р.Янтра и старото и корито при с.Куцина

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

р.Янтра и старото и корито при с.Куцина

Мнение от майсторчето страхил »

Реката е малко повишила нивото но става за ловене.Друг е въпроса че не буташе,навсякъде по брега следи от видра и корморани.Прехвърлих се на старото корито,почти цялото е още замръзнало,но от вятъра и топлото време до 1-2 дена ще се размрази.Пробвах на рибка и бял но освен едно костурче нищо друго.По кордата лепне един жабуняк,отврат.Още и е рано на тази корекция
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Re: р.Янтра и старото и корито при с.Куцина

Мнение от sapuna »

sapuna написа:Днес обиколих Джулюнска,Лефеджа и Янтра.За капак се паркирах и на корекцията при Върбица.Ситуацията е следната:
-Джулюница-водата вдига и е замътена!Риба слабо-дребен уклей и рядко кефал!
-Лефеджа-след вчерашния ветровит ден явно недостопилият се до сега сняг си каза своето!Мислех да търся расперите,но обърнах веднага след моста на Бреговица и отпраших за смесито!
-смесито-невъзможно е да се заметне.Просто стихия!
-корекцията при Върбица-час и половина въртене на всичко,което щуката би подгонила.Нищо!Нищичко и на директния!Не можах ни едно рибенче поне за Драшкото да излъжа.Явно щуката хвърля още хайвер,а за мирните риби е много рано.
-Янтра/моста при Долна Оряховица/-панаир както винаги.Мнооооооооого по слабо от предните дни обаче.Вади се дребен морунаж и уклей.Мой колега със синът си от сутринта бяха извадили шест кефала и два распера в нормите.Стръвта-за всяка рибка различна.От филе рибка,през жива такава,сив червей,бял и черва.Най резултна е рибката.Въртях един час и се отказах.Разминах се само с един скъсан мепс.Откачих капото с две кефалета на директния-стръв два бели!
Ден с ден не си прилича! :wink:
Мои момчета днес бяха по Куцина,но все още не съм се чувал с тях!Ще го направя и ще дам и аз инфо!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

И аз бях вчера на Янтрата, не ни бутна нищо, даже и един уклей не се обади, въпреки че доста захранка изхвърлихме. :oops:
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
Аватар
Dani I
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Dani I »

Миналата седмица и аз пробвах по Янтра ,самоче около Бяла .Резултата бе четири уклея и две кефалчета със същия размер.
Много месни '' корифеи ''с парашути.Абе грозна картина.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

На 1-ви с голям ентусиазъм цъвнах на любимото си място още в 8.00.До 11-11.5 по реката не се видя и кръгче от рибка.По стар народен обичай се прехвърлих на старото корито.Хвърлих на рибок за хищник,мъртвило.Последваха комбинации с бял,пинки, буболечки от тинята,воблер,блесни,торен,пълен провал.Към 16.30 се преедадох и се прибрах да си пия пиенето,там капо нямаше.На другия бряг един колега хвана цели 2-3 уклея.От няколко години се заканвам да не стъпвам там ,ама пусти спомени.....
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Понаобиколих днес Куцина!Прекрасно време,тихо,бистра вода и никаква риба!Постоях два часа.Бях заметнал две тапи и се отдадох на спининга!...Нищичко!Пробвах всички известни ми методи и стърви,но зъбатите ги нямаше!В 12 часа свих знамената и отпраших за Драганово.По непотвърдени данни на 02.03. е извадена много,като бройка щука.Длъжен бях да проверя!Заех позиция след сеновалите.Водата същата,но с тази разлика,че е паднала и тревата е буквално на повърхността!Наистина щуката се е активизирала,но плътно в клонака и шавара!Безбройни ята от дребна перка се препичат в тези участъци и подгонванията са постоянни!За два часа имах две повличания/не съм ги засичал/ и една откачена при ваденето.Подцених ситуацията/кепа в колата/ и си платих!На спининга-нищо!Въртях всякакви блесни,касмастери,силикони,драшкото и какво ли още не!Определено гонят дребосъците и то,както писах до брега!
Местни старчоци лъжеха червеноперка,като от време на време се радваха и на някоя каракуда!Явно тази година ще я търсим по раничко!
Ето я и корекцията при Драганово:

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Днес свърших работа по рано и напук на мрачното време слязох на шега до ламелния над бента.Бяха ми останали 3 кутии бял и пинки от съботното капо, и да не станат зян към 15.30 се смъкнах пеша от зоната(В.Т-во( с ясното съзнание че няма да бутне.Да ама не,до 18.00 хванах повече риба от някои летни излети и ако не бях си забравил очилата,и не беше се смрачило сигорно щях да хвана повече.В крайна равносметка 25 уклейки,15 кротуша,10 странни рибока, нещо средно м-у уклей и аз незнам какво и 4 кефалчета към 25-30 см.Преди малко я почистих и докато се пържи,и ми донесат бирата бързам да пиша.Приятна вечер на всички съфорумци, аз приключвам че ми прегоря мезето.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Ей,никой ли не ходи на тази локва......
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

В събота бях отново по старото корито.Увиснах на любимото си място в 8.30, хвърлих захранка заложих на рибка една въдица,а другата на на бял и розов.До обяд хванах 10-на сравнително добри червеноперки но на една перка три часовника и до 17ч. още толкова.Рибката пусна корени но удар нямаше през целия ден,в последствие разбрах че през седмицата имало хайка и изловили браконери с 4 мрежи, и такъми за бой с ток.Лошото че тези браконери най вероятно ще им върнат такъмите с извинения щото неса кои дае....
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

В събота бях по старото корито.Като цяло не бе зле 30-40 бабушки и червеноперки,каракудата е на бойник и не откъсва.На рибок 3 костура по200-300гр.но нищо друго.Колеги не бяха хванали нищо повече от часовници и някоя дребна бабушка .Говори се че по забраната ще остане разрешена като други години,но докато не видя черно на бяло несъм сигурен.До 3-4 дена каракудата трябва да тръгне,ако дотогава браконерите нея подплашат с тока.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Вчера е ловена каракуда в тънкото/предполагам около дигата/!Такава е моята информация!Стръв-торен!
Изображение
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Сега по забраната старото корито става актоално.Започва големия наплив от парашутисти ,и всякакъв калибър риболовци.С една дума стълпотворение.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

В събота по велик ден бях на старото корито,както винаги рано,рано цъвнах на любимото си място.От самото начало подкарах едри и не дотам едри бабушки и ч.перки,но нито една каракуда,на рибка дори и костур не удари.В общи линии до 13.00 имах към 2.5-3 кг. "пиперки"всъщност начесах крастата.Има и снимки от излета но ще ги пусна към 7 -ми след празниците.
П.П.Забравих да кажа че лових на бял и варено жито,на торния ма скъсаха часовници те.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Малко снимки от старото корито.
Изображение
Любимото ми място.
Изображение
Работното място на рибаря.
Изображение
Малко риба .
Изображение
В общи линии начесах крастата. :drinkers:
Последно промяна от майсторчето страхил на Нед Апр 05, 2009 8:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Днес в 5.30 запраших на старото корито ,но като пристигнах се хванах за главата :smt017 цялото беше в жабуняк :smt022 почти се бях отчаял но разчистих с един кол и заметнах.И като започна едно мятане,ама мятане та до 11-11.30 нищо :smt097 осве часовници.Разгеле по някой време се обади някоя и друга бабушка от които 2 бяха прилични,но никаква каракуда.Другите колеги и те бяха на същия хал :smt015 .Към 13ч. дигнах :butthead: и към дома.Останаха шепа ентусиасти и стадо бъдеща говежда пъстарма.В общи линии тази година корекцията ще бъде голямо блато.Ето ималко снимки.
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... 500&page=1
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
http://gallery.nariba.com/showphoto.php ... =1&cat=500
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”