Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
За там където са намерили мрежите демек този "Паракладенец" че по снимките ми прилича на шипока, преди бункера.
Ми те Приятелите си обикалят навсякъде-мрежата се вижда на Сонара,дори да е на дълбоко.
Има кемпер паркинг на Будното око-може да сигнализират ако искат.
Бунгалата на Будното око-също може да гледат-щото е в техен интерес,да има Риба-та да ходят туристи.
Има кемпер паркинг на Будното око-може да сигнализират ако искат.
Бунгалата на Будното око-също може да гледат-щото е в техен интерес,да има Риба-та да ходят туристи.

Риболовци.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колеги,дали предвид сериозното затопляне,няма да тръгне риболов идната седмица 

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
То ако върнеш лентата,точно на тоя ден хванах най много-около 4 кг-здрав едър Искърски Уклей на залива на Щъркела-прочети ако си забравил 

Риболовци.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Поздравления за което
Но тази година на Щъркела няма никакъв риболов,а аз си бленувам за платиките на Римския мост

1.3.1.2.chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
Е аз да припомня,инфото е на 4 страница от преди 2 години-пак бяха същите температури,водя си записки-даже и съм пуснал пост в тая тема.

Риболовци.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Още малко и първите капота ще завалят 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
За съжаление и моето скромно мнение е че вече на яз. Искър няма да става риболов както в предишните години. Единствените по добри шансове за риболов са от лодка и то само на големите риби - сом, бяла и някой друг едър костур. Ще му трябва време на язовира да възстанови рибните си запаси. Цялата тази история е в резултат на корморани и бракониери. За съжаление и според мен ще завали от капотирания. Поредната тъжна картина в България.
Ако чакащ някой да ти помогне ще е дълго чакането.
По добре да се продължава традицията за Зарибяване от Риболовния клуб Приятели.
Според мене една кампания с фланелки от хубав материял и Подходящо лого с Як Спонсор,или няколко по малки-ще спомогне да не си Бъркаме в носа,
и да се оплакваме.Фланелка хубава струва около 7-8 лв.Като дадеш и от сърце до 20 лв,и си купиш и една резервна-може да се върши работа.
Аз съм сигурен че пак ще се представим добре-От сега заявявам-5 или 10 за мен,аз ще ги платя пък после си е мой проблем дали да ги продавам или не.
В тая посока трябва да се гледа за сега-и да се продължава гледането и сигнализирането за Бракониери.
Едни 500 или 700 фланелки плюс спонсорство от тоя който изяви желание да му носим Логото на Фирмата на фланелката-ще свършат работа,
за тоя сезон.
Може да се Пуснат 50 процента Бяла Риба,25 процента Сом и 25 процента Шаран.
Клуба ще го реши допълнително за тоя сезон-чакам заявки за фланелки,да видим точно колко ще са желаещите.
Досега бях при Жорката и си говорихме по тая тема-та да ви споделя.
По добре да се продължава традицията за Зарибяване от Риболовния клуб Приятели.
Според мене една кампания с фланелки от хубав материял и Подходящо лого с Як Спонсор,или няколко по малки-ще спомогне да не си Бъркаме в носа,
и да се оплакваме.Фланелка хубава струва около 7-8 лв.Като дадеш и от сърце до 20 лв,и си купиш и една резервна-може да се върши работа.
Аз съм сигурен че пак ще се представим добре-От сега заявявам-5 или 10 за мен,аз ще ги платя пък после си е мой проблем дали да ги продавам или не.
В тая посока трябва да се гледа за сега-и да се продължава гледането и сигнализирането за Бракониери.
Едни 500 или 700 фланелки плюс спонсорство от тоя който изяви желание да му носим Логото на Фирмата на фланелката-ще свършат работа,
за тоя сезон.
Може да се Пуснат 50 процента Бяла Риба,25 процента Сом и 25 процента Шаран.
Клуба ще го реши допълнително за тоя сезон-чакам заявки за фланелки,да видим точно колко ще са желаещите.
Досега бях при Жорката и си говорихме по тая тема-та да ви споделя.

Риболовци.
С удоволствие ще се включа и аз, за зарибяване на любимия ми язовир.
АЗ мисля че от Бяла риба и сом няма смисъл да се зарибява , понеже ги има в доста добри количества на язовира.
По-добре е да се наблегне на шаран и Амур , че с тая разтителност целият язовир обрасна
По-добре е да се наблегне на шаран и Амур , че с тая разтителност целият язовир обрасна
АЗ мисля че от Бяла риба и сом няма смисъл да се зарибява , понеже ги има в доста добри количества на язовира.
В тоя шавар къде се завъди,се разви много червеноперка и слънчевка,та те са храна на хищника,и колкото и Бяла да се пусне все ще има какво да яде.
Амур се пусна личинка-50 000 броя преди 2 години,пуснаха ги на ресторанта в шавара,да има къде да се крият.
То първо да се събере Парата-пък после се купува зарибител.
Може пак да се пусне Амур наравно с Шарана-има време.
Тука като четете намерете съмишленици и се подгответе с некой лев-е така по 50 стинки на ден пускайте в Буркан,и ще се събере помощ,
за зарибяването,което ще е Лятото най рано.Още не са поръчани тениските,но до пролета трябва да се задействаме по въпроса.
Ще се пусне инфо и на други места.
Амур се пусна личинка-50 000 броя преди 2 години,пуснаха ги на ресторанта в шавара,да има къде да се крият.
То първо да се събере Парата-пък после се купува зарибител.
Може пак да се пусне Амур наравно с Шарана-има време.
Тука като четете намерете съмишленици и се подгответе с некой лев-е така по 50 стинки на ден пускайте в Буркан,и ще се събере помощ,
за зарибяването,което ще е Лятото най рано.Още не са поръчани тениските,но до пролета трябва да се задействаме по въпроса.
Ще се пусне инфо и на други места.

Риболовци.
Нещо става на Шипочанския, било частна собственост и не може да се достигне. Някой знае ли нещо по въпроса.
те горе бяха заградили още по миналата година