Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Мнения за Maver STARK MX 600
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Мнения за Maver STARK MX 600
Здравейте колеги, огледал съм се в тази въдица и ако има някой с наблюдения нека ги сподели, моля
Re: Мнения за Maver STARK MX 600
Есента я тръсках в Майсторски риболов. Според мен лично това беше най-добрата болонеза в магазина. Тънка бланка и много изпъната. Виж и Superlithium 375 mx. Каталожни данни не гледай, защото въобще не си отговарят. Правена е в Реглас, но истината е, че съм пипал и по-добри болонези правени там.
Благодаря колега, аз най-вече се двоумя между нея и Страдивари СТ
Ами за твое успокоение отиди и я виж, но според мен на Старк директен конкурент е по скоро Стронг. На мен лично Страдивари Стронг ми хареса много повече.
-
- новобранец
Колега,скоро Мило ще пуснат новото Страдивари стронг.Аз имам Мавер Бул на 5 метра-мога да потвърдя,че е много качествена болонеза.Ловя на 6 метра с Мило Ред Фифти-за нея всички комплименти ще са малко.От два дни имам 5 метра Мило Инкредибъл-в неделя ще ловя с нея-след това ще коментирам.Ако се насочиш на Мило,попитай вносителя кога ще има новото Страдивари
-
- вече хвърля и на тежко
Тръскал съм Maver Stark на 6м и определено ми хареса.Много приятна лека въдица с тънка бланка и най-важното за мен с Fudji водачи и Made in Reglass..Акцията и е по-скоро полу параболична,но в никакъв случай върхова.Според мен при закачене на едра риба,много по-трудно ще я изпусне,но и съответно ще трябва повече време и игра докато я изкараш.Ако към това се стремиш-това е твоята въдица.Лично за мен доста по-добра от Colmic Fiume,но това си е мое мнение,с което никого не задължавам,както и не искам да обиждам.
- от тръскане в магазина смятам,че е ясно на всички извод не може да се направиto10or написа:Тръскал съм Maver Stark на 6м и определено ми хареса.Много приятна лека въдица с тънка бланка и най-важното за мен с Fudji водачи и Made in Reglass..Акцията и е по-скоро полу параболична,но в никакъв случай върхова.Според мен при закачене на едра риба,много по-трудно ще я изпусне,но и съответно ще трябва повече време и игра докато я изкараш.Ако към това се стремиш-това е твоята въдица.Лично за мен доста по-добра от Colmic Fiume,но това си е мое мнение,с което никого не задължавам,както и не искам да обиждам.
- важно е въдици с каква акция стравняваш / да някой нямат написана акция
по последно мнение изказано от теб , fiume NX - e с върхов строй - пръчка за малка дистанция и големи риби,които можеш да натиснеш и да изкараш по-бързо от клечките в кепа,да с параболика усещането за рибата и контакта е по-добър ,но там се оставаш на карбона да поглъща по-добре всеки тласък и рибата да е закачена добре, всички знаем колкото по-дълго време продължава играта ,толкова е по-голям шанса рибата да се откачи ...тъй като с параболика не можеш да я контролираш толкова добре .аз лично предпочитам да прибера рибата в кепа,вместо да разказвам какво съм закачил как съм се борил и накрая ,се е откачила или влязла в закачка ...
поздрави
за да нямаш проблеми,трябва да си умрял ...
Да де, но в твоя случай броя на откачените риби може да ги замениш със скъсали риби, защото по-мощната въдица не жали тънкия повод, а той доста често има голямо значение. Това не означава, че си сбъркал. С добре настроен аванс и привикване с въдицата няма проблем.
не бих казал,че пръчката не жали повода , смятам че тук коментираме грамотни хора с дългогодишен опит , както и за макари над средното ниво .miro253 написа:Да де, но в твоя случай броя на откачените риби може да ги замениш със скъсали риби, защото по-мощната въдица не жали тънкия повод, а той доста често има голямо значение. Това не означава, че си сбъркал. С добре настроен аванс и привикване с въдицата няма проблем.
пс. на мен ли пишеш,че съм сбъркал или на колегата който пита , за кое се отнася това ?!

Ако трябва да тълкувам писаното по-горе като теб би трябвало да сметна, че ме мислиш за неграмотен. Аз написах друго.
нещо не се разбрахме извинявам се за спама на колегата !