Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг макари - кой, какво развърта ???
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Спининг макари - кой, какво развърта ???
Колеги мисля да си зимам crystal spin акция 7-28. Дьлжина 2.60 . Каква макара и брейд ще ми препорачете до 70-80 лв за щука мисля да ходя костур бяла сьщо е вазможно
-
- новобранец
Колеги моля са мнение за макара shimano aernos 1000fa става ли за спининг на пастърва. И Въобще за спининг.Благодаря
- Vid
- кандидат преподавател
Колеги, за новобранци в темата всичко става...
Важното е да ходите и да ловите.... С течение на времето, сами ще разберете какъв е проблема с макарата и какво ви трябва.... Време, време е нужно...... за това........
Важното е да ходите и да ловите.... С течение на времето, сами ще разберете какъв е проблема с макарата и какво ви трябва.... Време, време е нужно...... за това........
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
Много ми помигна мерси. ми тогава си коментираите само между професионалистите.явно темата е само за такива
- Bigmarlin
- сериозен играч
Според мен,на база на мненията във форумите,ако е за стационарен водоем и с леки примамки ще стане (за пъстърва) или за джиг,само че в размер 2500,а за река не viewtopic.php?t=75278
-
- новобранец
Разбрах колега.Благодаря.Може ли да ми препоръчаш нещо за река.Начинаещ съм Имам една катана2500фц. ама искам нещо друго до 80 лв
- Bigmarlin
- сериозен играч
Без да съм я въртял,за тези пари http://www.vobleri.bg/bg/article/618/%D ... ssion.html в размер 720,въпреки че може да ти дойде малко тежка за пръчката,която имаш,предполагам
Но,при положение,че вече имаш макара,с подобни параметри,по добре задели още някой лев за нещо по хубаво
Но,при положение,че вече имаш макара,с подобни параметри,по добре задели още някой лев за нещо по хубаво
-
- новобранец
-
- вече хвърля и на тежко
Стенли,stenli1104 написа:Много ми помигна мерси. ми тогава си коментираите само между професионалистите.явно темата е само за такива
Къде ги видя тия професионалисти тука ?!
Ще ме умориш, от смях!

.........!
- Vid
- кандидат преподавател
Не зная що е професионалист в тоя риболов, ама ако вече 15г. ловЪ само на изк. примамки, де да знам, може и да съм такъв?stenli1104 написа:Много ми помигна мерси. ми тогава си коментираите само между професионалистите.явно темата е само за такива
Макарата е най скапания атрибут от всички в занятието, защото в Бг няма риби кои да я напънат....

Важното е само влакното да се изнизва безпроблемно от шпулата и при обирането да се реди правилно...
Колегата е препоръчал нещо добро..
Имай в пред вид обаче, че макарата е бая голяма и като шпула, Инак, работи много добре. Тази макара съм я ползвал 3 г. и сега я ползва брата още 4г....Bigmarlin написа:Без да съм я въртял,за тези пари http://www.vobleri.bg/bg/article/618/%D ... ssion.html в размер 720,въпреки че може да ти дойде малко тежка за пръчката,която имаш,предполагам
Друг добър вариант е Риоби Екусима в размер 2000-3000. Нея лично си я ползвам вече 6-та година и макаричката си работи след периодично почистване и смазване...
Това е по моему за макари за 60-70 лв...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- новобранец
- Martin Mihailov
- учете се от него
Колеги предстоими закупуване на 3 броя макари за спининг.Та питането ми е кьде правят наи големи отстьпки и дали отстьпката зависи от модела.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, зависи кой си, зависи откъде и колко пазаруваш ти самия, зависи с кой в какви отношения сиMartin Mihailov написа:Колеги предстоими закупуване на 3 броя макари за спининг.Та питането ми е кьде правят наи големи отстьпки и дали отстьпката зависи от модела.

А ако те интересува на свободен пазар как стоят нещата, чукни Гошо и го питай за избрания от теб модел макара - има безчет Немски, Английски и прочие магазини, можеш да пробваш също за дискаунти
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
- Martin Mihailov
- учете се от него
Мерси за инфото по принцип сьм се спрял на Риоби екусима 1000.Вече имам някаква информаця за цени и отстьпки но и на Гошо щесе обадяmita4eto написа:Колега, зависи кой си, зависи откъде и колко пазаруваш ти самия, зависи с кой в какви отношения сиMartin Mihailov написа:Колеги предстоими закупуване на 3 броя макари за спининг.Та питането ми е кьде правят наи големи отстьпки и дали отстьпката зависи от модела.И така нататък ...
А ако те интересува на свободен пазар как стоят нещата, чукни Гошо и го питай за избрания от теб модел макара - има безчет Немски, Английски и прочие магазини, можеш да пробваш също за дискаунти
Аз се обзаведох с тая макаричка,от нета.
Върти много мазно,дръжката е изнесена прилично встрани,взех я главно за джиг,
Но до тогава ще и навия монофил и ще си ловя,
Всичко за което става,блесна,плувка и дажеще
Стане и за фидер,и дори с плетено 0.20 за тролинг.
Върти много мазно,дръжката е изнесена прилично встрани,взех я главно за джиг,
Но до тогава ще и навия монофил и ще си ловя,
Всичко за което става,блесна,плувка и дажеще
Стане и за фидер,и дори с плетено 0.20 за тролинг.

Риболовци.