Къде се намирам:
Риболовен магазин naRiba.com
Отзиви за продукти
naRiba.com
Форум
Риболовен магазин naRiba.com
Отзиви за продукти
Макара Shimano Catana 2500 FC
Макара Shimano Catana 2500 FC
Здравейте на всички!
Вчера си закупих макара Shimano Catana 2500 FC.Мисля да я използвам за спининг риболов на река Тунджа.Бих желал,ако някой колега има същата макара да изкаже мнение,заслужава ли си, и дали ще ми върши работа.Благодаря ви предварително!!!
Вчера си закупих макара Shimano Catana 2500 FC.Мисля да я използвам за спининг риболов на река Тунджа.Бих желал,ако някой колега има същата макара да изкаже мнение,заслужава ли си, и дали ще ми върши работа.Благодаря ви предварително!!!
- azareus
- ще става разбирач

Re: Макара Shimano Catana 2500 FC
За целта е идеална и мисля, че няма да имаш проблеми с макарата. Имал съм такава, но размер 3000 SFC и бях доволен от нея. Да си я ползваш със здраве! 
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Благодаря!! 
- boresf
- новобранец

- Обратна връзка:
Върши работа!
С такава бях на единия спининг миналата година...малко само повечко зор ако дойде костур 400-500 грама, или дребна щука, ама се справя. В смисъл "зор", че ако ловиш покрай дъно със закачки и не можеш да вадиш костура като моторница да е над водата...
Сега по стечение на обстоятелствата на спининга съм с 3000 и 4000 на другия, че имам 2 броя 4000, които ми останаха от хеви фидерите, тях пък ги смених с още по-големи и така...
С такава бях на единия спининг миналата година...малко само повечко зор ако дойде костур 400-500 грама, или дребна щука, ама се справя. В смисъл "зор", че ако ловиш покрай дъно със закачки и не можеш да вадиш костура като моторница да е над водата...
Сега по стечение на обстоятелствата на спининга съм с 3000 и 4000 на другия, че имам 2 броя 4000, които ми останаха от хеви фидерите, тях пък ги смених с още по-големи и така...
....малко само повечко зор ако дойде костур 400-500 грама
Преди да сложа Shimano Catana 2500 FC,ползвах FL Fider Wind 1000. Последно на 02.02.2016г. изкарах сомче 7кг. на не малка дистанция и силно течение! Не мисля,че костур 400-500 гр. ще ми даде зор на Shimanoto,пък и аз не ги вадя на буксир.
Преди да сложа Shimano Catana 2500 FC,ползвах FL Fider Wind 1000. Последно на 02.02.2016г. изкарах сомче 7кг. на не малка дистанция и силно течение! Не мисля,че костур 400-500 гр. ще ми даде зор на Shimanoto,пък и аз не ги вадя на буксир.
- reelbigfish
- новобранец

Става ,но аз бих е дал на майстор да и постави лагер и да е смаже с хубава грес.
За да стане с 4 лагера поне за спининг.
Така е идеална за риболов на перо .
За спининг и сомчета сложи лагер преди да се е прецакало гнездото в корпуса.
Ето едно хубаво видео подробно за тази макара.
[youtube]https://youtu.be/zm1_EtrMda8[/youtube]
За да стане с 4 лагера поне за спининг.
Така е идеална за риболов на перо .
За спининг и сомчета сложи лагер преди да се е прецакало гнездото в корпуса.
Ето едно хубаво видео подробно за тази макара.
[youtube]https://youtu.be/zm1_EtrMda8[/youtube]
- RadoslavGeorgiev
- новобранец

Имам я същата ,много щуки е извадила по 2-3 килограма,но пружината на бигела нещо се прецака,само на ръка е затварян,след две години работа лагера и взе нещо да си заминава,когато навивам не е така мазно като преди,сега си взех Shiman solstace 2500, по-мазно навива малко по стабилна е ,минус е ,че няма резервна шпула,докато катаната има,като цяло това са си нисък клас макари.
k
Благодаря ви много за съветите
Ей този продава лагери,пружинки,шпули и всякви части за риболовни макари.
Ако няма във вашият град с еконт от този чиляк.
Резервни шпули,ремонт на макари гр. Кар ... 994fdc4828
- mesket4eto
- научил се да хвърля

Или ъпгрейд на Катаната, или я ползваш за по- лек риболов.
Аз я имам в размер 4000, ползвам я за щукарски риболов на тапа и не е мръднала, върти много мазно, но в заводски вид за спининг тази макара не е подходяща, защото няма лагер в задната част на пиньона и от дясната страна на короната (което е поправимо).
Аз я имам в размер 4000, ползвам я за щукарски риболов на тапа и не е мръднала, върти много мазно, но в заводски вид за спининг тази макара не е подходяща, защото няма лагер в задната част на пиньона и от дясната страна на короната (което е поправимо).
Кръв повръщам - риба не връщам!!!!!
!!!!!Troli Rapala написа:Така де,но ми писна от реплики-"Купих си Екусима преди 3 дена и съм много доволен"!![]()
Пълен боклук ! Една Екосима ще ти върши 2500 пъти повече работа от Катаната ! И що купуваш пък после питашgeore76 написа:Здравейте на всички!
Исписва че е неактивна обявата.Hills написа:Ей този продава лагери,пружинки,шпули и всякви части за риболовни макари.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър

След една година нормално да е неактивна .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов