Comlic FIUME , Tica - Tech ,...milo ?!

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Публикувай отговор
mite.kn
новобранец
новобранец

Re: Comlic FIUME , Tica - Tech ,...milo ?!

Мнение от mite.kn »

Има ли магазин в София където може да се види и купи това Мило?
Последно промяна от mite.kn на Чет Яну 28, 2016 8:32 am, променено общо 1 път.
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Ако не е въпрос на пари, бих препоръчал избора да се сведе само между Мило и Колмик. Тика -та някак си не се вмества в тази компания.
Спорът кой е по-добрият бранд ще изглупее, и двата са силни в болонезите и директните, изборът е въпрос на индивидуалност. Лично мен РЕД 50 ме възхищава, горещо препоръчвам и Страдивари.

PC061100.JPG
PC061100.JPG (2.96 MiB) Преглеждано 1467 пъти
Прикачени файлове
PC061107.JPG
PC061107.JPG (2.95 MiB) Преглеждано 1467 пъти
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

[quote="naskobo"] Спорът кой е по-добрият бранд ще изглупее

Брандът не ме интересува.
Аз сравнявам тоягите и вземам това, което най-добре се вписва в изискванията ми.
Важното е да не ме боли китката след риболов.
Аватар
gogobogo
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от gogobogo »

Прегледай и топ моделите на Тибертини. Имам миналогодишния уникална шестметрова болонеза.
Изображение
КЕФА ЦЕНА НЯМА.
Аватар
pepi555
фен клуб-скобар

Мнение от pepi555 »

Тук май не избирате болонеза а само марка а ? Каква да е тази болонеза по-стегната или 'по-италианска' ......или си решил да дадеш 500лв за нещо което ще избереш по мненията на 10-15 души във форума/не че е лошо да питаш/ все пак тези въдици са налични в България и могат да се разгледат !!!
И все пак това е моето мнение - Тика Тех или Сигнал със едни водачи за 50-60$ и става страхотна въдица със смешно евтини рез части, Мило и Колмик няма да ги коментирам - колегите са изписали достатъчно, само ти давам един жокер - не отхвърляй шимано...........има защо :mrgreen:
поздрави и успех :wink:

п.п. Наско това скобар ли е на снимката :roll: че не съм виждал отдавна :lol:
На всички невярващи за килограмите мога да им кажа че : Риба и Цици се разбират колко са голями само ако ги държиш в ръцете си!!!
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

bruno11 написа:колега butnik ,моля сподели мнението си за colmic - та нали форумите са за това да обменяме мнения базирани на собствения ни опит .
от до тук писаното разбирам,че milo се произвежда в италия , а colmic и tica в китай ?
относно бюджета ,той ще адекватен на предложеното качество / просто не ми се занимава да намесвам шимано ,поради ред причини/въртя се около по-добрите модели на тези 3 марки .
FIUME
Tech
Red Fifty
дилемаа .....
Щом не си намерил разлика между двете :D хвърляй чоп.За протокола-Мило имат 4 модела в ценовият клас на Фуиме и на Страдиварито са още 4 модела.Как да съпоставям въдици с въдица.Явно тия от Реглас ги налучкват,а китайците ги правят от първият път.Купувай Колмика и това е.
Рангелов,нещо се изхвърли за Реглас,ще се направя,че не съм забелязал,както и намесата на щеки в тема за болонези.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Следя темата с интерес......понеже и "най-ункалната" се чупи редно е да се съпоставят достъпността и цената на оригинални резеврни части.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

ако някой не е разбрал при мен нещата стоят последния начин :
- не робувам на марки
- ще направя директна съпоставка м/у пръчките ,тъй като наистина ги има налични в софия / технически параметри -материал,тегло,водачи
- наличност на резервни части - време за доставка + цена
- удоволствие от покупка с конкретния търговец
цените,на които с продават въпросните модели на колмик и мило са сериозни поне за мен и не мога да си позволя да заприходя сопа с лека ръка ..
какви са ви впечатленията от Страдивари-то, има ли хора които я ползват в бг и може ли да не се направи сравнение с фиуме-то ?!
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
mite.kn
новобранец
новобранец

Мнение от mite.kn »

Интересна тема... тук дилемата е: имам едни парички, ама защо да ги набутвам като може да мина по-тънко... Сега скъпите неща са за тези, които могат да си ги позволят. Колега, скъпата въдица не задължително да е "най-уникалната", да не се чупи, да е най-леката , най-здравата и т.н. Скъпата въдица е удоволствие, което можеш да си позволиш! Ако не ти се дават парички, имаш вариант- Китайчето и сменяваш водачите.. Само смелост!
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

Аз имам горе долу същия "проблем", но моето сравнение не е със Тика Тех, а Суинг /такава имам/ и в класацията ми е и Тубертини Левъл 8400, но още не е дошъл у нас, а мисля, че имат и един нов модел. Есента обикалях и ги тръсках. Спор няма, че всички ми харесват. Единият ме критерий е теглото на болонезата и установих, че италианците /или повечето от тях/ пишат грамажите на болонезите без водачите по каталозите си. Колмик Фиуме е 239 гр./по каталог 220 гр./. Това в никакъв случай не го прави лоша въдица. Мило не съм ги проверил та за това питам хората, които ги имат - отговарят ли на каталожните данни? Редфифти-то го дават 210 гр. на 6 м., а Страдивари Стронг 198 гр. Ако наистина е така това е едно голямо предимството за Мило, но ако не е така ще се окаже, че реално болонеза на 6м. тежи около 240-250 гр. и при това положение не виждам защо да задраскваме Тиките. Карбона им е видимо по-грозен, но не съм сигурен, че е по-ненадежден, а и безпроблемния сервиз, съчетан с цената на въдиците според мен ги оставя в класацията. Другия ми критерий е здравината. Няма да я коментирам защото няма как да го установим преди покупката. Просто предполагам, че като давам 500 и кусур лева за болонеза и я ползвам с предписанието на производителя няма да имам проблем с нея. Накратко - доверявам се! Прегледах италианските форуми до колкото ми позволява Гугъл преводач и визирайки тях моята болонеза би трябвало да е Дайва, но у нас просто няма как да се види.
Предстои ми нова обиколка, но тя ще бъде директно сравнение между настоящата ми болонеза, от която съм доволен и евентуалната ми бъдеща окомплектовани с макарата, която ще ползвам. Моля да бъда извинен предварително от търговците, но ще им се наложи :) , а мисля, че ще бъде полезно и за тях.

п.п. Май станах малко досаден. Ако е така моля да бъда извинен, но пиша с цел да споделя моите впечатления от избора на "най-добрата болонеза".
miro253
фен клуб-скобар

Мнение от miro253 »

mite.kn написа:Интересна тема... тук дилемата е: имам едни парички, ама защо да ги набутвам като може да мина по-тънко... Сега скъпите неща са за тези, които могат да си ги позволят. Колега, скъпата въдица не задължително да е "най-уникалната", да не се чупи, да е най-леката , най-здравата и т.н. Скъпата въдица е удоволствие, което можеш да си позволиш! Ако не ти се дават парички, имаш вариант- Китайчето и сменяваш водачите.. Само смелост!
Така е, но има една максима - "Не всичко скъпо е хубаво, но всичко хубаво е скъпо" :D .
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

mite.kn написа:..... Ако не ти се дават парички, имаш вариант- Китайчето и сменяваш водачите..
Понеже няколко пъти се спомена тази опция, стана ми любопитно и видях, че горния клас на ТИКА за 6 м далеч не са евтини -предлагат се за около 300 лв. Хубави водачи и макародържач с труда вероятно ще се вържат към 150 лв, така че не виждам смисъл да се слага на "прасе- звънче"
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
mite.kn
новобранец
новобранец

Мнение от mite.kn »

Абе друго си е тунинга...
Аватар
bruno11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bruno11 »

mite.kn написа:Интересна тема... тук дилемата е: имам едни парички, ама защо да ги набутвам като може да мина по-тънко... Сега скъпите неща са за тези, които могат да си ги позволят. Колега, скъпата въдица не задължително да е "най-уникалната", да не се чупи, да е най-леката , най-здравата и т.н. Скъпата въдица е удоволствие, което можеш да си позволиш! Ако не ти се дават парички, имаш вариант- Китайчето и сменяваш водачите.. Само смелост!
колега mite,kn
"Сега скъпите неща са за тези, които могат да си ги позволят" - някъде да видя да коментирам цени или да се оплаквам,че нещо ми е скъпо ?!

"скъпата въдица не задължително да е "най-уникалната", да не се чупи, да е най-леката , най-здравата и т.н" -с това не съм съгласен,аз цял живот се занимавам с търговия и претендирам,че разбирам от това поне малко,именно скъпите продукти-въдица в случея за това са по-скъпи,тъй като в тях е вложено повече от колкото в направата на останалите или поне това се очаква да бъде.и да задължително е да превъзхожда останалите поне по няколко параметъра - по -лека ,по здрава,скъпите въдици се създават за това да служат като еталон пред по-евтините,респективно да оправдават повечето пари дадени от клиента.пример няма клиент който да закупува мазарати и да очаква да бъде в сервиза толкова често като с опел вектра

мисля ,че с това не изчерпваме темата като аз пак търся вашето мнение колмик ,тика, или мило ........... :?
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
mite.kn
новобранец
новобранец

Мнение от mite.kn »

Добър отговор, колега! Само че ти купуваш въдица, а не Мазерати. Купуваш една въдица, след това кулпуваш още една и пак отново.... Ехее ако можеше само с една! Липсва ти смелост, това е.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”