Не си ти когато не си на вода ^_^

Модератори: bobopeli, sapuna

SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Не си ти когато не си на вода ^_^

Мнение от SuperMario45 »

В Сряда (03.02.) с оглед на хубавото време и това че ме сърбяха ръцете да пробвам някои от новите придобивки се запътих към добре познато място.
А въпросното място е платеното по пътя за Звъничево. Взех една кутия шарени и една консерва сладка царевица и газ.
Бях там някъде около 9 и 30, набързо сглобих мача и го приведох в бойна готовност. Основно 0.20 и повод 0.14 с кука 10-ка на която боднах 2 бели с 1 червен за цвят и заметнах. И докато още си оправях сергията и хвърлящ по едно око на плувката видях че тя спря и пое надолу. След 5 минути маневриране се показа този хубавец -
Първото за деня...
Първото за деня...
IMG_20160203_100857.jpg (2.09 MiB) Преглеждано 2802 пъти
Смених червеите, изстрелях няколко с прашката и пак заметнах. Не мина много време и отново перото ми потегли. След около още 5 минути отново шаранче същия размер (мисля си че може би беше и същото) :D. Отново процедура по подмяна на стръв, леко подхранване и замятане в чакане на нещо малко по-голямо. След няколко напразни опита за засечка дойде време и за 3-я участник в мача -
IMG_20160203_101447.jpg
IMG_20160203_101447.jpg (1.09 MiB) Преглеждано 2802 пъти
IMG_20160203_101451.jpg
IMG_20160203_101451.jpg (553.58 KiB) Преглеждано 2802 пъти
3-тото за деня...
3-тото за деня...
IMG_20160203_101453.jpg (553.03 KiB) Преглеждано 2802 пъти
Като отново останаха съмненията че това е шаранчето от първите 2 пъти :D
И след това затишие на целия гьол, само напразни опити да се засича, но без риба на куката. В същото време започнаха да идват и повече хора и пера летяха навсякъде, като имаше и няколко близки попадения :D По едно време се изсипаха една кола мургави хора и типично за тях - шум до небето и хвърляне на дъно като дори не гледаха къде има пера и къде не. Малко след тяхното идване - започнаха отново ударите, отдавам го на това че на рибите им дойде в много тупкащите хранилки... Последва нов удар и се появи това малко приятелче -
4-то за деня
4-то за деня
IMG_20160203_105430.jpg (1.29 MiB) Преглеждано 2802 пъти
бърза снимка и обратно във водата. Процедурата се повтори - смяна на стръв, стрелба с прашката и нов удар идващ под номер 5 за деня -
5-то за деня ...
5-то за деня ...
IMG_20160203_133536.jpg (1.86 MiB) Преглеждано 2802 пъти
като междувременно от 3-ма човека когато отидох, вече бяхме около 15 и стана твърде сложно за риболов, най-вече с летящите хранилки. Така приключих риболова и газ към вкъщи. Деня беше супер - слънчев, риба имаше, изпробвахме 1-2 неща и най-важното - бил съм на вода. Наслука колеги и все големи!
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Не си ти когато не си на вода ^_^

Мнение от lusienn »

Е вчера беше хубаво време,който е бил на Риба е бил щастлив навсякъде.

Пусни някоя снимка на Звъничево,че не съм ходил отдавна.
Реката голяма ли е зад него,и хваща ли се нещо в нея.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Супер си Марио :D Много добър излет , в предвид дългите паузи които правим сега през зимата , едно такова репортажче храни зажаднялата рибарска душица. Мн. слука през годината :smt023
rock_children
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rock_children »

Супер си се представил колега!И за протокола аз бях отляво на теб ако се сещаш :D Някой път може да спретнем един съвместен излет хаха
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Колега lusienn - спретнах едно бързо албумче за теб - http://www.album.bg/dontspeak/albums/215049/ снимките са на поне половин година и повече... Скоро може би ще имам пресни :)) Въпросните са от р. Тополница, р. Марица, Бент-а, Малкия Звъник и Големия Звъник.
Колега fozi073 - Мерси, Наслука и на теб :)) П.С. казвам се Любомир :D
rock_children - колега от някъде си ми много познат, но не се сещам откъде. Определено може да спретнем някой риболов заедно. Радващо е че има млади хора като нас с въдица в ръка :))
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

Браво колега.Инфото напоследък за пазарджишкия регион мн намаля,така че се радвам че сподели излета си с нас.За рибарника мн съм слушал но или не съм запомнил или не съм слушал внимателно,може ли да припомниш какви са условията там.Става въпрос за таксата и дали влиза някакво количество риба в нея , и какви са цените на каракудата ако се плаща.Щом се изсипват толкова братя там значи има няква оферта те така без нищо не ходят :lol: Бента на марица също е много съблазнителен,но и него не съм посетил още.Може би тва лято ще отида да го видя, сиг има хубави затайки там и излизат хубави рибоци.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Такъв репортаж чаках да изчета в поумрялата напоследък зимна обстановка. Браво колега.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
SuperMario45
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от SuperMario45 »

Колега geibriel - значи цените са следните - 3 лв. на пръчка, в тази цена не е включена риба.
Каракудара е по 1.5 лв. за килограм. Има шаран, сом, щука, лин (може би са 1-2 в гьола). Цените за тези риби не ги знам, защото не съм взимал. Предполагам че е като навсякъде другаде. Единствено каракуда миналата година, но с цел да зарибим едно друго гьолче. Пък и вече го карам на хвани и пусни. Гледам кефа преди всичко. Живота в Англия много променя хората и начина им на мислене, особено когато става за риболов. Определено мястото е подходящо ако искаш да отпуснеш и да се позабавляваш с някоя рибка.
Благодаря на останалите колеги и наслука!
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Даа. В тоя сезон всяка статия с рибоци си е като елексир. Бая ми се моташе и на мене в тия два-три дни хубаво време да се запилея нанякъде, ама така и не измислих накъде. Сега се ядосвам :) Благодарности за споделеното и за тънкото чувство за хумор!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”