За малко да закрия сезона :)

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

За малко да закрия сезона :)

Мнение от Chromeo »

Здравейте, колеги :) Ето, че дойде време да прекратим философските теми и спорове, характерни за зимната пауза. Първият ми шаранджийски излет за 2016-та беше на 13-ти февруари и за да не развалям традицията бях капо. Водата беше направо ледена, а всички знаем какво се случи с Леонардо ди Каприо в същата вода в "Титаник" :D Вторият ми излет беше днес на Даскалово. Защо на Даскалово ? И аз не знам! На Бодрово е по-плитко и рибата не се е раздвижила, пък аз реших да ходя на дълбок водоем, където водата е с поне 3-4 градуса по-студена, логика - никаква :roll: Миналата година стартирах с 8 капота, така че тази нямаше да ме съборят два броя :D
Към 7:30 тръгнахме с баща ми и с колегата pathfindar , като бяхме решили по пътя да вземем торни червеи за да има какво да закачим на фидерите. Магазинът, който ни е по път не беше отворен, наложи се да се върнем до друг. След забавянето вече бяхме поели към местоназначението и след 20тина минути вече маневрирахме към мястото за паркиране. Слизам аз от колата и ми намирисва на нещо странно :? Започнах да душа наоколо и откривам, че аромата се носи от задна лява гума и установявам, че ръчната не освободена напълно по неясна причина при положение, че лоста е пуснат до долу. И с разследването на тая глупост загубих още време. Започнахме да товарим багажа на лодката. То за има/няма 7 часа риболов 1 тон багаж, ама всичко си трябва и няма как да се избегне хамалогията. Натоварихме се с 300-ста зора на лодката и потеглихме. Обаче нещо се бяхме посъбрали повечко кила на носа и при подадената повечко газ, носът се забоде във водата и лодката "приятно" започна да се пълни, в следствие на което обувките и задника ми подгизнаха, а не беше много топло сутринта. Навреме се усетихме, че иначе и ние и такъмите щяхме да се приводним доволно и до края на годината щях да ходя с болонезата на реката, щото за друго такъми нямаше да има.
В крайна сметка акостирахме в ръкава от другия край на стената. Реших да си събера акъла в по-бързото сглобяване на стойката и монтажите, за да мога да вкарам по-бързо поне една въдица във водата, че почти обяд стана. Най-сетне бях готов да заметна, ама нали съм "голям" фъргач и малко , както се казва, "пресолих манджата" и директно нацелих храсталаците на другия бряг :cry: Последва късане и цялото бързане отиде на вятъра. Хайде пак всичко наново. В крайна сметка мокър и позамръзнал от ветреца, който пронизваше, успях да вкарам и трите въдици във водата и остана само проблема със студа. След два часа тишина откъм кълване и студ ми хрумна, че може би в тая раница, дето носех, някога по някакъв повод може и да съм сложил резервни чорапи. Поразрових се и гледам на дъното зимна шапка, а в нея завити чифт ръкавици и чифт зимни чорапи. В тоя момент си казах "Благодаря на себе си" :D Събух мокрите неща и ги проснах на сушилника:
20160227_123421.jpg
След малко докато обувам обувките, някаква непозната аларма се разписка нервно. В първия момент не загрявам, че е моята, защото нови сигнализатори и още не съм им свикнал с мелодията. Скачам на един крак(само едната бях обул) и засичам като същевременно се обувам. Взе да шава наляво и надясно и в крайна сметка се засили към дълбокото. Наложи се да премятам под и над другите въдици, като съобразявах и това да не стъпна в някоя от кравешките мини дето бяха на брега. Преди да наближи, рибата се мярна един-два пъти на повърхността и не ми изглеждаше да е нещо по-така. Последни метри и първата намотка на шок-лидера беше факт:
IMG_20160227_111355.jpg
IMG_20160227_111442.jpg
Изваден от водата, шаро вече изглеждаше по-йедричък от първоначално и можех да му сложа етикета "ПЪРВА ЧИТАВА РИБА 2016"
IMG_20160227_111558.jpg
IMG_20160227_111629.jpg
IMG_20160227_111736.jpg
Най-накрая на фона на каръшкото начало се случи и нещо положително. Това ми се явява най-ранния шаран от по-приличните що се отнася до начало на сезон. Шарко си хареса рибно разтворимо топче. Само бях сложил паста на оловото(рибна) без пва и без друго захранване.
Нямаше много време за радост, защото фидера ми искаше да ходи към водата :D След кратко надлъгване един шарко към 2 кг. се доближи до брега, но се откачи. Така или иначе нямаше да позира за снимка, така че не беше голяма загуба. До към 15:00ч. имаше набези на фидерите от шаранчета между 1 и 2 кг, както и от каракуди, но нещо по-едно не се обади до края на деня. Наблюденията и опита от днес показаха следното: рибата все още си предпочита постоянната температура на дълбоките води, но излиза от тях за да се храни. В следобедните часове пак се връща в дълбокото, но интерес към храна не проявява там, а само на по-плитко (1-2м.)
Няма повече оправдания, колеги, че е студена водата или пък че рибата е още мудна. Време е подфорумът "Моят риболовен излет" да се попълни с нови теми, за нови приключения и да си тествате коледните подаръци и новите придобивки. Желая ви наслука :wink:
catch a fish or die trying !!!
Димитър Чаушев
разбира нещата
разбира нещата

Re: За малко да закрия сезона :)

Мнение от Димитър Чаушев »

Бравус :smt038 идеално за сезона !
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Браво колега.Добре разказано. Вчера като говорих с Митака (единия от собствениците), и като ми каза че хваща шарани на фидер и на плувка,за малко да не хвана вяра. Все пак е февруари. Миналата година там,рибата не се беше раздвижила в края на април.И аз скоро ще се насоча натам за 2-3 дни.
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Пете,отдавна трябваше да си там :D
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от oneillbgm »

Оха, браво. Началото на сезона е открито.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата
Аватар
pathfindar
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pathfindar »

Добър риболов стана.Следващият излет 10+ ти пожелавам.P.S(Другия път да си носиш цял кат резервни дрехи, че се не знае).
Аватар
gotzyss
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gotzyss »

Браво , добър излет и добър репортаж.
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Петър Недев написа:Браво колега.Добре разказано. Вчера като говорих с Митака (единия от собствениците), и като ми каза че хваща шарани на фидер и на плувка,за малко да не хвана вяра. Все пак е февруари. Миналата година там,рибата не се беше раздвижила в края на април.И аз скоро ще се насоча натам за 2-3 дни.
Миналата година февруари още лед имаше по това време на Даскалово :lol: Иначе в момента на фидер си излизат доволно риби като за сезона. Все още иска мека храна, твърдото топче го подминава.
catch a fish or die trying !!!
Аватар
fozi073
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от fozi073 »

Браво , справил си се мн. добре. А е имало и емоции :D За това време от годината си е супер . Раздвижват се рибоците , дано Баба-Марта да не направи някаква магария.
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво, страхотен излет.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

:smt023
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”