Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Искър - всичко за и по реката
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Искър - всичко за и по реката
А риби има ли........................
- Бай Иван
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Времето застудя и никой не пише, сигурен знак че кълве!
Аз да дам инфо за нивото за реката - видя ми се с нормално ниво и бистра, като при Веца на Мездра цялата беше в лед.
Не знам дали има ледоход надолу по поречието...
Аз да дам инфо за нивото за реката - видя ми се с нормално ниво и бистра, като при Веца на Мездра цялата беше в лед.
Не знам дали има ледоход надолу по поречието...
Здравейте, колеги
Уикенда ще ходя до Реброво. Можете ли да споделите къде в района има смисъл да се отиде за риба?
Благодаря,
Уикенда ще ходя до Реброво. Можете ли да споделите къде в района има смисъл да се отиде за риба?
Благодаря,
Искъра при Враждебна е много висок , но от сутринта до обяд спадна с 10 сантима вертикално
-
- научил се да хвърля
В петък реката до София беше горе долу "кротка" но пак бърза за плувка за "моите" места за кефали. Но пуснах на дъно с подвижно олово и имаше два брутални удара, които не успах да засека. Може би защото ми беше 16-ка куката.... А и от самото олово се плашат много и си има бая чакане.... при -10 си е сковаващо да си неподвижен и тих 

-
- научил се да хвърля
Утре ще се пробвам за кефал по местата във Враждебна. Днес бях да разузная, бързичка ми се видя и доста бистра. Ще настоявам на плувка, Послед ще пиша как е било.
-
- научил се да хвърля

Това е от вчера.Реката е перфектна. Дано не пускат стената на панчарево скоро... Иска си много бял червей за захранка.
Три часа се кисна тапата за щука, но нямаше удар.
-
- научил се да хвърля
Добър улов колега, Поздравления.
Аз днес бях за два часа до моста на Ботевградско метнах 250 г бял но нямах дори и кълване. Потвърждавам че нивото и цвета на реката са перфектни.
Аз днес бях за два часа до моста на Ботевградско метнах 250 г бял но нямах дори и кълване. Потвърждавам че нивото и цвета на реката са перфектни.
-
- научил се да хвърля
Имам въпрос относно една таблица. Оня понеделник, сряда и четвъртък реката беше повече от перфектна, ниска и бистра. Сряда и четвъртък нямаше пипване, пълно мъртвило. Относно таблицата, за 27.01 я дават с едни измервания реката в Нови Искър, което мисля че е от Панчарево надолу, а на 28.01 я дава със съвсем различни. Отива да проверя като съм сигурен че ще са вдигнали явно стената и ще е бърза, но.... тя си беше все така спокойна.... някакви идеи?
27.01

28.01

27.01

28.01

- TRAP
- ще става разбирач
Дай линк на сайта където гледаш тези таблици.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- научил се да хвърля
От днес е даже още по-високо http://hydro.bg/bg/t1.php?ime&gr=data%2F&gn=tablRekiB
Става въпрос за гр. Нови Искър до София нали така? От днеска ако някой ходи ако може да каже как е нивото. И ако и днес е ниско значи просто тея отчитат дейност и по интоиция и предположения. Нарочно отидох вчера за да знам дали да и вярвам преди да отида,но.....
Става въпрос за гр. Нови Искър до София нали така? От днеска ако някой ходи ако може да каже как е нивото. И ако и днес е ниско значи просто тея отчитат дейност и по интоиция и предположения. Нарочно отидох вчера за да знам дали да и вярвам преди да отида,но.....
Така като гледам таблиците, които си сложил повишението на нивото е с 12 см. а на дебита от почти 20 кубика на 24,5 кубика в секунда. Не знам къде правят измерванията и къде ловиш ти, но ако си в някой по-широк участък, може и да не усетиш това увеличение на ниво и дебит. Под вецовете нивото редовно играе с 10-15 см и разликата не е кой знае колко голяма, особено ако сравняваш нивата на водата в два отделни дни.
-
- научил се да хвърля
Ясно.Regar написа:Така като гледам таблиците, които си сложил повишението на нивото е с 12 см. а на дебита от почти 20 кубика на 24,5 кубика в секунда. Не знам къде правят измерванията и къде ловиш ти, но ако си в някой по-широк участък, може и да не усетиш това увеличение на ниво и дебит. Под вецовете нивото редовно играе с 10-15 см и разликата не е кой знае колко голяма, особено ако сравняваш нивата на водата в два отделни дни.
Днес разликата е 34 см от оня ден, надявам се някой да потвърди че реката дигнала нивото за да съм сигурен в сайта.
http://hydro.bg/bg/t1.php?ime&gr=data%2F&gn=tablRekiB
Сайта е верен,а измерванията се правят онлайн всяка сутрин.
Не сме наследили земята от дедите си,а сме я взели на заем от децата си.От нас зависи в какво състояние ще им я върнем!
-
- научил се да хвърля
Значи в момента е 90см и 51,703 M3/s ? Някой ходил ли е днес или вчера от Панчарево до Нови Искър на реката да потвърди високо ниво?