Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Заклинила въдица
Модератор: emo vasilev
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Заклинила въдица
Здравейте колеги!
При завършване на последния ми риболов се случи нещо доста неприятно. Не можах да си разглобя въдицата
Става въпрос за дву коленна спининг въдица. Извиках на помощ един колега и двамата дърпахме юнашки но без резултат
Сега стои в хола и се чудя какво да я правя. Мога да добавя още, че при зглобката валеше дъжд и пръчката бе влажна.
Ако някой има идея или е преживял нещо подобно моля да сподели!
При завършване на последния ми риболов се случи нещо доста неприятно. Не можах да си разглобя въдицата

Става въпрос за дву коленна спининг въдица. Извиках на помощ един колега и двамата дърпахме юнашки но без резултат

Ако някой има идея или е преживял нещо подобно моля да сподели!
- Martin Mihailov
- учете се от него
Re: Заклинила въдица
Като престои и исьхне щесе оправи.Просто е вакумирала.Намене честомисе случва това но следкато исьхне се вади.
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 6&start=60
цитат от там:
Един механичен начин за заклинени въдици,който сигурно повечето го знаете ама все пак...!Поставяте въдицата зад коленете си точно на сгъвката,приклякате леко и хващате въдицата като всяка ръка опира коляното странично(да се внимава за мястото на хващането,да не се счупи някой водач при леко приплъзване на ръката).Просто отваряте колената си настрани.
и още един цитат:
От личен опит-веднъж ми се случи подобно заклинване при въдица със шпиготна снадка.Извадих замръзналите охладители от хладилната чанта и поставих ,,мъжката част" между два охладителя.Една цигара време и проблема се реши.Човек не трябва да се шашка в подобни ситуации и да преприема силови действия,щото стават сакатлъци ...
цитат от там:
Един механичен начин за заклинени въдици,който сигурно повечето го знаете ама все пак...!Поставяте въдицата зад коленете си точно на сгъвката,приклякате леко и хващате въдицата като всяка ръка опира коляното странично(да се внимава за мястото на хващането,да не се счупи някой водач при леко приплъзване на ръката).Просто отваряте колената си настрани.
и още един цитат:
От личен опит-веднъж ми се случи подобно заклинване при въдица със шпиготна снадка.Извадих замръзналите охладители от хладилната чанта и поставих ,,мъжката част" между два охладителя.Една цигара време и проблема се реши.Човек не трябва да се шашка в подобни ситуации и да преприема силови действия,щото стават сакатлъци ...
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Благодаря за идеите
Ще я оставя да съхне до утре вечер и ще видим какво ще се получи. Замразени зеленчуци също има в хладилника, че и сушоар 1 кW ми се намира
Дано я разглобя, че е 3м пущината и е трудна за превоз в кола.

Ще я оставя да съхне до утре вечер и ще видим какво ще се получи. Замразени зеленчуци също има в хладилника, че и сушоар 1 кW ми се намира

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Eeeeee,иска леко причукване да отлепи,ама трябва помощ от още две ръце.Хващате снадките с въртеливо движение и причукване по тях..Не изстудявай и нагрявай,а още по-малко помощни средства като кола,олио и какво ли не.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- pavre
- вече хвърля и на тежко
WD 40? 

- vanko1988
- фен клуб-скобар
Колега имах подобен случай на заклинване само че със щека.Оправих я по следния начин.Двама човека ловят въдиицата от двата края в близост до сглобката и с въртеливо движение дърпат на зад,в същия момент ти слагаш една кърпа(с цел да предпазиш карбона от нараняване)на сглобката и почукваш леко с нещо(в моя случай ползвах две стойки за живарник)
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Опитах всички съвети без този на vanko1988 но ефект НЯМА. Опитах и доста по-крути мерки. Със специално изработен от дрян избивач и чук пробвах да разделя двете части но не стана. Последния съвет ще пробвам в неделя. Тогава мога да си намеря още един помощник освен жената. Ако и тогава не стане обмислям да отрежа върха с 20см.(така се събира в колата) или да я ползвам цяла докато я счупя(неминуемо според мен). Ако още някой има идеи моля да споделя.
Със сигурност трябва да има завъртане между двете части.Долната половина е по-здрава и дебела,можеш да я държиш за дръжката и да въртиш,а помощника ти да държи горната част близо до зглобката.
Остави само стъпки
- М. Сталев
- разбира нещата
В механиката такива заклинвания заради прекалено малки допуски на сглобките се лекуват с охлаждане на единия детайл с течен азот и загряване на другия .Та ми хрумна една идея и ако ти се занимава да пробваш да охладиш с този спрей http://tony-sjd.com/product_info.php?pr ... 7ra1vikc85 не знам от къде може да се намери свободно течен азот и дали изобщо карбона е издръжлив чак на такива ниски температури
- dancho.danev
- научил се да хвърля
Ураааааааааааааааааааа Успях
Сега ще обясня и как се получи. След прочитане поста на gergi762 разбрах къде ми е грешката, че без завъртане няма да стане
От към дръжката е лесно, но горната секция е тънка и преплъзва лесно. Тогава се сетих за един чифт работни ръкавици с гумено поресто покритие на дланите. Стиснах здраво и завъртях. Имах чувството, че въдицата се усука, но преплъзване нямаше. Чу се препукване и върха се отдели от долната част. С това моята сага приключи, а на всички с моя проблем ще кажа, че "въртене му е майката" помага при заклинили въдици и на други твърди предмети 

Сега ще обясня и как се получи. След прочитане поста на gergi762 разбрах къде ми е грешката, че без завъртане няма да стане