Пускане на големи шарани?

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Пускате ли риби над 3кг обратно?

да
311
58%
не
228
42%

Общо гласове: 539

www.***.com
ще става разбирач
ще става разбирач

Пускане на големи шарани?

Мнение от www.***.com »

Мен поне това ми е нещо като задължение и единствено след като даря живота на уловената риба се чувствам още по щастлив.
Немога да си представа, че ще заколя шаран или ще се снимам с него провисен на въже.

Та реших да пусна една анкета дали има и други, които гледат на риболова през моята призма...
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Аз съм "За" за пускането и на по-малки от три килограма.
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

За пускането на по малки от 3кг съм ЗА да се пускат и ги пускам. Но над 3 ако е един екземпляр не го пускам а си се снимам с него и го ядем семейно :) (особенно ако от платен водоем) ако са пове4е снимам се с тях вземам един а другите ако не ги искат някои от придружаващите ме риболовци отиват във водата да трупат килца :)
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от HOOLIGAN »

Regar написа:Аз съм "За" за пускането и на по-малки от три килограма.
100% съм съгласен, пък и за пускането на по големи от 3кг риби също, е, някой път може да се задържи някоя по-голяма , но нека не се превърне в навик :lol:
Изображение
Regar
фен клуб-скобар

Мнение от Regar »

Колега acioice, незнам дали си опитвал голям шаран от НЕарендован водоем, но аз имах "удоволствието" да опитам преди 2 години при едно гостуване в северна България. Незнам дали беше зле приготвен, но по-ухаеща на тиня риба не съм ял никога. Не мисля да повтарям.
Моето мнение е, че големите шарани (доколкото са останали) не са подходящи за консумация и местото им е във водата.
Язовирчетата тип "аквариум" в които рибите са повече от водата са тема на друг разговор
TOPCOMPUTERS
новобранец
новобранец

:)

Мнение от TOPCOMPUTERS »

Ас също сам ЗА ! Нека и на някой друг колегада му излезе късмета със екземпляра които съм хванал !
acioice
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от acioice »

Regar да ти отговоря опитвал съм има миришещи на тиня но има и много вкусни (Тец 2, Малко Шарково, Каменец, Огняново).Хапвам риба от проверени язовири и ако ми засмърди от някъде от там повече не взимам. Много по-лесно е да се каже че всичката риба която хващаме я пускаме обратно (може и да има такива хора не оспорвам) но аз много обичам да си хапна рибка собственоръчно уловена и си вземам от всеки излет на които ходя ако има улов.
Аватар
shefa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от shefa »

Дунавската риба е много вкуснаИзображение
lz1igr
разбира нещата
разбира нещата

Пускане на големи шарани

Мнение от lz1igr »

Колеги,не си противоречете.Та нали отиваме на риболов,за да хванем риба?Не мога да вдяна,защо трябва да пускам обратно едрата риба,след като вече е пораснала,а не малката,която трябва да порасне?Накрая,защо трябва да се съобразявам с мнението на изкукалите европейци?Нима трябва да променяме изграденото мнение за риболова у нас,защото някой си там в Европа правел така?Ами с извинение да духат супата.Ако искаме да има едра риба във водоемите,трябва да осигурим първо малката.Хулиган,направи така,че да не чувстваме влиянието на carp.bg.Щом искат ония хора там,нека си дискутират-ние не им пречим,нито им налагаме наша тема.Ееееееееее изнервих се.Извинявам се на всички.НАСЛУКА.
pol
новобранец
новобранец

Мнение от pol »

Âúïðîñà å äà íå ñå îëèâàø.
È äà íå ñå îëèâàìå âñè÷êè.
È äà ïðå÷èìå íà îñòàíàëèòå äà ñå îëèâàò.

Ñàìî òîãàâà ùå ìîæåìå îùå äúëãè ãîäèíè äà ñè ÷åøåìå åçèöèòå íà òåìà ðèáîëîâ.
Èíà÷å âñè÷êî ùå îñòàíå ñàìî ñïîìåíè çà åäíè è íåîñúùåñòâåíà ìå÷òà çà îñòàíàëèòå.
Аватар
zograf
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от zograf »

Колеги Аз по принцип пущам всичката риба която съм уловил ако съм хапвал същата.Или си оставям толкова колкото ще консумираме веднъж.
Що се отнася за тези екземпляри над 3 килограма много ги харесвам ама само за тръпката иначе за консумация предпочитам 1-1.5 килограма шаран.А за поста и гласуването имам чуство че гласуваме дали ще вземете риба от охладителя на АЕЦ Козлудуй. Колеги осъзнайте се половина БГ не се храни зравословно------ЗАЩО?
:( :( а ние кво коментираме----ГЛАДНИ КЮФТЕТА РИТАТ :cry: :cry: .За мен в тая шибана (за някай не) държава трябва да се съчетават нещата удоволствие и ако има за тигана е добре.За мен гласуването трябва да бъде ако колегите до теб започнат да прибират шаранчета около 0.5 килограма до коя бройка ще ги изтраете да не се обадите на горските - е туй е въпроса а не какво ще ги правим рибетата които са се вмирисали от старост в 90% от водоемите.Искрено се надявам че не обиждам останалите колеги ама това е самата истина в БГ. :cry:
"Животът се измерва не с броя вдишвания, а с моментите, които са накарали дъха ни да спре!"

Когато Бог дал на хората мозъци, той не им казал, че те задължително ще функционират.
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Рибата е плячка... Рибата е храна и на мен ми харесва да я хвана, да я сготвя и да я изядем с приятели. Смятам, че тя не е играчка, за да се кефя първо аз на хващането на една риба, да я пусна и после друг да се "кефи" на същата риба... От друга страна... като се замисля повечко... можи би риболова е садизъм спрямо рибата ... и спирам да мисля на тая тема, защото ще си продам въдиците, ако продължавам.
Всичките прасета на мезета!
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

И аз съм съгласен да бъдат пускани , по принцип с баща ми преди 2 години имахме слука на Студен кладенец да хванем един шаран 14 кг и един 7 кг . По- малкия беше пуснат , а големия му се порадва махалата на скарата . :D Един екземпляр е достатъчен за вкъщи.
Клавиатура риба не лови!!!
vlado tinchev
новобранец
новобранец

Re: Пускане на големи шарани

Мнение от vlado tinchev »

lz1igr написа:Колеги,не си противоречете.Та нали отиваме на риболов,за да хванем риба?Не мога да вдяна,защо трябва да пускам обратно едрата риба,след като вече е пораснала,а не малката,която трябва да порасне?Накрая,защо трябва да се съобразявам с мнението на изкукалите европейци?Нима трябва да променяме изграденото мнение за риболова у нас,защото някой си там в Европа правел така?Ами с извинение да духат супата.Ако искаме да има едра риба във водоемите,трябва да осигурим първо малката.Хулиган,направи така,че да не чувстваме влиянието на carp.bg.Щом искат ония хора там,нека си дискутират-ние не им пречим,нито им налагаме наша тема.Ееееееееее изнервих се.Извинявам се на всички.НАСЛУКА.
Зад това мнение се крият нито доводи нито разум...
То бива да се пишат глупости, ама пак чак толкова...
Аз съм за пускането на шараните, особено пък що се отнася до големите екземпляри - иначе никога няма да има достатъчно от големите риби!
Аватар
HOOLIGAN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Пускане на големи шарани

Мнение от HOOLIGAN »

lz1igr написа:Хулиган,направи така,че да не чувстваме влиянието на carp.bg.Щом искат ония хора там,нека си дискутират-ние не им пречим,нито им налагаме наша тема.Ееееееееее изнервих се.Извинявам се на всички.НАСЛУКА.
Приятелю, не съм модератор тук и не знам защо към мен се обръщаш :?: , пък и не познавам момчетата от http://www.carpbg.com , аз само чета в техния сайт. Мисля че между тях има много кадърни и свестни пичове и че всеки има място тук във форума и също така има право да изразява собствено мнение и да споделя своя опит.
Не искам конфронтация, искам да бъдем полезни един на друг!
С Уважение!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”