през "такива" системи? :D Беше много назад във времето, когато монтирахме такъма с разни, халкички, шнурчета, ушенца и т.н.
Въпроса ми беше риторичен (нали така се казва?) - исках да покажа само, че съм привърженик на съвременните и лесни начини за монтаж на такъма. Нищо друго. :)
Пък и като се замисля, май не се сещам да съм срещал висок клас телескопи на водещи марки с монтирана халкичка, шнурче или нещо подобно на върха. Струва ми се, че тези системи бяха използвани при ниско бюджетните сопи от старите материали, и останаха назад във времето. Може да греша, не знам!
В крайна сметка аз не ги отричам. Само изразявам мнение. Всеки е в правото си и е свободен да избере най-удачния и лесен за себе си начин.
:drinkers:
Аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Sorcerer »

lishev_64 написа:.................................

Пък и като се замисля, май не се сещам да съм срещал висок клас телескопи на водещи марки с монтирана халкичка, шнурче или нещо подобно на върха.

... аз не се сещам за висок клас директни телескопи и с монтиран тефлонов конектор :D - обикновено си ги монтираме при покупката /конекторите де /, а иначе японците като доказани традиционалисти, си ползват пустия му шнур при техните пръчици, без да се интересуват от нововъведенията : http://www.allfishingbuy.com/Daiwa-Rods.htm" onclick="window.open(this.href);return false; :drinkers:
Аватар
lishev_64
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от lishev_64 »

Sorcerer написа:
lishev_64 написа:.................................

Пък и като се замисля, май не се сещам да съм срещал висок клас телескопи на водещи марки с монтирана халкичка, шнурче или нещо подобно на върха.

... аз не се сещам за висок клас директни телескопи и с монтиран тефлонов конектор :D - обикновено си ги монтираме при покупката /конекторите де /, а иначе японците като доказани традиционалисти, си ползват пустия му шнур при техните пръчици, без да се интересуват от нововъведенията : http://www.allfishingbuy.com/Daiwa-Rods.htm" onclick="window.open(this.href);return false; :drinkers:

Верно бре, не бях виждал такава сопа. :shock: Че тя уникална - емен, емен 5 метра, а тежи по-малко от една голяма ракия. 4,5м. - 85гр. :D Мислех си че моите Старбайти са с най-тънката бланка - 12мм. Ама тази гърми - 11,2мм. :D Представям си какво удоволствие ще е да се дърпат каракуди с този уникат!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”