Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
pvstankov
новобранец
новобранец

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от pvstankov »

Kire 50 написа::smt024 Здравей pvstankov, а ми ти си ударил шестицата!Седиш си на балкона на хотела и си ловиш уклейче,за каракуда ще трябва да по чакаш.Е има и бабушки и костурета,костуретата на торен или земен най кълве :fishing8: уклея и бабушките на пинки, бял или шарен червей.А да за теб няма да е проблем да си първи на гьола.Успех и наслука :finga:
Много благодаря за информацията.Дано да имам късмет. :fishing2:
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Дано не си прав,все пак площта на гьола не е малка както и дълбочината за да го засипят(съсипят).
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
geibriel
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от geibriel »

bogno написа:Дано не си прав,все пак площта на гьола не е малка както и дълбочината за да го засипят(съсипят).
И аз не мисля че може да се засипе толко голяма водна площ но е похвално как с труд и пот на челото като се почне от политици бизнесмени та се стигне до обикновения човек всички заедно се стремим да съсипепем унищожим и превърнем в една огромна кочина нашата красива и мила родина и с право защото ако я няма тая кочина къде ще живеят прасетата.
Не сме народ
Не сме народ, не сме народ, а мърша,
хора, дето нищо не щат да вършат.
Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
пак ще кажа и с това ще да свърша.
1875
rumen_vasilevvv
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от rumen_vasilevvv »

С малко закъснение... събота на Пожарево три пъстървии и 20 каракудки без да ги търсиме специално тях.Голяма гад е каракудата кълве на всичко бял,камола,кус кус и какво ли не.Някой даже бяха със хайвер....странна работа.Пъстървите на бял пипаха много леко все едно каракудка.
Аватар
Камен_81
новобранец
новобранец

Мнение от Камен_81 »

Днес на 777 за 4-5 часа на бял червей - 4 бр. малки пъстърви. Много вятър и никакво забавление... :(
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Здравейте риболовци и честита Баба Марта,след изкаран грип днес на Пънча.Да отидеш в 9ч. това си е кошмар,постоянното присъствие заело и запазило почти всичките места.Как и да е уредих се и до 14.30 ч направих приличен риболов на уклей и бабушки.За жалост кълве среден и дребен уклей,едрия много рядко но това е истината.Вчера от хотела са изпускали ,, клоака,, и е било голяма смрад ,сигурно затова и се задържа уклея.Днес една колежка вместо уклей извади щучка около 30 -35 см. и под бурните ръкопляскания на колегите си я прибра в торбето :fishing2: а ми да днес и е простено.Успех и на слука :finga:
Аватар
bogno
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от bogno »

Вече втори месец чета за голямата сеч на Бъбрека,и вече започва да се прокрадва в мен страх,да не ревеме после що не кълве.То е ясно че се взима всичко,за комший за баджанака за котката въпреки че уклея има минимален размер към 15 см. ако не се лъжа.Е,дано не съм прав.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Аватар
Бай Иван
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от Бай Иван »

То там си е така поне от 15г.

Някой да сподели вървежните места на Пожарево, но с точни координати, моля.
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

:smt024 Да колега bogno, не се лъжеш така пише и в енциклопедията над 150мм в торбето.Този пост го пиша за трети път и сега ако спре тока мамка му........ Просто в мен изникна един въпрос, къде в софийска област реки баластриери и водоеми може да се хване уклей над 160мм???? На бъбрека имам един хванат и съм го снимал 170мм и широк 40мм. и това е /виж стр.579,580 581/.На яз.Искър ,,Щъркела,, ами там вече е и по дребен от Панчаревския? Масовия уклей който се лови е между 110-140мм .и според ИАРА всички сме БРАКОНИЕРИ .Бях чел, че уклей който не може да си хвърли хайвера става огромен 200 -240мм и умира на 7-8година.Уклей е имало и ще има,не са ли по страшни мрежари токаджии защитени птици корморани,химикали и др.Нищо лично колега,просто си пиша да ми минава времето А че Бай Ганьо си е торбалан това си е му вродено.Успех и наслука през новия сезон :finga:
milenminds
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от milenminds »

Bayivan написа:То там си е така поне от 15г.

Някой да сподели вървежните места на Пожарево, но с точни координати, моля.
Колега,
Точни координати не мога да ти дам, но на "носа" - което е едно като полуостровче срещу стената става доста интензивен риболов на пъстърва.
Emo-el
новобранец
новобранец

Мнение от Emo-el »

Някой има ли информация за Веринско?
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Kire 50 написа::smt024 защитени птици корморани:finga:

Eee колега айде без такива смешни изказвания моля те....че и да ги нареждаш след токаджии, бракониери и прочие...несериозно е. Иначе днес на платения Кривински приятен риболов.
Прикачени файлове
IMG_20160302_152448.jpg
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
Kire 50
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Kire 50 »

Еее колега айде без такива смешни изказваниия моля, и кого нареждам до токаджиите и .... ?Явно сте се опиянили от приятния риболов
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

ииии....-> Да твърдиш че някоя от птиците хранещи се с риба, са виновни за обезрибяването на водоемите в страната е меко казано смешно...както преди време имаше изказвания от "рибари" по морето че делфините са им виновни че няма риба в Черно море, малко мисъл трябва преди да пускаш такива безумни изказвания..иначе съм си опиянен по рождение, но не от приятния риболов.
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

GoriLLaz написа:....Да твърдиш че някоя от птиците хранещи се с риба, са виновни за обезрибяването на водоемите в страната е меко казано смешно....

Аз също твърдо съм убеден в това, особено когато става дума за големия корморан.
И хич не е смешно!
Защото съм виждал с очите си как тези птици съсипват рибата по р. Струма, яз. Лобош и другаде.
След тях няма риболов !!!!!!!!!
А вечер небето почерняваше от хиляди натъпкали се с риба корморани, отлитащи към Гърция.
Това са тонове риба изземвани от реката всеки ден! Цяла есен, зима и пролет.

Същото важи и за водоемите за промишлено отглеждане на риба.

Сега има повече риболовци и се плашат, но преди време вировете на Струма почерняваха през зимата от корморани.

Та тези птици не пускат рибата обратно !
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”