Кой какъв фидер ползва

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Кой какъв фидер ползва

Мнение от tonio.totev »

Някой може ли да ми каже акциите на връхчетата на филстар премиер пикер на 2.70, че вчера си го взех ама не са надписани. И някой ако го ползва да сподели с 10 или 20 грамови кошници се засича по-добре. Ползвах го с 20 грамови, но малйо терсене се засича понеже голям размах трябва да правя докато усетя рибето
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

Дори и да пише на връхчетата едва ли си отговарят, аз никога не съм гледал акцията просто си ги подбирам според рибите и сезона (дали са активни или не). Виж каква е акцията на пикера и би трябвало на нея да отговаря най дебелото връхче, например ако е до 40 грама най дебелото трябва да е 1,5 OZ съответно другите би трябвало да са 1 и 0,75 (евентуално). Но това не означава че според връхчето трябва да подбираш кошничките, по някога се налага и с 0,75OZ връх да мятам 40 грамови хранилки, просто се губи малко от дистанцията. Хранилки от 10 грама никога не съм ползвал и няма смисъл освен ако не искаш да ловиш уклейки на пропадане или дълбочината е от 1 до 1.5 метра, също и при много капризни кълванета. Успех градски с новия пикер и много сгънати връхчета :fishing1:
Аватар
tonio.totev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tonio.totev »

Naas написа:Дори и да пише на връхчетата едва ли си отговарят, аз никога не съм гледал акцията просто си ги подбирам според рибите и сезона (дали са активни или не). Виж каква е акцията на пикера и би трябвало на нея да отговаря най дебелото връхче, например ако е до 40 грама най дебелото трябва да е 1,5 OZ съответно другите би трябвало да са 1 и 0,75 (евентуално). Но това не означава че според връхчето трябва да подбираш кошничките, по някога се налага и с 0,75OZ връх да мятам 40 грамови хранилки, просто се губи малко от дистанцията. Хранилки от 10 грама никога не съм ползвал и няма смисъл освен ако не искаш да ловиш уклейки на пропадане или дълбочината е от 1 до 1.5 метра, също и при много капризни кълванета. Успех градски с новия пикер и много сгънати връхчета :fishing1:
Ясно колега, мерси за отговора. Аз дистанции с пикера не гоня, че нещо ме страшава да го напъвам да не се спраска някой връх, че съм виждал и такова нещо. Нааай много 30 метра, ама то тая година на нашето гьол само перки хващам каквито на 30 , такива и на 15 метра. А различната тежест на хранилките отразява ли се с нещо при засечката (при такива рибки) , или по вероятно ли е с кошница 30-40 грама да се самозасече отколкото с 15-20гр. Предполагам, че да?
Аватар
Naas
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Naas »

30 метра са напълно достатъчни за 2,70 пръчка, аз съм стигал и до 45 но моят пикер е с акция 60 грама, а относно самозасичането зависи с какъв монтаж си, но не разчитай на това, ако не се закачи добре лесно може да изплюе и да не клъвне повече. Тежестта на кошницата не мисля че се отразява на засечката но винаги има малки изключения, по темата може много да се говори но най добре ще си го покаже практиката, като направиш 20-30 излета с фидер и ще си отговориш на доста въпроси сам :wink:
fishmanzzz
новобранец
новобранец

Мнение от fishmanzzz »

Калин–Стоянов написа:
meto123 написа:Колеги предложете ми някакъв фидер с акция до 100-120 гр. до 70 лева.
Фидера предимно ще се използва в затворени водоеми за каракуди,перки и платики.

:roll: Благодаря предварително...
Ако ще се ловят на дистанция до 35-40 метра ...

Ей това пикерче е много приятно за целта , влиза и в ценовата категория ...

Изображение

Изображение
В кой сайт мога да го намеря на 3м?
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

madrock написа:Разликата в теглото с различните върхове е +-1-2 гр, като 2oz връх тежи 4 гр.Връхчетата са карбонови. Строя е по-скоро параболик( с 5 кг шаран работи до дръжката). Купих го за 150 лв от колега от форума като той каза, че е купуван от Германия за 400 марки - 90-те години. Модела не се произвежда отдавна, много рядко се намира и в ebay. Надявам се да съм полезен!
Този модел в различни дължини го има ибей англия и е на добра цена ,модела е медиум и е с върхов строй перфектен за средни до едри риби
Аватар
Carp901
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Carp901 »

Здравейте колеги, наскоро се преориентирах в риболва и се сдобих с пръчрвият си фидер - Shimano Speed Master Heavy Feeder 13ft. 110g. в комплект със макара Shimano Stradic 4000 GTM за сега съм повече от доволен но все още не съм ги усетил със по-голяма риба :roll:
Изображение

Изображение
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Правилно си се ориентирал :wink: Успех
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

С този хеви фидер ще усетиш добре голямата риба, въпросът е сега как усещаш по-малките? Пожелавам големи риби с този и да се сдобиеш с медиум и лайт поне от същия клас!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
meto123
новобранец
новобранец

Мнение от meto123 »

Formax endura Carp Feeder 3.60

Filstar Premier Medium Feeder 3.60
Животът е кратък, изкуството — вечно.........
Аватар
hristovhv
новобранец
новобранец

Мнение от hristovhv »

Shimano Aernos multi 3.60/3.90 special precision 90gr, Tubertini focalize 3.60 80gr, Trabucco precision xt pro quiver 3.30 70gr, Filstar Premier winckle picker 2.70 40gr.
Аватар
a4koy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от a4koy »

Feeder Black Phanter (хеви) за дистанция с големи хранилки.Ефтина работа,но дали това е моя вид риболов ще се разбере.
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Browning Black Magic Feeder 3.60м - 120гр + макара Trabucco QOSMIO FEEDER 400
Без име870.jpg
Без име870.jpg (79.36 KiB) Преглеждано 1578 пъти
Shimano BeastMaster CX LFDR 335cm -70g + макра - Daiwa Whisker 3012
Без име875.jpg
Без име875.jpg (90.32 KiB) Преглеждано 1578 пъти
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

Колеги, идеята на темата не е само да напишете бранда и модела на фидера си, това не е интересно за никой. Пуснете някой друг ред защо го избрахте, какво му е хубавото, слабости, някоя снимка....
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аватар
ivanst
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivanst »

Снимки съм пускал доста особено с Браунинга /в темата за яз.Искър/ ... Шиманото ми е от скоро и имам малко излети с него.А защо съм ги избрал ... ами препоръчаха ми ги колеги от сайта аз ловя на фидер от миналото лято и нямам много какво да споделя ....
Изображение

Фейсбук група на яз.Искър -https://www.facebook.com/groups/iskar2014/
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”