Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Колесар за лодка на торсион или ресьори
Модератори: emo vasilev, Кърцата
Колесар за лодка на торсион или ресьори
Здравейте, предстои ми покупка на колесар за твърда лодка 4.50 м. и съм изпаднал в дилемата между два модела. Единия е на фирма Трендекс -Пловдив на торсионен мост за 1850 лева, а другия е Респо - София на ресьори за 2090 лева. Видях ги и двата модела на живо и определено по-стабилен изглежда "Пловдивския". Това на втншен вид, а на практика ще се радвам по-запознатите да изразят мнение.
Късметът е за неподготвените...
- ivan_berov
- новобранец
Re: Колесар за лодка на торсион или ресьори
Кплега аз имам на турсион и вози по меко от ресорите но това е мое мнение .Успех 

Имам приятели и с двата колесара и в действителност торсиона возел по-меко, но живота на торсионния мост бил уж по-кратък. Много бързо "омеквал" за 2-3 години когато лодката се държи постоянно върху него, а моята е 400+ килограма с двигателя и останалото оборудване. И двата колесара, които ги имат приятели са по на една година и се държат добре, но незнам как ще е след време затова съм визпаднал в тази дилема.
Късметът е за неподготвените...
Ходя за риба с приятел вече 11 години. Колесарят му е направен от заден мост на Пежо. Не е мръднал. Карал е със 140 без проблем.
- kapsula
- вече хвърля и на тежко
Може ли да се види като направия на снимки, защото и на мен ми предстои нещо подобно?matmgm написа:Ходя за риба с приятел вече 11 години. Колесарят му е направен от заден мост на Пежо. Не е мръднал. Карал е със 140 без проблем.
- трапера
- сериозен играч
kapsula написа:Може ли да се види като направия на снимки, защото и на мен ми предстои нещо подобно?matmgm написа:Ходя за риба с приятел вече 11 години. Колесарят му е направен от заден мост на Пежо. Не е мръднал. Карал е със 140 без проблем.
Не е Пежо, а от ОПЕЛ-Комбо. Ресьори и амортисьори

Изработката не е проблем, а регистрацията.
лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
Моят колесар е с торсион-не препоръчвам.
Колега хич не ги гледай тия торсиони .....На нашите разбити и черни пътища този торсион нон-стоп ще подскача във въздуха барабар с цялата лодка и двигател.Карал съм зад лодка возена на торсионен колесар и пред очите ми подскачаше като се отделяше от асфалта на 10-15 см. височина.
Горещо препоръчвам колесар с ресьор и амортисьор. Този на РЕСПО мисля, че е най-изгоден като цена-качество.
Горещо препоръчвам колесар с ресьор и амортисьор. Този на РЕСПО мисля, че е най-изгоден като цена-качество.