Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Стръв за амур
Модератор: Paublo_Eskobar
- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: Стръв за амур
1 пакет пуканки 2 мин в микровълновата гледате да не се разпукат напълно слагате на куката и останалото до ваденето на рибата като пиене и ядене нема да го обесниавам по стари сте патили и прапатили
Иначе от "по-новите" методи косъм с повдигач. Или продават се изкуствени царевици силиконови киснете ги в аромат.Но за последното се пазете от шарковците

Иначе от "по-новите" методи косъм с повдигач. Или продават се изкуствени царевици силиконови киснете ги в аромат.Но за последното се пазете от шарковците

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравей приятел.
Аз мого пъти съм ловил бял амур на слаковци,там кълве главно на царевица,понякога и на стереопор,но трябва да са ароматизирани на мед,задължително.На друг язовир не сум хва6тал но там търси мед.
Аз мого пъти съм ловил бял амур на слаковци,там кълве главно на царевица,понякога и на стереопор,но трябва да са ароматизирани на мед,задължително.На друг язовир не сум хва6тал но там търси мед.
- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
Амура на слаковци кълве почти на всичко, самоче главно кълве в едната част на язовира. Пример. Някаде септември колега с който ходиме там 3 кила амурче на бял.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
pp4e написа:1 пакет пуканки 2 мин в микровълновата гледате да не се разпукат напълно слагате на куката...
Това изпробвано ли е?
С една дума да си стане истинска пуканка?
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- pp4e
- новобранец
- Обратна връзка:
GODzillata написа:pp4e написа:1 пакет пуканки 2 мин в микровълновата гледате да не се разпукат напълно слагате на куката...
Това изпробвано ли е?
С една дума да си стане истинска пуканка?
Ами последните 2 амура които извадихме с колегата с който спортуваме бяха имено на това.
Единия вариянт е леко да се е изпукала просто колкото да се отвори така че при мокренето да се разкисне и да пуска аромат този вариант е по удачен за косъм с повдигач. Тъи като се запазва по-голямата част на външната обвивка и се държи повече време. Другия вариант е когато се е разпукала напълно ако се загледаш се получава формата на кълбо като почистиш излишното си наподобява протаиново топче. При втория вариянт е по удачно долна тежест и над нея куки като пуканката е дирекно на тях. И поне по две три пуканки , защото се свиват от водата и намаляват обема си поне 2 пъти. И двата варианта са много удачни и за шаран като се комбинират с бели червии. При първия с лепилна смес при втория дирекно на куката.
Големия недостатък е ползването на различна захранка и стръв и относително малкото време което издържа. Ако няма течение водоема може да изкара до 40-50 мин. Но при пребирането на основното влакно задължително пада във водата поради размекналото си състояние.
аз сам чувал че амура опичал шоколад .... и така един ден обикалях около язовира с.лисец
и там се заприказвахме с един човек доста по вазрастен каза че на прожина на дуно в прожината слага кроасан и с кофичките от финети шоколада добавя оште шоколад и на прижината 2 куки с царевица и отгоре на основното струно пак 2 куки с царевица ... дали може да е вярно това сас шоколада или ма е ментросал както пише по книгите 

-
- новобранец
Re:
....................................
От 11-ти март до сега са ти направени пет забележки за писането с латински букви!Тази ти е шеста!
Седма няма да има!!! sapuna
От 11-ти март до сега са ти направени пет забележки за писането с латински букви!Тази ти е шеста!
Седма няма да има!!! sapuna
Колега царевица на косъм за мен си остава най-доброто ! 

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
-
- научил се да хвърля
Пробваи на червен домат малак и да е твърд