Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Смола за водачи
Модератор: emo vasilev
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Смола за водачи
Здравейте колеги.
Заел съм се със смяна на водачите на едно боло,и изчетох доста по темите със смолите,но не намерих прясна информация,общо взето мненията се въртяха около това,че в БГ няма подходящи смоли.
Някой би ли ми препоръчал подходяща,желателно по-бързо стягаща смола за заливка.
В нета попаднах на ето това : http://www.megafishing.bg/product/1091/ ... ringe.html Ако някой я е ползвал нека сподели мнение,ще бъда благодарен.
Заел съм се със смяна на водачите на едно боло,и изчетох доста по темите със смолите,но не намерих прясна информация,общо взето мненията се въртяха около това,че в БГ няма подходящи смоли.
Някой би ли ми препоръчал подходяща,желателно по-бързо стягаща смола за заливка.
В нета попаднах на ето това : http://www.megafishing.bg/product/1091/ ... ringe.html Ако някой я е ползвал нека сподели мнение,ще бъда благодарен.
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
-
- разбира нещата
Re: Смола за водачи
Драсни едно лично на Доктор -5 ..Той ние е майстора в околията за смяна на водачи и ремонти и предполагам че ще ти помогне..
Миналия месец правих подобна гимнастика с моята болонеза ,но само с един водач.Изгледах доста клипчета в ютуб пиши родбилдинг и има много.Тази смола ми се вижда като за ремонт на космически кораб.Купих си първо на поксипол 4-5 лева но се оказа че не е прозрачна та си ми стои.После си вземах най-евтината на джип (а може да е била и някоя друга евтина не помня)нямаше и два лева но е перфектна.Магазина в Ст.Загора се казва Багира ,но предполагам че във всяка по голяма железария има същото разнообразие от епоксидни смоли.За конците казва че трябва да са копринени но нямах затова ползвах старо плетено влакно ,после боядисах желания цвят с лак за нокти от жената малко ламе(за шаренийка)пак от нея и след това със смолата както по клиповете.Резултата - ами няма разлика о оригиналните говоря и за здравина и за естетика.Със смолата пробвай първо на някаква друга клечка ,за да видиш как се нанася като количество и дебелина.Пробвай лесно е! 

направи каквото трябва пък да става каквото ще
Аз съм доволен от БГ смолата , но с годините побелява иначе е много здрава.
Щом това ти е проблем ето прозрачна копувал съм ги от Кауфланд и съм доволен.
Основният конец трябва да е памучен за да попие смолата в него като арматура .
Вторият пласт конец е украсителен като тези мухарските чист наилон примерно червен ,металик,зелен.
Мажи се с четка която си правиш сам , защото се хвърля след употребата.
Първи начин в предпазителя на медицинска игла се набутва снопче косми от строителна четка -може и косата на
тъщата .
Втори начин снопчето косми се слага на бамбуково шишче за грил с намотан конец.
Ето лепилата които са прозрачни.
Епоксидно лепило двукомпонентно 6 мл MO ... -ml-moment
Като за Джип(JEEP) беше в две спринцовки и прочети опаковката какво става след втвърдяване .
Иначе е хубаво и здраво, но мисля побеляваше - не помня добре .
Цената и на двете лепила е около 5-6 лева в Кауфланд.
Пробвай и пиши после .
Ако не стане прозрачно - посипи го с брокат поне да блести .
И всички да знаят че имаш нов водач.
След сто години ще те питам .
Помниш ли какви лепила имаше едно време в БГ ?
Здрав ли ти е водача?
Суперздраво Епоксидно лепило H001, 2 х ... gr-blister
Щом това ти е проблем ето прозрачна копувал съм ги от Кауфланд и съм доволен.
Основният конец трябва да е памучен за да попие смолата в него като арматура .
Вторият пласт конец е украсителен като тези мухарските чист наилон примерно червен ,металик,зелен.
Мажи се с четка която си правиш сам , защото се хвърля след употребата.
Първи начин в предпазителя на медицинска игла се набутва снопче косми от строителна четка -може и косата на
тъщата .
Втори начин снопчето косми се слага на бамбуково шишче за грил с намотан конец.
Ето лепилата които са прозрачни.
Епоксидно лепило двукомпонентно 6 мл MO ... -ml-moment
Като за Джип(JEEP) беше в две спринцовки и прочети опаковката какво става след втвърдяване .
Иначе е хубаво и здраво, но мисля побеляваше - не помня добре .
Цената и на двете лепила е около 5-6 лева в Кауфланд.
Пробвай и пиши после .
Ако не стане прозрачно - посипи го с брокат поне да блести .
И всички да знаят че имаш нов водач.

След сто години ще те питам .
Помниш ли какви лепила имаше едно време в БГ ?
Здрав ли ти е водача?

Суперздраво Епоксидно лепило H001, 2 х ... gr-blister
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Всички по-читави марки стават. Сикенс имат, Бизон също и много други.
Отделно за водачите е напълно достатъчно да използваш лак, няма нужда от смола.
Отделно за водачите е напълно достатъчно да използваш лак, няма нужда от смола.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- oneillbgm
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да, но какъв лак е подходящ за водачи и за бланка. Имам въдици без лак и не ми се нравят в този си фабричен вид.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Решено е вече.Ходих в железарий и строителни магазини и не открих скъпи(респективно по-качествени смоли) и в крайна сметка взех някаква за 6лв.Прибрах се от работа и се хванах на работа.Навих малко памучен конец върху едно парче от бланка и го залях с въпросната смола.Появиха се мехурчета,но ги оперирах с една запалка и изчезнаха.Резултата не беше лош и реших да действам на въдицата.Навих един водач този път с копринен конец,забърках смола и разлях.Получи се перфектна заливка.Процедурата с мехурчетата се повтори и съответно пак нагрявах със запалката.Понеже смолата стяга доста бързо ми бяха нужни точно 20 сек да спра да въртя и смолата стегна,но се получи капчица от долу.Наложи ми се да премахна заливката барабар с конеца.Междувременно да отбелеза,че при заливката с памучния конец се появиха пъпчици,а при конпринения липсват такива.Реших,че са ми стига опитите за днес и отлагам работата за утре.
Утре ще кача и някоя снимка от мястото на събитията
Утре ще кача и някоя снимка от мястото на събитията
Ако искаш да си щастлив 6 месеца-купи си нова кола,ако искаш да си щастлив 1 година-ожени се,ако искаш да си щастлив 1 и 6 месеца-намери си любовница..А АКО ИСКАШ ДА СИ ЩАСТЛИВ ЦЯЛ ЖИВОТ-СТАНИ РИБАР !
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Продава се лак за водачи,който е по-пластичен и забрави за памучния конец,остават влакънца над лака.Процедурата с нанасянето става с антена от щукарска тапа,сламка от тампони за уши какво ли не,но не и четка.Целта е не да съхне бързо,защото не се разлива равномерно

Няма линкове кой какво направил в тубата,само мои снимки.

Няма линкове кой какво направил в тубата,само мои снимки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Oткрих лак за водачи на Balzer но за съжаление само в чужбина.
Памучния конец го ползвах само при пробата да видя каква ще стане заливката,иначе сериозната част ще е с копринен.Аз разливам със бъркалка за кафе.Търсих по бавно стягаща,именно по тази причина,но не открих такава в местните магазини.
Доста добре са ти се получили,направо бих казал като заводски.Интересно ми е отрязваш ли ги отдолу с тиксо?
Памучния конец го ползвах само при пробата да видя каква ще стане заливката,иначе сериозната част ще е с копринен.Аз разливам със бъркалка за кафе.Търсих по бавно стягаща,именно по тази причина,но не открих такава в местните магазини.
Доста добре са ти се получили,направо бих казал като заводски.Интересно ми е отрязваш ли ги отдолу с тиксо?
Заливки - това да не ти е мусака.
Има клипчета в тубата виж преди да ма скъсаш от смях.
Памучен конец за шевна машина е без влакънца ,но е по-скъп и по-тънък и здрав .
Мисля че беше около 3 лева ролката , а за ръчно шиене 0,50 стотинки дебел с власинки .
За да не стават балончета се бърка бавно и в една посока.
Ами ти всичко к'вот не трябва си го направил.
И това нагряване - ускорява втвърдяването !
Аз в една комедия се смях като идиот.
Стюардесата минава с една кофа кафе. Хвърля им пластмасовите чашки в самолета и прави заливка с кофата по целият самолет и около пътеката .
Е това се казва сервиране.
Забрави за заливки и наблегни на мазане с четка,тампон ,парцал и тн.
Мисля че беше около 3 лева ролката , а за ръчно шиене 0,50 стотинки дебел с власинки .
И това нагряване - ускорява втвърдяването !

Стюардесата минава с една кофа кафе. Хвърля им пластмасовите чашки в самолета и прави заливка с кофата по целият самолет и около пътеката .
Е това се казва сервиране.

Последно промяна от Hills на Сря Фев 24, 2016 1:32 am, променено общо 1 път.
Намерих клипче с четка да видиш как става номера.
Четката освен , че слага материал и обира материала(смолата) .
Твърда четка със свински косми , не мека за рисуване с акварел.
Непрекъснато въртиш и с парче памучно от тениска забърсваш самата граница като въртиш сопата а с парчето плат
обираш границата на смолата.
Ето ти мазане на водач с епоксидна смола съхнеща за 5 минути със четка.
[youtube]https://youtu.be/dm4nUgK0RBQ?list=PLHHc ... AMnlmC17L9[/youtube]
Ето тук да видите как се реди конеца и как се прибира с допълнителен клуп.
Ремонт на въдица и редене на конеца на водача.
[youtube]https://youtu.be/Sdell93CT9A?list=PLHHc ... AMnlmC17L9[/youtube]
Няма никви капки власинки и малинки,маслинки !
Малко опит трябва с мазането и точното количество смола.
За да няма капки пък и конеца да е покрит много добре отвсякъде.
Ето и клипче за смяна на водачи на обикновен телескоп с запалка и секундно лепило.
За тези дето не знаят как да си сменят трети ,пети водач.
Смяна на водач на телескопична въдица - български клип.
[youtube]https://youtu.be/QjF5KsRf2LY[/youtube]
Четката освен , че слага материал и обира материала(смолата) .
Твърда четка със свински косми , не мека за рисуване с акварел.
Непрекъснато въртиш и с парче памучно от тениска забърсваш самата граница като въртиш сопата а с парчето плат
обираш границата на смолата.
Ето ти мазане на водач с епоксидна смола съхнеща за 5 минути със четка.
[youtube]https://youtu.be/dm4nUgK0RBQ?list=PLHHc ... AMnlmC17L9[/youtube]
Ето тук да видите как се реди конеца и как се прибира с допълнителен клуп.
Ремонт на въдица и редене на конеца на водача.
[youtube]https://youtu.be/Sdell93CT9A?list=PLHHc ... AMnlmC17L9[/youtube]
Няма никви капки власинки и малинки,маслинки !
Малко опит трябва с мазането и точното количество смола.
За да няма капки пък и конеца да е покрит много добре отвсякъде.
Ето и клипче за смяна на водачи на обикновен телескоп с запалка и секундно лепило.
За тези дето не знаят как да си сменят трети ,пети водач.
Смяна на водач на телескопична въдица - български клип.
[youtube]https://youtu.be/QjF5KsRf2LY[/youtube]
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Не мислех да ти отговарям,че превръщаш всяка тема в Направи си сам в монолог.Колко водача си навил ,лака за водачи не прави мехури при смесване,използвам конец ,който не е 3лв и в края на краищата говоря от опит ,а не копвам и пействам-това ,което ти умееш доста добре.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- vanko1988
- фен клуб-скобар
Колега благодаря,че си толкова изчерпателен в отговора си,но явно опита ти си е само в youtube.Hills написа:Заливки - това да не ти е мусака.
И това нагряване - ускорява втвърдяването !![]()
Е това се казва сервиране.![]()
Първо ако беше прочел поне малко щеше да си по-наясно с терминологията с родбилдинга.
Второ конеца не трябва да попива(основно правило) затова ползвам копринен.
Трето обясни ми как се бърка бавно БЪРЗО стягаща смола?
Четвърто нагряването ВТЕЧНЯВА дори смолата,балончетата изчезват и ЗАЛИВКАТА се разлива още по добре!
Довечера съм обещал снимки,ако ТА скъсам от смях обещавам да ти изпратя на майка шевната машина.
/с най-добри чувства/
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Нагряването втечнява, но за момент. Дългосрочния ефект е ускорено стягане на смолата. Другото си го направил както трябва. Ако проблемите с капката продължават може да опиташ да му минеш две ръце,не от веднъж. Втората с по-тънка смола.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
Ами няма да ви снимам колената , защото са побелели от годините.
Но пък са здрави с обикновена смола съм си ги правил.
Напоследък си правя плувки от балса с навит конец отгоре това е много по трудно от
смяната на водачи.
А първите интервенци си ги правих през 70 години на бамбукови въдици слагах водачи.
Пак с памучен конец и метални водачи конеца го запечатвах с Ц200 от преватизирано от Булгартабак АД Пловдив.
След изсъхване става прозрачно.
Имате право да са ядосвате защото не си давам въдиците на майстори.
Опита ми казва ,че някой хора отричайки очевидното.
Си придават важност и пускат по пързалката тълпата.
Благодарение на тубата се научих обаче да сменям лагери на перални машини.
Научих се да си разглобявам и сменям всички части на лаптопа.
А като живях в Лондон благодарение пак на тубата разглобих скоростната кутия на косачка за трева и е поправих.
Сега като е стисне и тя тръгва да върви , а преди стоеше трябваше да е бута някой.
Та какво против Ю ТУ БА имате не разбирам.
Освен да си мислите че знаете някоя тайна и никъде е няма на планетата записана на видео.
Но пък са здрави с обикновена смола съм си ги правил.
Напоследък си правя плувки от балса с навит конец отгоре това е много по трудно от
смяната на водачи.
А първите интервенци си ги правих през 70 години на бамбукови въдици слагах водачи.
Пак с памучен конец и метални водачи конеца го запечатвах с Ц200 от преватизирано от Булгартабак АД Пловдив.
След изсъхване става прозрачно.
Имате право да са ядосвате защото не си давам въдиците на майстори.
Опита ми казва ,че някой хора отричайки очевидното.
Си придават важност и пускат по пързалката тълпата.
Благодарение на тубата се научих обаче да сменям лагери на перални машини.
Научих се да си разглобявам и сменям всички части на лаптопа.
А като живях в Лондон благодарение пак на тубата разглобих скоростната кутия на косачка за трева и е поправих.
Сега като е стисне и тя тръгва да върви , а преди стоеше трябваше да е бута някой.
Та какво против Ю ТУ БА имате не разбирам.
Освен да си мислите че знаете някоя тайна и никъде е няма на планетата записана на видео.