Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от аксел »

Благодаря за поканата,ама на платено не ходя.След като ловиш с нея щуки,това означава да се ограничаващ до въртележки №2 по Мепс,без лонг каст серията и клатушки до 8гр.Плетеното влакно трябва да е с максимална издръжливост 8лб,което отговаря на 0.4 по японския стандарт,иначе не спазваш техническите характеристики препоръчани от фирмата производител........знам,че ние българите можем и правим всичко "по-така" от другите,ама нещо не съм съгласен.Виж мнението на колегата Вид,то е правилното. .........какво да и гледам на пръчката......нисък клас,грубовата и глуха имам цял наръч подобни.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Когато не е изрично упоменато , че иде реч за тест по брейд , обикновено разбираме теста на линия либри като диаметър монофил който е оптимален за въдицата или в случаят 0.128мм - 0.235мм реални , а не теглото носимост в либри на бланката . Също така горният тест не е пряко свързан с вида на примамката а с теглото и . Демек може и да си лови спокойно и с по-големи от №2 по МЕПСС блесни с Ганчо GAN702LLF . Вече за Ганчо GAN702LF който е споменал колегата с поканата , важат характеристиките 0.165 - 0.26мм оптимален диаметър монофил и спокойна работа дори с четворки Аглия в гьолчета без течение . Та това са реалните техническите характеристики препоръчани от фирмата а не приказки от Шехеразада , примерно :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Patera
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Patera »

Здравейте! Някой сблъсквал ли се е с тази пръчка - http://www.sigurna-sluka.com/index.php? ... &Itemid=55

С какъв строй е, отговаря ли си теста, абе като цяло всякаква информация ще ми е от полза. Благодаря!
I can teach you wonders if you give me your soul
Marvels and wild dreams can be yours
I can teach you how iron turns to gold
And how life can grow so old
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Monovbg написа: Имай предвид, че Ред Шадоу-а е с по-къса дръжка и се балансира добре с макара около 320 гр., но ако твоята е по-лека, може в най-задната част на дръжката на пръта да добавиш някакво утежнение с цел по-добър баланс, което ще ти позволи да боравиш по-лесно с нея и по-малко да се измаряш, докато ловиш.
Имайте в предвид, че Ред Шадоу, а също и Бляк Шадоу трудно се балансират с нормалните макари ползвани за този тип пръчки относно дължина, тегло и пр..., просто за баланса им са нужни една идея по тежки макари, инак са прекрасни пръчки като бланки....
Monovbg написа: може в най-задната част на дръжката на пръта да добавиш някакво утежнение с цел по-добър баланс, което ще ти позволи да боравиш по-лесно с нея и по-малко да се измаряш, докато ловиш.
Лично съм против това, защото когато ловиш с небалансирана пръчка само ще ти се скапе китката, а когато ловиш с утежнина пръчка, освен китката ще ти се скапе и рамото....
Ама, то тук има и значение на колко годинки си и колко як си? :lol:
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

Колеги след като си окомплектовах кефалския лайт такъм, тази година дойде ред и на щукарския по-тежък. Спрял съм се на две въдици Shitenno Seiryuu - XZOGA SR-S 72M2 и filstar black shadow 2.44 5-21. Лошото е, че не съм пипал нито една от двете а разликата им е 100лв. Заслужава ли си Xzogata стоте лева от горе, и има ли други въдици до 300лв. които биха били добри варианти. Както е видно спрял съм се на варианти до 2.40 с акции от 5-30 с бърз строй. Предварително благодаря за нови предложения и изказани впечатления.
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Не знам дали му е тук мястото да пиша за тези спининг въдици защото не са така да се каже на достъпна цена ... просто реших да дам по някой лев отгоре.Както бях писал по назад търся пръчка с която ще се лови основно на джиг /може да се ползва веднъж или два пъти в годината за риболов в Гърция с воблери/ от брега.Спрял съм се на две спининг пърчки с цена около 300лв.Става въпрос за тези:
- Angler's Republic Palms SHORE GUN - http://spinningfish.bg/catalogue/produc ... -shore-gun тази с акция 10-35 и дължина 2.70+
- GAD Chaser - модела с 2.59 дължина и акция 10-35 или 12-46
Някой има ли преки наблюдения ... за двата спининга ... навсякъде прочетох много добри коментари особено за втората.Или в крайна сметка да се насоча към Зога Шитено /7-40/ или Мамбата /12-45/ макар че като дължини идват по къси за риболов от брега.
Благодаря!
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

имам въпросната Зога,Бляк шадоу-а съм го тръскал на сухо.Филстара е по лек,с малки водачи и доста по-колест,все пак е ексфаст,според мене е по-подходящ за джиг.С моята имам 3,5кг. щука на Марица,според мене е по-универсална пръчка,но е по-къса,зависи доста от теглото на примамките, Зогата е по-мощна и ми харесва повече,но това си е мое мнение.Тази Зога ми остана последна и нямам намерение да я продавам.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Забравих да отговоря,на другия колега имах и Бляк Мамба-та,която си визирал.Отговорът на твоя въпрос специално за Зогите е следния:зависи от големината на примамките,примерно при воблери над 150мм ти трябва Мамба,при по-малки Шитеното е по добро.
Аватар
freeman.bg
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от freeman.bg »

аксел написа:имам въпросната Зога,Бляк шадоу-а съм го тръскал на сухо.Филстара е по лек,с малки водачи и доста по-колест,все пак е ексфаст,според мене е по-подходящ за джиг.С моята имам 3,5кг. щука на Марица,според мене е по-универсална пръчка,но е по-къса,зависи доста от теглото на примамките, Зогата е по-мощна и ми харесва повече,но това си е мое мнение.Тази Зога ми остана последна и нямам намерение да я продавам.
Демек Зогата и на джиг добре се справя, защото гледам я дават MFast.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Да от лодка с глави до 22гр.Гледай по Хобито Върхара лови и щуки и белки с точно това Шитено 5-30гр. на 219см.,даже и в Норвегия ловеше с нея.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Ъхъ , Върхи , Калоян и сие определено са си пътеводна светлина която трябва да следваме неотлъчно :lol: :lol: :lol: Нали и те требва да си продадат по някакъв начин асортимента де го държат по складчетата си . Еле па оня образ де обикаля из цел свет с предаването "Речни чудовища" и лови с едни от най-големите шитни които гего индустрията би могла да произведе :lol: Убавото при него е , едно , че има кой да му плаща да лови с тях , второ , кой да му ги дава безплатно та .... Иначе Шитеньото е много здрава универсална гега , ама е толко глуха горката , че ако се ползва за джиг от брега едно 60% от кълванетата ще бъдат пропуснати .

Павел Иванов
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Павел Иванов написа:Ъхъ , Върхи , Калоян и сие определено са си пътеводна светлина която трябва да следваме неотлъчно :lol: :lol: :lol: Нали и те требва да си продадат по някакъв начин асортимента де го държат по складчетата си . Еле па оня образ де обикаля из цел свет с предаването "Речни чудовища" и лови с едни от най-големите шитни които гего индустрията би могла да произведе :lol: Убавото при него е , едно , че има кой да му плаща да лови с тях , второ , кой да му ги дава безплатно та .... Иначе Шитеньото е много здрава универсална гега , ама е толко глуха горката , че ако се ползва за джиг от брега едно 60% от кълванетата ще бъдат пропуснати .
Е аз търся освен здрава но също така и чувствителна въдица ... за това се насочих към тези два модела.Разпитвам толкова много защото и паричките не са малко ... ще изчакам още някое мнение и ще взема една от двете или пък Зогата.
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

За сметка на това паднат ли температурите под нулата си оставяш чувствителния Бляк Шадоу в къщи,пр тези миниатюрни водачи замръзването им прави риболова невъзможен,същото беше казал някъде колега и за горните три водача на Гад-а.......глухотата си е нещо доста субективно понятие при пръчките.Като алтернатива можеш да погледнеш някои въдици на Савидж Гиър и Фаворит имат сполучливи модели,задоволяващи изискванията ти.
pike13
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pike13 »

Павел Иванов написа:, ама е толко глуха горката , че ако се ползва за джиг от брега едно 60% от кълванетата ще бъдат пропуснати .
Позволете да се изкажа ,с цялото си уважение към вас,
но ,аз мисля че по важно е чувствителността на риболовеца
пред тази на пръчката :D

п.п.я съм хипер чувствителен
РИБКА СИ ХВАНИ И БЪРЗО ТИ ПУСНИ
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Чувствителен на тема Шитеньо :roll:

Павел Иванов
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”