Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)
Модератор: Paublo_Eskobar
- кирил великий
- разбира нещата
- М. Сталев
- разбира нещата
Re: Влакно за мач при използване стационарна плувка(неподвижна)
Той и Нормундс Грабовскис стана вице световен с риболов на болонеза с ваглер ,тъй ,че колкото и рибари толкова и монтажи
-
- ще става разбирач
Бутник уважавам те като риболовец макар че не се познаваме лично,намесих монтанеца заради колегата който беше много краен в коментарите си.Много неша съм ги видял и научил от теб,нищо лично ако с нещо съм те засегнал, моля да бъда извинен,но ние сме си такива ''лаици''пък и кво друго да правим като не сме за риба освен да се джавкаме във форума.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
maverini написа:Бутник уважавам те като риболовец макар че не се познаваме лично,намесих монтанеца заради колегата който беше много краен в коментарите си.Много неша съм ги видял и научил от теб,нищо лично ако с нещо съм те засегнал, моля да бъда извинен,но ние сме си такива ''лаици''пък и кво друго да правим като не сме за риба освен да се джавкаме във форума.

Сталев,едва ли като е на свободен риболов ще посегне към боло и ваглери.По нагоре точно това написах-според ситуация ставаме ЕРЕТИЦИ отклоняваме се от правата вяра

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- новобранец
За каква плувка става въпрос?кирил великий написа: ...
В първата тема Методи Костов състезател от "Майсторски риболов", знаем че през 2010 г. печели на яз. "Цонево" със седем метра боло и сръбски плувки срещу всички мачови системи, казва че ОСНОВНИЯТ МУ проблем е бил невъзможността на влакното да потъва. Аз в личен план реших този проблем със спрея на "Мавер", за който съм писал и съм го снимал в други теми. И то с помощта на състезателите Любо Василев и Любо Бояджиев от магазина на Болополски на "Красно село". Те ми го изнамериха и много ми помогнаха. Значи, на Казичене платен - хвърлям 12 гр. Езеро на 30 метра, заставам на петното, влакното по линията потъва САМО без движения на пръта заради спрея, вятърът не му влияе, плувката стои над захраненото петно.
...
Maver- а четох, че се може да се използва и в/у монофили за потъване. Та.. ако си взема този Maver и напръскам с него някой монофил, то няма ли да е като sinking влакно с по-слабо потъване <<< Ако е така аз ще се позаинтересувам да го намеря !?!?!
- кирил великий
- разбира нещата
Плувките съм снимал в тази тема: viewtopic.php?f=118&t=33579kostadin skabrin написа: За каква плувка става въпрос?
Maver- а четох, че се може да се използва и в/у монофили за потъване. Та.. ако си взема този Maver и напръскам с него някой монофил, то няма ли да е като sinking влакно с по-слабо потъване <<< Ако е така аз ще се позаинтересувам да го намеря !?!?!
Спреят в тази: viewtopic.php?f=116&t=80688&start=60
Ако напръскаш монофил с тоя спрей, ще потъва много по-лесно и с по-траен ефект от специално потъващо влакно.
- SUPER MARIO
- ще става разбирач
А ако напръскаш потъващо влакно с този спрей нямали да потъва още по лесно.И защо ще си купувам и спрей при положение че има потъващо влакно . Абе хора кои са шараните че не мога да разбера....кирил великий написа:
Ако напръскаш монофил с тоя спрей, ще потъва много по-лесно и с по-траен ефект от специално потъващо влакно.

Бързай бавно.
- М. Сталев
- разбира нещата
Спрея или разтвор от веро + вода са задължителни при риболова на мач,защото влакното се омазнява или замърсява и трудно потъва,затова е хубаво по време на риболова да се третира няколко пъти с въпросните продукти.SUPER MARIO написа:А ако напръскаш потъващо влакно с този спрей нямали да потъва още по лесно.И защо ще си купувам и спрей при положение че има потъващо влакно . Абе хора кои са шараните че не мога да разбера....кирил великий написа:
Абе, тука скоро ще изяви някой желание да лови на мач с плетено влакно (то даже май имаше такъв "колега" преди време) или да върти блеснички и фофлерки с шаранджийска прътолица, а?
Експерименти от рода на ваглер с боло и потъващо влакно оставете на про-тата, а вие, чада мои, прохождащи в риболова, се придържайте към светите канони, както няколко пъти каза брат Бетовен:
Мач- потъващо влакно- ваглер, слайдер, стик
Боло- монофил- стационарна плувка
ха наслука, и придържайте се към светите канони

Мач- потъващо влакно- ваглер, слайдер, стик
Боло- монофил- стационарна плувка
ха наслука, и придържайте се към светите канони

- кирил великий
- разбира нещата
Ти живееш в София, нали? Пиши едно лично, като се стопли времето март, началото на април ще отидем на риба да ти покажа как аз работя с болонеза, сръбска плувка и ПОТЪНАЛО ВЛАКНО, пък ако не ти хареса нещо, можеш да ме оплюеш спокойно тука. Този метод е удобен само за някои ситуации, в които класиките не са подходящи. Иначе в общия случай сте си прави с Бетховен...ILEGAL написа:...Експерименти от рода на ваглер с боло и потъващо влакно оставете на про-тата, а вие...
Грешно ме разбра, приятелю. Говорех за начинаещите риболовци! Иначе, експериментите в риболова са красотата на това хоби, но трябва да се правят от риболовци добре запознати с класическите методи (и с определен опит в тези класически методи). Всичко е много индивидуално в риболова, но никой не може да ме убеди, че на затворен водоем ще лови по- ефективно с боло отколкото с класически мач.
- кирил великий
- разбира нещата
А, то не пречи все пак да идем съвместно през пролетта напр. на Казиченския.
Никак дажекирил великий написа:А, то не пречи все пак да идем съвместно през пролетта напр. на Казиченския.

- М. Сталев
- разбира нещата
като се замисля има доста резон да ловиш с по кораво боло и ваглер защото няма друг метод на който можеш на 30-35 метра да ловиш на фиксиран ваглер на 5 метра дълбочина да кажем (може и повече според дължината на болото ).вярно не е за човек който тепърво навлиза в нещата
А на тази дълбочина с какво фиксирания ваглер превъзхожда подвижния?