Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Модератор: sapuna
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Байтрънар ! Всичко за системата от колегата Вальо !
Купувате спирт от аптеката-98% и четка за русуване.Отваряте капака на макарата,изчиствате с четката и спирта каквото е останало,и смазвате.Какво ще се занимавате с цялостно разглобяване
пп Като знам какъв иженер съм,направо ме е страх да ида на лекар.
пп Като знам какъв иженер съм,направо ме е страх да ида на лекар.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- вече хвърля и на тежко
Далеч съм от мисълта за цялостно разглобяване. Но имам макари, на които капака не може да се свали с 3-4 болта на капака, а има скрит под въртящата се глава с бигела. Затова питам за Томакс-а ако някой има схема или е разглобявал да ми обясни: Сваля се дръжката, сваля се капака с.... болта и смазване. Ако трябва да се сваля перото на лоста на байтрънъра опасно ли е да се развият странично болтчетата на оста и да се свали перото? А сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!
- hshopov
- разбира нещата
А бе това за пробката май си беше майтап!!!kostadin11 написа:Далеч съм от мисълта за цялостно разглобяване. Но имам макари, на които капака не може да се свали с 3-4 болта на капака, а има скрит под въртящата се глава с бигела. Затова питам за Томакс-а ако някой има схема или е разглобявал да ми обясни: Сваля се дръжката, сваля се капака с.... болта и смазване. Ако трябва да се сваля перото на лоста на байтрънъра опасно ли е да се развият странично болтчетата на оста и да се свали перото? А сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!
Malemi написа:коркоман принципно са хубава марка , вярвам им
- lishev_64
- разбира нещата
kostadin11 написа:.............................. сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!

Е, поне един колега да чете внимателно постовете в темата!

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
- hshopov
- разбира нещата
Тя,темата сериозно я оакахме , дружноlishev_64 написа:kostadin11 написа:.............................. сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!![]()
![]()
![]()
Е, поне един колега да чете внимателно постовете в темата!![]()
![]()
![]()
![]()

- lishev_64
- разбира нещата
hshopov написа:..............
Тя,темата сериозно я оакахме , дружноТака на един колега при монтаж на климатик при дупка 10 му слагаха дюбел 8 и му викаха,че не са му свесни тухлите

НА СЛУКА... И НЕКА БЪДЕМ ЧОВЕЦИ !!!
Не е опасно колега, но ако свалиш лостчето, после ще е игра да го наместиш защото пружината ще натиска.Затова като свалиш капака, лостчето не го сваляй.По принцип, ако макарата не е обслужвана, зъбите на короната и пиньона са с намаляла(или са останали без)смазка от инерционните цили.Можеш, да извадиш пиньона и короната и да ги почистиш и смажеш, като като не се заиграваш с байт системата.При затварянето, перото се намества към профила на лостчето.kostadin11 написа:Далеч съм от мисълта за цялостно разглобяване. Но имам макари, на които капака не може да се свали с 3-4 болта на капака, а има скрит под въртящата се глава с бигела. Затова питам за Томакс-а ако някой има схема или е разглобявал да ми обясни: Сваля се дръжката, сваля се капака с.... болта и смазване. Ако трябва да се сваля перото на лоста на байтрънъра опасно ли е да се развият странично болтчетата на оста и да се свали перото? А сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски
- Chromeo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Томакси имах, но не като твоите, нямах проблем с разглобяването и схема даже не съм гледал. Виждал съм поетапно как се профилактира байт и мисля, че манипулацията става и без да сваля системата.kevlar написа:.По принцип, ако макарата не е обслужвана, зъбите на короната и пиньона са с намаляла(или са останали без)смазка от инерционните сили.Можеш, да извадиш пиньона и короната и да ги почистиш и смажеш, като като не се заиграваш с байт системата.При затварянето, перото се намества към профила на лостчето.
catch a fish or die trying !!!
- antivik
- кандидат преподавател
Че нъл точно за туй я нарекохме "Зимна тема" , че то най-главното го решихме и стигнахме до консенсус/поне мен тъй ми се чини/, че "Всякой е свободен да лови и върти с каквото му е кеф", а и без малко майтап всичко става някак си много сериозно и скучноhshopov написа:Тя,темата сериозно я оакахме , дружноlishev_64 написа:kostadin11 написа:.............................. сериозно се замислям за пробиване на пробка 0,8 мм и с късо болтче 1 мм да се запушва!![]()
![]()
![]()
Е, поне един колега да чете внимателно постовете в темата!![]()
![]()
![]()
![]()
Така на един колега при монтаж на климатик при дупка 10 му слагаха дюбел 8 и му викаха,че не са му свесни тухлите

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аааа колеги темата не се е изчерпала,а напротив във разгара си е,сега разглобяваме байтрънер системата лесна работа поне още 3-4 страници писане,после идва по-трудното зглобяването поне 5-6 страници писане и и хоп станало март-април време за
и тетека.... 

Жаден съм а вода не ми се пие
- hshopov
- разбира нещата
Де бе...нека си пишем да минава зиматаalbundi29 написа:Аааа колеги темата не се е изчерпала,а напротив във разгара си е,сега разглобяваме байтрънер системата лесна работа поне още 3-4 страници писане,после идва по-трудното зглобяването поне 5-6 страници писане и и хоп станало март-април време заи тетека....

-
- разбира нещата
Как се ориентирахте в този нов облик ? аз 10 минути гледах докато разбера кое как , даже и сега не знам какво правя , пиша в полето "Бърз отговор "
- Антон Тонев
- сериозен играч
На мен специално, новия облик,въобще не ми харесва.
Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
-
- разбира нещата
Ставаме двама ама , какво от това !
Ставаме трима, но спамим!
Митак, отвори тема за това....
Митак, отвори тема за това....
''Времето е в нас и ние сме във времето,то нас обръща и ние него обръщаме'' - Васил Левски