Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
Re: Вкусотии в чинии
Доктора ми забрани да ям бекон. Иначе за гъбите и кашкавала си прав. Другото е, пилешки сърца, воденички и дробчета, и с няколко чаши червен гроздов сок, направо се размазах 

написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
ЧРД Радо.Пише че ставаш на 36,жив и здрав да си и много щастлив.
Аз днеска купих котлет шаран,мерлуза и филета други риби-мисля половината на Рибена чорба,другото печено с варени картофи.
Аз днеска купих котлет шаран,мерлуза и филета други риби-мисля половината на Рибена чорба,другото печено с варени картофи.

Риболовци.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Днес положителните температури и слънце навяха в мен ищах за море и морска храна, та за първи път направих един октопод:

След като го варих 20 минути в тенджерата под налягане, се получи това:

Насецках го:

И го метнах в уок тиганя с лучец и чесънче, след това поръсих червено пиперче и яла те:

И едно гуакамоле напраих, че да има къде да утопи човек...

Убавиня е, нещо средно между рак и риба на вкус...полях го с траминерче и те така!
Ама прочетох, че октопода бил умен като куче и ми стана кофти, че съм го изял...
....баси как ни се промива мозъка откъм храните, а?!

След като го варих 20 минути в тенджерата под налягане, се получи това:

Насецках го:

И го метнах в уок тиганя с лучец и чесънче, след това поръсих червено пиперче и яла те:

И едно гуакамоле напраих, че да има къде да утопи човек...

Убавиня е, нещо средно между рак и риба на вкус...полях го с траминерче и те така!

Ама прочетох, че октопода бил умен като куче и ми стана кофти, че съм го изял...

Последно промяна от GODzillata на Сря Яну 27, 2016 7:24 pm, променено общо 1 път.
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- Bigmarlin
- сериозен играч
Ко стаа бе,хората от равнината готват морски дарове,а тези пък от морето мрувки супер боч
А ма пък иначе много добре се е получило

А ма пък иначе много добре се е получило

колеги подариха ми сач кажете някоя вкусна рецепта
- Bigmarlin
- сериозен играч
Мрувки ,лук,морков,тивичка,чушка, на ленти и се пече до златисто
Последно промяна от Bigmarlin на Сря Яну 27, 2016 9:51 pm, променено общо 1 път.
- GODzillata
ЧРД, Радо, жив и здрав! 

Благодаря ви за пожеланията. Тази вечер мислех да се похваля с едно печено пиле, ама докато сляза долу, жената го бе разкъсала.
написа:Обърни си шапката с козирката назад. Шарана си мисли, че си тръгваш и започва да кълве.
Е сега Ти и Краси сте най Добре-Средната възраст-малки Деца-малки проблеми.
И двамата сте на едни килограми горе долу-между 105-и 115-Яки Българи.
Гледайте да тренирате,да не Стигнете Кирето-Набора-че наобратно е Трудно.
И двамата сте на едни килограми горе долу-между 105-и 115-Яки Българи.
Гледайте да тренирате,да не Стигнете Кирето-Набора-че наобратно е Трудно.

Риболовци.
- Vid
- кандидат преподавател
Кире, сигур за пръв и последен път чувам за варен октопод в тенджера под налягане... Ама, важен е крайния резултат...GODzillata написа:Днес положителните температури и слънце навяха в мен ищах за море и морска храна, та за първи път направих един октопод:След като го варих 20 минути в тенджерата под налягане, се получи това:
п.п. Много полезна храна, няма нищо общо със свинските пържоли и наденички....

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- GODzillata
Крайният резултат бе много добър, 8-подът беше станал мозък, опитай някой ден.Vid написа:Кире, сигур за пръв и последен път чувам за варен октопод в тенджера под налягане... Ама, важен е крайния резултат...

- emo vasilev
- сериозен играч
Относно варенето на октопода - в края на декември закачих един около кило на Ставрос ....Гледам кой как извади октопод почва да го млати от бетона , а то било за да му се отпуснат мускулите за да бъде по лесен за приготвяне .
Та след като го извадих и млатих достатъчно ,го изчистих и оставих да престои 24 часа .Сложих го в тенджера , чаша бяло вино , малко сода , един дафинов лист , 7-8 зърна чер пипер и долях вода .Вари се 40 -50 мин , като периодично се проверява с вилица .Ако се вари по малко е жилав , ако се вари повече става още по жилав .Та след като го сварих го изпържих в олио и сана разкош !
Та след като го извадих и млатих достатъчно ,го изчистих и оставих да престои 24 часа .Сложих го в тенджера , чаша бяло вино , малко сода , един дафинов лист , 7-8 зърна чер пипер и долях вода .Вари се 40 -50 мин , като периодично се проверява с вилица .Ако се вари по малко е жилав , ако се вари повече става още по жилав .Та след като го сварих го изпържих в олио и сана разкош !
Аз като бях веднъж в Гърция,един който беше капитан на тримаран,българин но работи там,та той ми каза ,че октоподи,калмари и прочее мекотели,много вдигали холестерола.В пъти повече от свинско винско и т.н.Дали е верно обаче не знам защото стоях само една седмица.
Остави само стъпки
- Bigmarlin
- сериозен играч
По принцип знам,чел съм де,че при продължителен прием на ниско холестеролни храни,организма почва сам да си прави свръхпроизводство на холестерол,та свинското и винското не трябва да се зачеркват от менюто
Гледам,че октопус го дават богат на полинненаситени мазнини,които са полезни по принципс
Тъкмо взех от метрото калмарчета и октопод и ще се пробвам и аз
Гледам,че октопус го дават богат на полинненаситени мазнини,които са полезни по принципс
Тъкмо взех от метрото калмарчета и октопод и ще се пробвам и аз
Днес сме на патешко...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Късмет.Всичко е до късмет.